Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Horor
  • Akčný
  • Fantasy

Recenzie (78)

plagát

Expres hrôzy (1972) 

V roku vzniku to asi muselo byť pre divákov poriadne vzrůšo, nedivil by som sa správam že v kinách odpadávali pri pohľade do tých červených očí. Ale dnes už film zaujme asi iba účinkovaním legirnd horrorového žánru, peknými kostýmami a chytľavou filmovou melódiou.

plagát

Přítelkyně smrti (2022) (seriál) 

Celkom fajn seriál , pár 45min epizód, príbeh je dosť obohratý a predvídateľný. Avšak atmosféru to má. Občasné mysteriózne prvky- hovory s mŕtvymi mi prišli skôr komické a použité tak akosi zbytočne.

plagát

Veľa šťastia, pán Veľký (2022) 

Nie je to film plný sexuálnej akcie, ale film plný úžasnej konverzácie...aj keď pár posledných minút je ako z 365dní. Emma je skvelá!

plagát

Mal de ojo (2022) 

Za mňa palec hore, pozrel som si za sebou v krátkom čase zopár novo vydaných hororov ako napr. "the offering" či "lullaby", avšak v pamäti mi okrem "sick" utkvie rozhodne táto mexická perla. Po vstupe do babkinho sídla som si na chvíľu pripadal ako pri sledovaní starších diel Daria Argenta, všade prítomné odtiene červenej, fialovej, žiarivo zelenej. Téma bosoriek, silných ženských hrdniek, no proste návrat starej filmovej školy.

plagát

The Prom (2020) 

Jednoduchý príbeh, chytľavé melódie (miestami hotové Ĺadové kráľovstvo), a vynikajúca Meryl Streep, dlhočizné nohy Nicole Kidman...príjemná jednohubka

plagát

The Haunting - Záhadné sídlo Bly (2020) (séria) 

Ako sa na záver ozve, že tento príbeh nie je "ghost story", ale "love story" platí o tejto sérii na 100%. To z nej však nerobí zlú sériu. Od výpravy, atmosféry, hudby až po herecké výkony je to perfektne odvedená filmárčina za ktorú si scenáristický tím a režiséri tých 5 hviezd zaslúžia. S každým dielom chcete vedieť viac a viac, rozlúštiť záhadu sídla Bly a jej obyvateľstva, postavy si Váš získajú a Victoria Pedretti v úlohe pestúnky dvoch malých sirôt exceluje. V niektorých pasážach sa možno budete strácať, ale všetko sa v závere spojí a emočná katarzia musí vohnať slzu do oka každému.

plagát

Neviditeľný (2020) 

Dej je extremne predvídateľný, všetky tajomné tromfy Vám scenár vyhodí na oči skôr ako to mal zrejme zamýšľané. Oceňujem herecký výkon "služobníčky".

plagát

Chata (2019) 

Tešil som sa na ďalšie HEREDITARY, ale tak ako ma sklamal "Slnovrat", sklamala ma po "DOBROU MÁMO" aj táto chata. Decká to so zanechávaním stôp preháňali, tlačili na pilu tak silno, že pointa bola odhalená skôr ako bolo potrebné. Výkon Elvidovej vnučky bol vynikajúci. Vidiek animák odohrávajúci sa "V HLAVE" tejto Riley by bolo šmakózne...

plagát

Sviňa (2020) 

Česť pamiatke Jána a Martiny, ale táto trapošina si viac ako dve hviezdy nezaslúži.

plagát

Ostrov snov (2020) 

Sú aj oveľa horšie filmy...len by som zmenil žánrové zaradenie na komédia/mysteriózny. Ako oddychovka k relaxu na gauči je to fajn.