Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Wednesday narazí na tajnou společnost. V Jerichu během Dne dobročinnosti se ve Světě poutníků pokusí zjistit něco o minulosti tohoto místa a přijít na to, co se tenkrát stalo. (HanzoBureshi)

Recenzie (37)

castor 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Zatím prostě jen spotřební teenagerovská taškařice, kdy se hlavní hrdinka snaží zachránit pověst vlastní rodiny, kterou přitom upřímně nesnáší. Jízlivější podání oceňuju, ovšem hrozně je cítit, že se chce seriálová Wednesday zalíbit všem. Dospívajícím i jejich rodičům. A právě všechny ty středoškolské sváry, záhady i trable dospívání (zatím) úplně nestrhnou. Snažím se naladit, ale pořád to jaksi nejde. Kromě Jenny Ortegy mě baví ještě Emma Myers. ()

molcan2 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Seriál konečne prestáva ťahať za nitky a začína nám predkladať to, čo sľúbil v premisách a nastavení. Všetci dávajú do toho, čo im je dané, všetko a to nakoniec zabezpečuje zábavnú epizódu, ktorá nastavuje viacero vlákien naraz. Napriek tomu sú dialógy ponižujúce a zdá sa, že ich písal 40-ročný tínedžer. Normy sa používajú v univerze s rovnou tvárou, jedným hundrošom a manšaftom. Soundtrack začína byť v tomto momente otravný, keďže hudba dusí dialógy a človek znesie len toľko sláčikových coverov. Seriál, rovnako ako postavy, nosí svoje zámery na rukáve, ale nakoniec ho zachraňuje technické prevedenie. ()

Reklama

darkrobyk 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Prequel s tajnou společností byl zábavný, pak už pokračuje pátrání po tom, jaké hrůzy by se měly v budoucnu odehrát. Osobně bych uvítal něco krve. Wednesday je sice drsňačka, ale proč  v nejlepším skončí...kruciš, když dostala toho moulu do klády, mohla na něm alespoň zaúřadovat. A nebylo by na škodu přidat více magie, aby tajemno dostalo správné barvy. Jinak zatím fajn. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Zatiaľ najlepšia epizóda. Zrejme preto, lebo sa tu vystrieda viacero prostredí a pozrieme sa aj do minulosti a nebola by to scéna z tohto fikčného sveta, ak by nešlo o niečo spojeného s čarodejnicami a ich upaľovaním. Do minulosti sa dostane aj Wednesday a začne si spájať veci minulé s vecami prítomnými a vecami budúcimi. Poteší, respektíve pobaví aj scéna so sochou a aj ten pohľad zo sprchy do zrkadla. ()

drackula 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Táto epizóda ma mimoriadne bavila. Skvelý sarkastický humor, zaujímavý náhľad do minulosti a najmä záverečná rekapitulácia, v ktorej sa ukázala komplexnosť niektorých charakterov. Nemám síce rád zápletky o 500 rokov starých predkoch, ale pri Addamsovcoch mi to akosi nevadí. 90% Netflix ()

Galéria (26)

Zaujímavosti (7)

  • Uriášův vrch (Uriah's Heep) odkazuje na slavnou britskou rockovou skupinu založenou roku 1969 – Uriah Heep. (OJan)
  • Wednesdayina "parafráza" Agathy Christie pochádza z troch zdrojov. "Každá náhoda stojí za povšimnutie. Ak je to len náhoda, môžete ju neskôr zahodiť." ("Nemesis") "Nie je to nemožné, moja drahá. Je to len veľmi pozoruhodná náhoda - a pozoruhodné náhody sa stávajú." ("Spiaca vrahyňa") "Je to ten istý motív, ktorý sa trikrát opakuje. To nemôže byť náhoda." ("Vraždy v A.B.C.") (molcan2)
  • Dôkazom toho, že tento seriál bol natočený v Rumunsku, je scéna, v ktorej sa rozprestierajú pouličné transparenty, v ktorej vidíme mužovu pravú ruku. Táto ruka má na prstenníku snubný prsteň. V Rumunsku sa prsteň nosí na prstenníku pravej ruky až do svadobného dňa a potom sa presunie na prstenník ľavej ruky. (molcan2)

Reklama

Reklama