Reklama

Reklama

Poslední akce a Ti Lung končí s organizovaným zločinem. Jeho bratr, policista Leslie Cheung, může být spokojen, jenomže podsvětí se brzy začne mstít... (oficiálny text distribútora)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (148)

Kaka 

všetky recenzie používateľa

První velký film Johna Woo, kde se snažil kombinovat hloubku postav se silnými hodnotami a tradičně přepálené a teatrální emoce, ruku v ruce s krvavým baletem. Není to úplný průser, avšak někdy to nechtěně osciluje mezi parodií na rodinné vztahy a divadlem, v kombinaci s až splatterovskou akcí plnou svištících kulek a litrů krve. Časem se podařilo uhladit a vybalacovat oboje. Zatím jediný snímek mistra, který bych nemusel vidět znovu. ()

Losik 

všetky recenzie používateľa

Po Hard Boiled je toto pro mě malé zklamání. Příběh se točí okolo dvou bratrů, kteří se každý vydal jinou cestou zákona. Námět dobrý, ale herec mladšího bratra je otřesný a vypadá jako mladý klučík a všechno jen kazí. Podání příběhu nebylo špatné, ale nebylo to úplně ono. Myslel jsem si, že Yun-Fat Chow bude v hlavní roli a bude to celé o něm, ale záběry a akce s ním byli nejlepší a přestřelka s květináči byla opravdu super. Tak uvidíme co nám přinese druhý díl. Horší 5* ()

Reklama

HAL 

všetky recenzie používateľa

Rok 1986. Na Ukrajině hořel Černobyl, ve Zlíně se narodil jeden blázen do filmů a v Hong Kongu naplno vzplanula hvězda - hvězda která se dokázala natrvalo vypálit do paměti každého byť jen trochu akčně-pozitivního diváka. V roce 1986 John Woo natočil Better Tomorrow a vytvořil tak žánr Heroic Bloodshed - krvavou operu o bratrství, cti a zabíjení. 8/10 ()

hefoo 

všetky recenzie používateľa

Nemôžem inak ako len dať 5*. Proste takto si predstavujem akčný film, John Woo je v tomto doma. Skvelé akčné scény, krv strieka všade, guľky lietajú do všetkých strán, Yun-Fat Chow všetkých vystrieľa na 3 zásobníky nakoniec hrdinky padne ako najlepší priateľ Hoa a brat si na konci filmu uvedomí, že sa správal ako idiot a nechá brata Hoa aby dokončil to čo začal! a zo vztýčenou hlavou nakoniec Ho po vykonanej práci odchádza do väzenia. Žasnem ako vo filme vyjadril tak silné priateľstvo "až za hranice života" medzi Markom (Yun-Fat Chow) a Hoom (Lung Ti). Proste krv, priateľstvo, city a guľky to je ono! Premňa jeden z nejlepších HK akčných filmov čo boli kedy natočené. Bez ostychu 100%. ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Na tento film prislúcha neskutočne veľa prvenstiev. Je to prvý film Johna Woo, ktorý dal vzniknúť legendárnemu a dnes kultovému štýlu Heroic Bloodsheed, je to prvý film v ktorom spojil svoje sily z legendárnym Chow Yun-Fatom, je to prvý film v ktorom je zápletka postavená na vzťahu dvoch bratov a vo väčšej miere na priateľstve, ktoré je pre hlavných hrdinov dôležitejšie ako kódex a je to prvý film, ktorý nám prináša zbrusu nový typ akčného hrdinu, ktorý je zabiják so všetkým čo k tomu patrí a je úplne jedno či je na strane zákona,alebo nie, ale pri tomto hrdinovi je vám jasné, že všade okolo budú lietať guľky, a striekať krv, ale aj napriek tomuto všetkému, sa do popredia dostáva jeho citovosť a jeho snaha byť vo svojej podstate dobrý. Vzájomná konfrontácia, medzi políciou a gangom pašovateľov peňazí je dohnaná k dokonalosti a Woo- ovi na to stačili len tri postavy. neskutočne silná postava Marka, ktorý v tom momente ako sa z neho stane mrzák, sa stáva najlepšou vedľajšou postavou. Vzťah dvoch bratov, je zase na druhú stranu poznačený tragédiou - smrť otca, ktorú má na svedomí starší brať - a nenávisti mladšieho brata. Až na konci si uvedomia, že na to aby vyšli s tejto hry živý musia spojiť svoje sily. To všetko na pozadí jemnej jazzovej hudby, krásny obrazov a vybuchujúcich barelov, robia s tohoto filmu film, ktorý je silný či už po akčnej alebo tej emočnej stránke. Po skončení vám zostáva len dúfať v ten lepší zajtrajšok aj keď ako hlavný hrdinovia viete, že asi nikdy nepríde. Plus Woo si strihol úlohu policajného inšpektora a ďalší velikán Tsui Hark porotcu pri kastingu. Tieto dve úlohy ma naozaj pobavili ()

Galéria (58)

Zaujímavosti (20)

  • Chow Yun-Fat (Mark) nosil ve filmu sluneční brýle značky Alain Delon. Po premiéře byly brýle teto značky po celém Hong Kongu vyprodány. Delon později poslal Chow Yun-Fatovi dopis s osobním poděkováním. (tequilla)
  • Keď sa film dostal v roku 1989 do distribúcie, zmenili mu meno na Better Tomorrow: Rapid Fire II a vydávali ho za pokračovanie filmu Rapid Fire (1989), ktorý sa stal veľkým hitom v tejto krajine. Pritom s ním nemal nič spoločné. (beso74)

Reklama

Reklama