Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Dráma
  • Komédia
  • Horor
  • Sci-Fi

Recenzie (18)

plagát

Návrat Temného rytiera (2012) 

Na môj vkus príliš veľa vtipných hlášok v prvej polovici, ktoré mi totálne pokazili akú takú temnú atmosféru- viď názov filmu. No a skutočnosť, že som poslednú hodinu filmu už len čakal na záverečné titulky a osudy všetkých aktérov mi boli šuma fuk, spolu s prílišnými očakávaniami rozhodla o mojom podpriemernom hodnotení. Keby z toho vytŕčal aspoň jeden nezabudnuteľný herecký výkon... No čo už.

plagát

Pretekárka (2008) 

Pozerateľný film, presne sa hodil na utorňajšie dopoludnie na Markíze. Hlavná hrdinka je sexi, rýchle autá mám rád a ani tých mravných ponaučení tu nie je prespríliš. Kamera občas pripomína Baywatch-look, ale určite je to viac na úrovni ako Rosamunde a spol. Škoda len, že Johnstonovú po tej úspešnej kvalifikačnej jazde nikto riadne ´´nevojel´´!

plagát

Farmár hľadá ženu (2010) (relácia) 

Je to môj jubilejný 1000-ci hodnotený kúsok. A možno aj kvôli tomu mu veľkodušne doprajem plný počet. Na niijakom inom seriáli, filme alebo dokumente som sa vo vysielaní slovenských aj českých TV za posledné roky veru viacej schuti nezasmial. Je na pováženie, či je to mojím vkusom alebo nulabodíkovým trápnym humorom, ktorý mi servírujú médiá v Čechách, na Moravě a na Slovensku tiež. Pri vetách typu: ´´Staré fuchtle, panenské blany hrubé majú jak zváračova fertucha!´´ moje srdiečko predsa nemôže nezaplesať. :)

plagát

Lidská stonožka (2009) 

Po recenziách na toto filmové fau paux som očakával poriadnu dávku hnusu, znechutenia a ťaživého pocitu bezmocnosti. Otvorene môžem povedať, že nič z hore uvedeného okolo mňa neišlo ani náhodou. Za jediné kvality tohto fiaska považujem ´´zaujímavý nápad´´ a občasné svetlé herecké chvíľky Dr. Stonožku. P.S. V Southparku tam aspoň ešte pridali I-Pad, aby aj koncový stupeň stonožky neostal ochudobnený :)

plagát

Snuff 102 (2007) 

Pred takýmito špecialitkami mám vždy stiahnutý žalúdok, proste ma chytajú podobné stavy ako pred Cannibal holocaust, veď to poznáte. Počas Snuff 102 mi však ´´traktory´´ v bruchu prestali behať už po prvej polhodinke. Keď ich tam mal už zviazané, so zatajeným dychom som čakal, čo príde. V poriadku, súhlasím , to čo tam s nimi stváral, bolo ďaleko za hranicou nazvime to hollywoodskej normálnosti, ale pán režisér mohol podľa mňa ešte pritlačiť na pílu. Nevyžívam sa síce v mučení, ale keď chcel autor filmu diváka ozaj znechutiť, mohol pokojne niektoré tmavšie scény lepšie osvetliť, poprípade využiť viacej mučiacich praktík. Hudba bola depresívna, strih a prelínačky na mňa príliš amatérske. K výkonom účinkujúcich sa radšej nevyjadrujem. Film na nedeľné popoludnie s rodinkou to ale určite nie je.

plagát

Počiatok (2010) 

Neviem no. Keby som vedel, tak možno. Alebo že by predsa? Ale teda asi nie. Určite nie. (Myšlienky putujúce mojou mysľou v priebehu filmu, ktoré ma viedli k trom hviezdičkám.)

plagát

Gag (2006) odpad!

Málokedy sa mi stane, že pri sledovaní filmu mám chuť vypnúť ho. Toto ´´domáce video´´ však na takéto ocenenie silno apelovalo. Neuveriteľná demencia postáv, neherci a úbohé dialógy sa spojili v jedno. SPOJLERY: Kladný hrdina v obrovskej výhode a so zbraňou v ruke je ´´prinútený´´ pichnúť si uspávadlo kvôli tomu, že neznámu ženskú drží záporák s orezávacím nožom v ruke!!!!! Máva tam s ním, ako keby mal Magnum 45 a ten idiot sa ho nepokúsi ani len postreliť. Najkrajšia bola však scéna s vrecom na hlave- keby ste boli vrah a vaša obeť by mala putá a vrece na hlave, plížili by ste sa k nemu ako k ostražitej strake, ktorú vyplaší aj najmenší praskot lámajúcej sa vzduchovky? A čuduj sa svete, slepý a zviazaný hrdina zneškodní típka so sekerou atď atď... Veľa krvy na stenách a na obetiach, avšak žiadne rany, z ktorých by eventuálne mohla vytiecť. + krásne objasnenie vrahových pohnútok ( ´´Už sa ti niekedy snívalo, že vraždíš? Tak si predstav, že sa ti to nesníva...´´)

plagát

Gauneri (1992) 

Zatiaľ prvý film, ktorý ma až tak nenadchol od Quentina. Dialógy a hlášky typu ´´Like a virgin´´ hodnotím vo všeobecnosti kladne, ale chýbal mi tam pohyb medzi rôznymi prostrediami. Niekto určite ocení rozloženie filmu na zopár miestností- a z toho plynúca orientácia na dialógy, ale mne to jednoducho nesadlo.

plagát

Divé svine (2007) 

Čakal som viacej voľnosti a prírodných scenérií, ale čo môžem samozrejem čakať od komédie. Tým nechcem povedať, že to nebol dobrý filmový zážitok- najmä keď sa môžete vynadívať na krásnu Marisu. Keby sa tu scenáristi vyhli zopár trápnostiam hodnotenie by bolo aj vyššie. Najviac ma potešil odkaz o ´´zahodených hodinkách´´.

plagát

Clona (2008) 

Myslel som si, že ma mŕtve japonské dievčatká nevystrašia, ale stačilo prejsť na DolbyDigital 5.1 a nestačil som sa prikrývať paplónom. Prvá polovica plynula veľmi pozvoľne, neskôr film nabral grády- možno by som dal vtedy aj za ****, ale koniec sa vliekoooool a vliekooool. Herecké výkony boli solídne a ľakačkové scény síce predvídateľné, ale solídne spracované. Odporúčam pozerať osamote a po pol noci, najlepšie s vašou japonskou mŕtvou frajerkou :P