Reklama

Reklama

Matka versus android

  • USA Mother/Android (viac)
Trailer

VOD (1)

V postapokalyptickém světě, kterým otřásá krvavá vzpoura androidů, se mladá těhotná žena s přítelem zoufale snaží dostat do bezpečí. (Netflix)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (130)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Ja som fandil tým Androidom. Predsa len, už dvakrát som mal iOS a furt mi ten iPhone odišiel. Takže pre mňa už len Android. Inak ide o film plný kecov, kde povinne rasovo vyvážený pár trávi dlhé minuty v nezmyselných rozhovoroch o tehotenstve a rodičovstve, ale to je to najlepšie, čo ponúka prvá polovica deja, v druhej s nástupom akčných scén so zarúškovanými robotmi je to ešte horšie a absolútny záver s uplakanou Chloe to zabil úplne. Snaží sa to privodiť emócie, ale prinesie to len chlad. ()

WathanajX 

všetky recenzie používateľa

„Říká ti něco Karel Čapek?“ Miluju postapokalyptické filmy ale tohohle jsem se dost obávala a od Netflixu jsem čekala průměrnou až podprůměrnou podívanou… Klady: Námět nevypadal až tak zle. Tedy z hlediska zblázněných androidů apod. I když originalitu to asi vidělo z vlaku ale alespoň tohle mě potěšilo. Trochu překvapil také ten drsný hořko-sladký konec a zmínka o Čapkovi. Víc ani ťuk. Zápory: Jak jsem se obávala. Netflix v honbě za veškerou korektností a podobných nesmyslů "nezklamal" a kromě přiblblých krásně barevných hlavních postav servíruje i naprosto dementní scénář obsahující nudné a debilní dětské konverzace o hovně a bezpočet nelogických kravin. Například to holka na vozíčku po císaři "přemůže" X androidů? Kam na konci ten kluk zmizel? To jak jeden vůl a těhotná idiotka přežili v lese ve stanu? Nekonečná k smrti nudící stopáž se závěrem, co se snaží z diváka za každou cenu vymáčknout alespoň nějakou tu soucitnou slzičku. Utrpení… Hodnocení: 20 % / 2 z 10 – Znám pár takových co nemám ráda, kterým bych film vřele doporučila. Za mě nikdy víc! (13.) ()

Reklama

merit1 

všetky recenzie používateľa

Na IMDB je uvedený ako jeden z autorov Karel Čapek. Bol to pre mňa hlavný dôvod na zhliadnutie. A zmienka o diele R.U.R vo filme bola aj jednou z mála pozitív ( minimálne v tom, že si pár ľudí pán Čapka vygoogluje ). Negatív je však nepomerne viac a jedným z nich je, že sa scenárista mal radšej pridržiavať knihy, ktorou sa údajne inšpiroval. Pokus o akčný survival v dystopickom svete totiž totálne zlyhal práve na takmer detskom scenári. Spoler: Prečo cestujú pešo a po nebezpečnom území, navyše vo vysokom štádiu tehotenstva, keď sú autá zjavne k dispozícií ?  Prečo sú všade relatívne dobre ozbrojené vojenské stanice, ale nikto nič nerobí ? Prečo pri príchode do Bostonu nikto nezistil, že jeden zo zachránených je android ??? Prečo musí práve hlavná hrdinka stlačiť akési záchranné tlačítko ? To zvyšok osadenstva trpí demenciou ? Ako to, že nemajú žiadny problém s jedlom a vodou ? Aká je vlastne motivácia androidov a stav konfliktu ? Prečo poslať dieťa za oceán, keď dokázali pred tým mesiace fungovať spolu v Amerike ? A podobne. Moretz sa snažila, čo to išlo, ale pokiaľ nie je nízkorozpočtový film ( teda... aspoň ako nízkorozpočtový vyzeral ) podporený aspoň trochu fungujúcim scenárom, je dobrý herecký tím na nič. ()

Prochy38 

všetky recenzie používateľa

Myšlenka, která možní není úplně originální, ale už nějakou dobu neoživená. Odkaz na pana Čapka. Efekty a androidi jako takoví. Start příběhu. To jsou jediné klady. OKi, ještě Chloë. Pak už ale neustálé čekání na konflikt a on... prostě nenastal. Ano, akce tam byla a nebyla špatná. Film si od počátku nehraje na žádnou akční jízdu ani velkofilm, to zase oceňuji. Ale nějak to prostě uspávalo. Líbilo se mi to, ale mrzelo mě, že nedošlo k nějakému většímu finále. ()

maddy 

všetky recenzie používateľa

Vo svojom jadre prakticky zombie horor, akurát namiesto zombies tu sú šialení androidi, ktorí sa však chovajú rovnako ako zombies, len im občas svetielkujú oči a namiesto krvi z nich strieka čierna tekutina. Tento samotný nápad je rozhodne originálny a určite oceňujem kreativitu tvorcov. Bohužial ostalo iba pri nápade a nič iné originálne Mother/Android neponúka. Keď už vo filme dôjde na nejakú tú naháňačku s androidmi, tak síce dokáže byť jemne napínavý, ale tieto scény sú všehovšudy tri v takmer dvojhodinovej stopáži a zvyšok sa utápa v obohranom príbehu, ktorý s pribúdajúcimi minútami upadá do čoraz väčšieho bahna. Prvú cca hodinu som síce bol trpezlivý a dokonca aj zvedavý ako režisér bude s podobným námetom pracovať a kam ho posunie. Lenže potom tu Chloë začne dávať one-shot, one-kill na lietajúce drony z motorky jazdiacej lesom snáď lepšie ako Lara Croft, kopia sa nielen podobné zbytočne hlúpe scény, ale aj neznesiteľné množstvo nelogickostí ako záver, kde sa Chloë na invalidnom vozíku s práve porodeným vreštiacim deckom v náručí musí dopraviť do suterénu, lebo iba ona jediná musí stlačiť tlačídlo s elektromagnetickým pulzom, napriek tomu, že tam pobehuje desiatka vojakov, ktorých ale nezaujíma nič iné než sa nechať zabiť andoroidmi, však prečo by niekto z nich utekal doslovne o pár metrov ďalej stlačiť to posr*né tlačítko, všakže. Sentimentálny záver, kde sa desať minút prehnane plače a ktorý sa snaží tlačiť na emócie a dojímať diváka tým, že má hlboko súcitiť s dieťaťom Chloë, ktoré porodila asi tak päť minút pred koncom filmu už je skôr vyslovene na smiech. Škoda, pretože potenciál tu bol. Tých pár scén s vražiadcimi zombie-androidmi celkom funguje, má to dokonca aj jeden slušne napínavý moment (Chloë a scéna oslobodenia priateľa v dome) a jeden fajn zvrat kvôli ktorému to celé nevyústi do práve očakávaného happy-endu. Ale to sú len pár minútové záchvety v niečom čo pôsobí skôr ako ďalšia z radu nevydarených young-adult adaptácií na úrovni The 5th Wave s Chloë. CELKOVO: 4/10 ()

Galéria (26)

Zaujímavosti (1)

  • Ve scéně, kdy Georgia (Chloë Grace Moretz) narazí v lese na člověka, dojde na několikaminutový rozhovor na téma českého spisovatele Karla Čapka, jeho díla „RUR“ a následného ovládnutí lidstva roboty. (TheEvilTwin)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené