Reklama

Reklama

Biely lotos

(seriál)
  • Česko Bílý lotos (viac)
Trailer

Série(3) / Epizódy(14)

Obsahy(1)

Bílý lotos, šestidílná satirická minisérie HBO z dílny Mikea Whitea, která se odehrává v luxusním havajském letovisku, sleduje pestrou škálu hotelových hostů během jejich týdenní odpočinkové a omlazující dovolené v ráji. (HBO Max)

Recenzie používateľa Sany33 k tomuto seriálu (13)

Príchod (2021) (S01E01) 

Príbeh: Do hotela "Biely Lotos" prichádzajú nový hostia. Všetci sa na slnečnom Havaji snažia zabudnúť na problémy a vyhnúť sa nástrahám reálneho života ale ten ich evidentne čoskoro dobehne. Prevedenie: Najlepšia postava ever je Armond - prevádzkar hotela, ktorý to hrá geniálne. Inak sa jedná v podstate o predstavenie hrdinov, ktorých tvorí bohatá biela lúza, ktorá sa prišla zrelaxovať do milionárskeho rezortu. jeden dement rieši celú časť, že má zlú izbu. Druhý má navreté gule. ďalšia je evidentne retardovaná a zaľúbila sa do svojej masérky. Ak sa na to pozriem z pohľadu satiry na dnešnú dobu je to ale geniálne. Obávam sa ale že to tento seriál bude brať vážne a ja bude v tom prípade vážne kriticky. priemerné hodnotenie zachraňuje Daddario v plavkách.  45% ()

Nový deň (2021) (S01E02) 

Príbeh: Mladomanželia prežívajú prvú hádku a aj osobnostnú krízu. Dievčence sa zdrogujú a stratia tašku, ktorá náhodou padne do rany vyčilovanému prevádzkarovi. Prevedenie: Lotos ani v druhej epizóde nepridáva na tempe a dostávame sa opäť do riešenia problémov bielej zbohatlíckej lúzy, ktorá ma strašne nudí a vôbec ma nezaujíma. Pevne verím že to tam ten prevádzkar po tom xanaxe rozbalí vo veľkom štýle inak neviem či túto mini sériu dokážem doraziť do konca. 42% ()

Tajomné opice (2021) (S01E03) 

Príbeh: Rachel začína pomaly chápať, že jej život so Shoanom bude plný kompromisov, hlavne z jeho strany. Mark je frustrovaný z jeho sexuálneho života s Nicole. Quin stráca spojenie s virtuálnou realitou, keď vďaka prílivu prichádza o svoje hračky. Tanya sa namotala na Belindu a sľubuje jej sponzorovanie jej vlastnej wellnes agentúry. Armond sa utrhne z reťaze. Prevedenie: Ja ani neviem čo ma núti zapnúť si ďalšiu časť lebo vždy tá predchádzajúca nič moc neponúka. Ale konečne som zistil čo mi v seriály chýbalo. Áno homosexuál. Ale už tam je a nabehol tam vo veľkom štýle takže všetky veci čo sa týka rasovej a genderovej rôznorodosti máme odškrtnuté. černochov je tam pomenej ale zato sú tu strašne utláčaný pôvodný obyvatelia Hawaia ktorý nám toto etnikum viac ako dobre dopĺňajú. A my sa tak môžeme ďalej pozerať na zlých bohatých bielych ľudí, ktorých príbehy ma zatiaľ nenormálne nudia. 35% ()

Zmena sústredenia (2021) (S01E04) 

Príbeh: Shane sa vysmieva Rachelinej kariére a ako čerešnička na torte ich príde pozrieť svokra, podotýkam, že na medové týždne. Mark má s Quinom dosť otvorený rozhovor. Belindine sny sú úzko späté s náladovou Tanyou. Armond je najväčší kráľ na ostrove. Prevedenie: Ja som až do dnešného dňa netušil, že nájdem seriál kde ma každá jedna postava bude tak neskutočne iritovať. Jediný kráľ scény Armond v detailnej scéne líže riť hotelovému poslíčkovi a celý seriál ide do kolien. Obdivujem ľudí čo dokážu na tomto seriáli hodnotiť humor. Prisahám ani raz som sa nezasmial. 48% ()

Pojedači lotosov (2021) (S01E05) 

Príbeh: Rachel je šedivá so svojho detinského manžela aj jeho excentrickej matky. Nicol sa dotkla Markova úprimnosť. Tanya už má Belindu úplne na háku lebo si našla novú životnú lásku. Prevedenie: Chlapec čo toto napísal musí mať evidentne problém s niektorými spoločenskými vrstvami a rozmach spoločnosti vykreslil v tomto šesťdielnom diele. Normálne že do tej rakvy v lietadle by som po tejto časti hodil asi každého. Neskutočne ma všetci serú. Seriál ale graduje a prvý raz musím priznať, že sa teším na ďalšiu časť a musím sa tiež priznať, že som rád, že bude posledná. 60% ()

Odchod (2021) (S01E06) 

Príbeh: Rachel chce rozvod. Nikol konečne dala Markovi. Paula ako ombucmanka Havajského ľudu zlyháva na plnej čiare. Belinda má po snoch. Tanya sa zapletie s tuberákom. A v bedni skončí tá najmenej pravdepodobná osoba. Príbeh: Prisahám, že som sa dokázal šesť častí pozerať na Rachelin morálny a psychický rozpad a ona v poslednej minúte seriálu úplne otočí karty. Šesť hodín života som práve hodil do koša. Som neskutočne vytočený a dávam poslednej epizóde veľmi vysoké hodntenie iba skrz to, že zo mňa tieto emócie dokázal dostať. Lebo ak sa mi niečo nepáči nepozerám to ale tento seriál dokázal upútať moju pozornosť aj napriek tomu, že som naň neustále nadával a to je teda už niečo. 70% ()

Ciao (2022) (S02E01) 

Príbeh: V novej sérií sa objavuje aj nový resort. Tento raz na slnečnej Sicílii. Vracia sa Tanya s jej problémami a manželom. Dva mladé páry zbohatlíkov, ktorých mená som si nezapamätal. Generačná trojica mužov. Premotivovaná hotelierka a dve prostitútky. Zatiaľ menšia zoznamovačka. Prevedenie: Vôbec neoceňujem rozhodnutie tvorcov posunúť do druhej série najdebilnejšiu postavu z tej prvej a síce Tanyu.  Nemôžem tú imbecilku vystáť. Latku pozerateľnosti zdržujú len tie dve sicílske štetky. Inak je to nuda najhlbšieho zrna. zatiaľ. 36% ()

Taliansky sen (2022) (S02E02) 

Príbeh: Tanya si vysnívala svoj Taliansky sen a Greg jej ho musí splniť. Harper sa evidentne zasekla vo vzťahu a spochybňuje všetkých okolo seba. Albie a Portia sa do seba zrejme buchli. A dedko dáva svojmu vnukovi otcovské rady. Ten ale aj tak skončí v trojke so šľapkami. Prevedenie: Podobne ako v prvej sérií ma skoro všetky postavy neskutočne serú a privádzajú do šialenstva. Harper ale takým iným spôsobom. Začína sa mi dosť páčiť taká znudená Portorikánska mrcha ale tak uvidíme čo sa z nej ešte vykľuje. Čakám na ten zlomový okamih kedy všetkým prepne ako v prvej sérií lebo zatiaľ je to dosť nuda.  55% ()

Sloní býci (2022) (S02E03) 

Príbeh: Daphne a Harper sa rozhodnú splu stráviť nijaký čas a tak prenocujú v nádhernom Barokovom paláci. Cameron to využije a dotiahne na izbu k Ethanovi štetky. Ten zažíva vnútorný boj s láskou k svojej žene a neverou. Portia je vlažná k Albiemu lebo vo svojom živote potrebuje zlého chlapca, ktorý by ju prehol cez koleno a to Albie nie je. Dominic sa rozhodne zmeniť od základu celý svoj život aj vzťahy k ženám. Tanya vyhľadá veštkyňu ktorej veštba ju teda vôbec nepoteší. Prevedenie: Konečne sa príbeh niekam pohol a začínajú sa na povrch vynárať aj temnejšie stránky našich protagonistov a to sme na to potrebovali iba dva diely. Ale radšej neskoro ako nikdy. Dúfam že teraz to už bude iba strhujúca psycho jazda až do konca. 68% ()

