Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Komédia
  • Dráma
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Obľúbení režiséri (7)

Christopher Nolan

Ak by existoval titul z epickosti (napr. EpDr.) tak tento človek by bol jeho najznámejší nositeľ. Taký cit pre scénu, akú ma tento chlapík nenájdete nikde inde. Jeho schopnosť predstaviť si hudbu, zosúladiť herecké výkony a dodať tomu správnu špetku emócie je neskutočná. Každý jeden jeho film je niečím výnimočný a každý film čo zatiaľ vyrobil, bol lepši a lepší. Ak by som mal vypísať, čo jeho filmy znamenajú pre mňa, potreboval by som na to pár dni. Jednoducho to zhrniem tak že nebyť Nolana, nikdy sa nezaujímam o film. Jemu vďačím za to že som objavil tento kus umenia.

David Fincher

Známi "depresiológ" a tvorca kultov. Hercov si vie vybrať lepšie ako ktokoľvek iný, jeho výprava nie je nikdy nudná a jeho príbehy sa vždy vymykajú z normálu.

Matthew Vaughn

Za First Class a Kick-Assa má u mňa poklonu a klobúk dolu. Jeho filmy majú potrebný šmrnc a jeho štýl mi veľmi sedí.

Steven Spielberg

Áno, na tohoto pána sa zniesla poslednú dobu slušná kritika. Ale ono je to úplne jedno. Tvorca kultov ako Indiana Jones (zvlášť 3 časť je veľdielo) či Schindlerov zoznam si u mňa miesto zaslúži.

Darren Aronofsky

Prve som videl od neho Requiem, čo považujem za najväčší depresiobudič vôbec čo som kedy videl. Tak som videl Black Swan, ktorý mi ukázal asi najlepší výkon Natalie Portman a nabudil nepríjemne pocity. Pi ma až tak nezasiahlo, ale aspoň konečne niekto urobil film o migréne :). A nakoniec to bola Fontána, vysoko kontemplačný snímok, ktorý ma po dosť dlhej dobe filmových suchot naozaj dostal.

Denis Villeneuve

Po Prisoners som neváhal ani sekundu. Majster atmosféry - ABSOLÚTNY!!