Reklama

Reklama

Žádné prudké pohyby

  • USA No Sudden Move (viac)
Trailer 2

Kriminální drama z 50. let minulého století, v němž se skupina zločinců domnívá, že byli při svém posledním činu podvedeni. (HBO Max)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (90)

Spiker01 

všetky recenzie používateľa

Soderbergh se konečně vrací k točení filmů. A i tentokrát si přizval výborné herce. Výsledek je nicméně pouze lehce nadprůměrný, nikoliv strhující. Snad příště, nicméně i tak Hbo max originály platí za vyšší kvalitu než ty od Netflixu. Těšil jsem se a toho času nelituji, ale vím, že byli lidi zklamáni i víc. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Prekombinovaná gangsterka s pomalým tempom s nejakým tým akože historickým presahom. Hlavným problémom je, že nie je komu fandiť. Nielenže sú tam všetci skazení, ale tie postavy nie sú ani ničím zaujímavé a ani herci ich svojou charizmou nezachránia. O hereckých výkonoch sa tu už vôbec nedá hovoriť. Všetci monotónne prednášajú svoje repliky a celé to plynie len tak bez štipky napätia. Takže, keď postupne mnoho z nich skončí s guľkou v hlave, tak mi to bolo totálne u prdele. Naviac ma celý čas srala kamera. Neviem jak sa ten typ objektívu volá, ale ten výsledný efekt ma sral rovnako ako konštantne rozostrený obraz v Army of the Dead. Výsledkom je pomalá uondaná gangsterka pre starých chrenov, ktorým pripadajú pecky typu Kick-Ass príliš rýchle a detinské. 4/10. ()

Reklama

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Štýlová retro gangsterka, ktorá začína ako home invasion a pokračuje a končí ako značne prekombinovaná záležitosť. Solomonov scenár zmysel dávať bude, ale asi sa treba obrátiť na niekoho, kto si robil graf, prípadne si pozrieť film znova, ak vás skutočne zaujíma, ako to celé vlastne bolo. Máme tu tak klasické podrazové schémy na druhú, keď sú dvaja zdanlivo spolupracovníci, potom parťáci jedného začnú mieriť zbraňou na toho druhého, aby vzápätí zase všetci obrátili zbraň na toho prvého a nakoniec sa tešil ako posledný niektor tretí, v tomto prípade skôr piaty alebo siedmy. Je to nakrútené klasicky excelentne a ide aj o jeden z najvhviezdnejšie obsadených Soderberghových filmov. Komerčný príliš nie je, absentuje čierny alebo akýkoľvek humor, takže nič čistokrvne oddychové v štýle Dannyho parťákov a pod. neočakávajte. ()

BoPo 

všetky recenzie používateľa

Soderbergh patrí medzi moji najobľúbenejších režisérov. A áno, jeho tvorba lieta od 1* k 5*. Venuje čas niečomu tak zbytočnému ako bolo High Flying Bird (1*). Donúti Matta Damona vyžrať sa na nadpriemernú váhu v rámci podpriemerného Informátora! (2*). Poteší vidlákov prostredníctvom Loganovich parťákov (3*). Natočí jeden z najlepších filmov roku 2018, a to prostredníctvom iPhonu (Nepříčetná 4*). Dopraje Judeovi Lawovi jeho životnú rolu (Vedlejší účinky 5*). Kam sa na škále soderberghovosti zaradí No Sudden Move? Určite k tým vydareným voľbám. Príbeh síce nie je sám o sebe nijako extra zaujímavý či strhujúci, ale neustále prináša skvelo pôsobiace pokusy niekoho s niekým vyjeb*ť. Opísať film jednou vetou? Ako keby Coenovci natočili Dannyho parťákov. Bolo mi medzi všetkými tými postavami strašne príjemne a mrzelo ma, keď prišiel koniec. Len tie hrátky s čočkou kamery si mohol odpustiť. Ale odpúšťam mu, pretože mi naservíroval Juliu Fox ako sexy paničku z 50. rokov. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Priemerná kriminálka, v ktorej mi na začiatku chýbalo viac akcie, ale začalo sa to dosť zaujímavo. Tými dialógmi to akoby posúvalo dej do niečoho zaujímavého. Druhá polovica ale trocha sklamala. Nie výlučne, ale predsa len po tom rozbehu v ústrety nejakému noiru alebo možno aj gangsterke sa to ustálilo na bode, kedy film akoby nevedel, čo chce vlastne povedať. A to tu máme naozaj dobrých hercov, ktorí však miestami vyzerali znudene. Ale vlastne u Benicia to je už životný štýl. A chýbalo mi tiež trocha viac napätia, ktoré smerom ku koncu úplne mizne. ()

Galéria (22)

Zaujímavosti (5)

  • Okrem réžie sa Soderbergh na filme podieľal pod pseudonymami zároveň aj ako strihač a kameraman. (rowdys)
  • Brendan Fraser poměrně výrazně přibral a média hodně spekulovala o jeho zdraví. Nebylo to však kvůli postavě Douga Jonese – skutečným důvodem byla příprava na nadcházející film The Whale (2022) od Darrena Aronofskyho, v němž si Fraser zahrál jednu z hlavních rolí. (HellFire)
  • V některých scénách (například v čase 1:26:38) si může pozorný divák všimnout podivně zakřiveného obrazu podél okrajů, kterého Steven Soderbergh docílil nasazením anamorfního objektivu značky Kowa – který sám o sobě značně zaobluje obraz po stranách – na předimenzovaný digitální senzor. Touto technikou chtěl režisér replikovat nedokonalosti tehdejších filmových objektivů. Film má ve skutečnosti neobvyklý poměr stran 2.16:1, protože Soderbergh původně počítal s mnohem tradičnějším anamorfním formátem 2.40:1, který však zkresloval okraje filmu do takové míry, že byly při sledování velmi rušivé. Soderbergh byl nucen přeformátovat film od začátku do konce a rozšířit jej z horní a dolní strany, aby odvedl pozornost diváka. (HellFire)

Súvisiace novinky

Zemřel herec Ray Liotta

Zemřel herec Ray Liotta

26.05.2022

Ve věku 67 let zemřel herec Ray Liotta, známý například z filmů Mafiáni, Identita, Kokain nebo Země policajtů. O smrti herce informoval server Deadline, podle kterého herec zemřel poklidně ve spánku.… (viac)

Reklama

Reklama