V pieskovisku (2022) (S02E04) 

Príbeh: Osudy našich hrdinov sa začínajú prepletať. Harper sa vracia z Barokového kaštieľa a na gauči nájde obal od gumy. Tanya sa spriatelí s miestnymi homosexuálmi, ktorý sa jej snažia dokázať, že stále za niečo stojí. Portia podľahne nutkaniu vyspať sa s miestnym grázlom. Albie a Lucia prežijú vášnivú noc a zrejme bez platenia. Prevedenie: Konečne začína mať seriál grády. Simona Tabasco je neskutočne sexi a to nehovorím pre to, že tu hrá kurvu ale to dievča je asi to jediné čo ma pri seriály ešte drží. Všetky ostatné charaktery ma neskutočne serú už aj Mia. Len dúfam že nebudeme svedkami ďalšej "Pretty Woman" v Albieho podaní. 75% ()

To je Amore (2022) (S02E05) 

Príbeh: Albie sa zamiloval do Lucie a Portia zas našla svojho princa v Jackovi. Nie všetko je také ako sa na prvý pohľad zdá. Tanya je uchvátená krásou Palerma a jej homosexuálnymi kamarátmi, ktorý jej ukazujú krásu Opery. Harper je stále viac podozrievavejšia a už nevie komu môže dôverovať.  Prevedenie: Časť, ktorá nám ukazuje tú povestnú Taliansku krásu v jej najkrajšej podobe. Škoda len že to skončí v riti. Doslova. 85% ()

Únosy (2022) (S02E06) 

Príbeh: Luciu prenasleduje jej pasák aj na výlet s Albiem a jeho rodinou. Jack asi nie je taký akého si ho Portia predstavovala. Tanya okúsi taliansky temperament so všetkým čo k tomu patrí. Valentina sa konečne odviaže a za všetko vďačíme Mii. Cameron evidentne ide po Harper a je tu reálna možnosť že už k niečomu došlo. Prevedenie:  Seriál konečne odhodil pozlátko a na plátne sa začína niečo diať. Najviac ma zaujíma dejová linka okolo Lucie, je to vynikajúca postava a dosť Albiemu prajem aby ju z toho vysekal. 91% ()

Arrivederci (2022) (S02E07) 

Príbeh: Cameron a Eathan si navzájom požičajú ženy. Tania bojuje o život. Mia sa cez posteľ dostáva na miesto vrchnej klavíristky. Lucia zahrala na Albieho najlepšie divadielko vo svojom živote. Portia zistí krutú pravdu o Sicílčanoch. Prevedenie: Najväčším mínusom seriálu je jeho gradácia. kde od prvej časti ponúka veľa sterility a potom v posledných tak chytí diváka za gule až mu oči prevracia. Nenormálny dych berúci zážitok. Nevedel som sa odtrhnúť od televízie. Mal som aj dosť veľké nároky vzhľadom na jednotku ale dostal som čo som chcel. Taniina hlava oplieskaná o lodné zábradlie bola čerešnička na torte. 99% ()

Súvisiace novinky

Boj o moc a Medvěd si podmanili ceny Emmy 2023

Boj o moc a Medvěd si podmanili ceny Emmy 2023

16.01.2024

Proběhlé předávání cen Emmy se ocitlo v poněkud kuriózní situaci, když se slavnostní ceremoniál kvůli stávkám v Hollywoodu odsunul ze září 2023 na leden 2024. Navíc zde byly předávány ceny za seriály… (viac)

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (viac)

Nominace na Emmy 2023

Nominace na Emmy 2023

12.07.2023

75. ročník televizních cen Emmy čerstvě oznámil své nominace a pakliže jste alespoň trošku sledovali seriálovou tvorbu v uplynulém roce, nejspíš vás jednotlivé kategorie zase až tak moc nepřekvapí.… (viac)

Kde se bude odehrávat třetí řada Bílého lotosu?

Kde se bude odehrávat třetí řada Bílého lotosu?

28.03.2023

Kabelovka HBO se nedávno rozloučila s první sérii seriálového hitu The Last of Us, už nyní ale diváky přivítala závěrečná sezóna oceňovaného dramatu Boj o moc, ještě v letošním roce nás pak čeká… (viac)

Reklama

Reklama