Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sabrina je chudobné dievča, ktoré býva neďaleko príbytku bohatej rodiny. Už od detstva si vysnila podobný život a aby to nestačilo, zamilovala sa do jedného z dvoch bratov z "bohatého" susedstva. Tí si ju však veľmi nevšímajú a tak, keď sa po rokoch stretnú v jednom z miestnych obchodov, nespoznajú ju. Zo Sabriny je krásna žena, ktorá okamžite obidvoch očarí. Háčik je však v tom, že ona sa zamiluje do Davida, ktorý má spôsob života ako playboy, ale do Sabriny sa zamiluje Linus... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (190)

Stanislaus 

všetky recenzie používateľa

"Zůstane to v rodině." Sabrina je neuvěřitelně mile natočený film prošpikovaný romantikou od A po Z s mnoha humornými momenty, který těží z inteligentního scénáře a hereckých výkonů. Audrey Hepburn byla jako vždy naprosto kouzelná - na její zasněný pohled a neskonale milý úsměv bych se mohl dívat od rána do večera. Humphrey Bogart se svou typicky hrubou vizáží tvořil skvělý kontrast ke křehké krásce a navíc měl charismatu na rozdávání. Vedle titulní dvojice nabízí film úsměvné vedlejší postavy v podobě potrhlého bratra s pořezaným pozadím, věčně kouřícího otce bažícího po olivách či služebnictva s trefnými poznámkami. Příběhově se sice nejedná o žádný hluboký a inovativní film, je však natočen a zahrán tak svěžím a nadčasovým způsobem, že mu nelze odolat ani po těch dlouhých letech od vzniku. ()

cheyene 

všetky recenzie používateľa

Sabrina je typická role pro Audrey Hepburn. Opět ji ztvárnila s neskutečným půvabem a noblesou. Z jejích pohledů ta ženskost, naivita a romantika doslova čiší. Wildův snímek je příjemnou podívanou, v níž není nouze ani o humor, ani o pěknou hudbu, natož o herecké výkony! Humphrey Bogart je tu jako vždy charismatický. Romantické komedie s Audrey mají opravdu mnoho do sebe. ()

Reklama

Flego 

všetky recenzie používateľa

Kúzelná romanca, aké sa dnes ťažko rodia ( ani remaké z roku 1995 neuspokojilo ) s ešte kúzelnejšou Audrey. To žieňa malo takú neuveriteľnú auru, že aj telefónny zoznam s jej menom musel byť krajším. Dve tretiny filmu sú geniálnou ukážkou romantiky, komédie a filmového šarmu, následné intrigovanie, ako sa zbaviť šoférovej dcéry sa trochu utápa. V každom prípade ide o príjemné posedenie s nestárnucimi hviezdami filmového neba. ()

Eddard 

všetky recenzie používateľa

Hm, hm, hm... Sákriš, škoda... čekal jsem, že když dostane geniální Wilder do ruky mou milovanou Audrey, k tomu takové frajery jako byli Bogart s Holdenem musí z toho nutně vypadnout klenot... abych byl k sobě úplně upřímný, nevypadl a já nevím proč-nejspíš to bude ve scénáři, ten příběh je přece jenom strašně jednoduchý a připitomělý... Audrey je úžasná, Holden s Bogartem hrajou svoje standarty, pěkně se na to dívá, ale nic extra... Nevadí, i tak dobrá práce! 70% ()

dr.horrible 

všetky recenzie používateľa

Nebude to vadiť, Sabrina, keď budem pri lodi plakať? Rozkošné. Vtipné, vkusné, miestami smutné a Audrey sa pre túto rolu narodila. Nevinné, chudobné dievča v dobrej spoločnosti, otrok vlastných citov a na druhej strane dvaja bratia, hezoun a obchodník a je takmer jasné, koho si vyberie. SPOILER! Nato že ide o limonádu staršiu pol storočia, ma celkom zarazilo, že to bolo až po finále nerozhodné. Tá scéna v búdke, to je ako zo života. Happy end som im prial, no aspoň na tú malú chvíľku sa potešil ten cynik vo mne, pretože to pár minút reálne vyzeralo, že si vyberie toho horšieho. A bez pričinenia tých dvoch bratov, asi by sa tak aj stalo. Úžasne nedokonalá ženská postava. 90% ()

Galéria (119)

Zaujímavosti (22)

  • Audrey Hepburn přešila vztah s Holdenem, když se dozvěděla, že on nemůže mít děti. (Kulmon)
  • Garderóbu si mala Audrey Hepburn (Linus Larrabee) vybrať u módneho dizajnéra Givenchyho. Keď mu oznámili, že za ním príde slečna Hepburn, očakával vraj stretnutie s Katharine Hepburn. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama