Reklama

Reklama

V zajatí zla

  • Česko Pavučina (viac)
Trailer 1

Osemročný Peter nemôže v noci spávať – spoza stien v jeho detskej izbe sa neustále ozýva záhadné klopanie. Rodičia ho však presviedčajú, že tie zvuky sú len výplodom jeho fantázie. Peter si však nič nevymýšľa a vie, že to, čo počuje, je skutočné. Bojí sa čoraz viac, pretože začína podozrievať mamu a otca, že pred ním z neznámych dôvodov taja niečo strašné z rodinnej minulosti. Môže byť pre dieťa niečo desivejšie, ako keď nemôže veriť vlastným rodičom? (Forum Film SK)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (201)

raimi odpad!

všetky recenzie používateľa

Nelogická a sterilní kktina. Mainstreamová bastardizace hororu, kdy tvůrci nejdřív prohlížejí v kompu galerie tapet s názvem "horror" a říkají si: "Tak tohle tam dáme a totok taky, a tenhle obrázek je taky cool, šup s tím do filmu.". Takže to pak ve finále vypadá jak kýčovitý omalovánky, jak strašidelnej dům z pouti nepatřičně zasazenej do všedních kulis. Herci jsou do jednoho naprosto příšerní. Ta vykulená mařka v roli matky přehrávala jak o život, Starr zas a znova hraje psychotickýho Homelandera a kudrlinkatej chlapeček, co denně stráví dvě hodiny u kadeřníka, mě neskutečně sral. No a černoška je samozřejmě světice, co kudy chodí myslí jen na klučíkovo dobro, nemá žádnej osobní život, a žije a dýchá jen a pouze pro Kudrlinku. Takže tu opět máme uvědomělou a statečnou single ženu zachraňující dítě z "toxického" rodinného prostředí- zastaralého to bělošského modelu. Meh. Veškerý scény jsou pak jen nahodilý, spousta jich ani nikam nevede a jsou nedořečený. Temná atmosféra se dělá tak, že lidi bydlí v obrovským domě, kterej vypadá jak z muzea, padesát let neupravovanej, okna jsou zatemněný, a svítí se zásadně jen pěti lampičkama porůznu rozmístěnýma po místnosti, aby tam bylo furt pološero. Což je manýra, která mě neskutečně prudí. No, a pointa je prostě srandovní a neuvěřitelná. Ve výsledku jde o vykastrovanej, zwokeizovanej pseudohoror pro mainstreamový publikum. ()

dr.horrible 

všetky recenzie používateľa

Logika dostala taký náklad, že to bolí aj mňa. Všetko je tu podriadené hororovej pôsobivosti a nič preto nedáva zmysel. SPOILERy! Nezmyselné je chovanie postáv v prvej polovici (Prečo mu to nevysvetlili? Prečo mu vôbec spomínali to dievča? Prečo mu neverili? Prečo, keď vedia, že toto majú v dome, mu dávajú zaracha v pivnici?). Nezmyselné sú činy hlavnej postavy (Zabiť rodičov? Nestačilo uspať?).  Nezmyselné je chovanie zvyšku postáv (Hmm, je večer na Halloween, určite je ten malý chlapec sám doma, poďme sa tam vlúpať. Prečo by asi mal mať doma rodičov?!). A najviac nezmyselný je záver (Príšera zavretá za mrežou, tá ho isto bude celý život prenasledovať a už nikdy nebude mať kľud. Logicky, určite predsa do toho baráku plného mŕtvol nezavolajú políciu, ktorá príšeru zadrží. Divák predsa nedokáže uvažovať o scénu ďalej!). Koniec SPOILERu! A je to škoda, pretože je to pekne strašidelné. Ale je to taká blbosť, že už s tou trojkou, za slušné remeslo, váham. ()

Reklama

TroiMae 

všetky recenzie používateľa

The itsy bitsy spider went up the water spout. Down came the rain, and washed the spider out. Out came the sun, and dried up all the rain. So, the itsy bitsy spider went up the spout again. Zábavné. Ano, předtitulková pointa zbytečná (a možná celkově ne ideální dramaturgie... jako bych věděl, co to je...), ale pořád celkově lepší než Kostlivec. A… zlaté pravidlo hororů, za vše můžou děti. Takže se doma člověk nemusí bát :) ()

Algernons 

všetky recenzie používateľa

Pavučina je skvělým úkazem toho, že klišé jsou tak časté z dobrých důvodů. V šikovných rukou jsou totiž funkční a tvoří opravdu záživný a nervydrásájící snímek. Přiznávám, že tady provedení pozvedá jinak jednoduchý a přímočarý příběh (Což u hororu ani nevidím jako nějakou zásadní vadu, spíš naopak). Realita filmu je zkreslená dětským pohledem mladičkého hrdiny a díky tomu celý styl snímku funguje. Práce s kompozicí, nasvícení, kulisami i kamerou je neuvěřitelná, pozvédávající každou jednu scénu. Obsazení se taky pekelně povedlo, kdy hlavní hrdina působí sladce a zranitelně, zatímco rodiče správně ujetě i nedůvěryhodně. Chápu že finální část někomu film může zkazit, protože se tu najednou přechází tónem do dost velkého braku. Ovšem budu se opakovat, chytré a až Raimiovsky dravé provedení to pro mě opět zachraňuje. Přijemná a jednoduchá podivaná s lehce děsivou atmosférou, kterou si rád zas někdy připomenu v Halloweenském období. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Spoilery. Hahaha, to bola švanda. Temer 4*, lebo mi to trochu pripomenulo skvelého Barbara, ale naozaj len trochu. Musel som si to behom pár hodín pozrieť dva razy, čo sa mi naozaj stáva max. trikrát do roka pri nejakom filme, možno ani to nie. Nie snáď, že by Pavučina bola natoľko geniálnym filmom, ale po prvom pozretí mi pripadala strašne zamotaná. Je to irónia, lebo v skutočnosti je to po dejovej stránke jeden z najjednoduchších hororov roka. Je však tak divne natočený, zahratý, zrežírovaný a napísaný, že vzbudzuje presne opačný dojem. Po prvom pozretí som množstvu scén nechápal. Unikalo mi, prečo sa niektoré postavy správali tak, ako sa správali. No po repríze do seba všetko zaklaplo, je to ozaj nenáročný scenár. Áno, obsahuje pár divných momentov, ale dá sa ponad ne povzniesť. Ak ju rodičia kŕmili, logicky zrejme každý deň, ako je ale potom možné, že si nevšimli, že sa dokázala pohybovať voľne po dome? Ak dokáže behom okamihu drasticky vyvraždiť štyri osoby, naozaj máme veriť tomu, že jej robí problém preraziť drevené steny a učiteľku len škrabne a schová sa? A na konci bola fakt mizerne zamaskovaná; predtým vyzerala ako regulárna obluda a zrazu to bola normálna herečka s čudnou tvárou. Rovnako tak si nie som istý, čo chceli povedať takým záverom, aký použili. Je na 100% jasné, že po záverečných titulkoch učiteľka samozrejme všetko nahlásila a spustilo sa masívne vyšetrovanie, ktoré muselo byť senzáciou roka, navyše „ona“ nemala ako utiecť do príchodu polície. Alebo mala? Ako sa jej vlastne podarilo utiecť na prvý raz? A prečo šli dnu, ak vedeli, že je 99%-ná šanca, že rodičia budú doma? Fakt netuším, či to, že nepoznáme odpovede, je dôkazom fušerstva tvorcov (medzi ktorými nechýbal Seth Rogen ako producent), alebo je to tam naschvál, aby sme si potrápili mozgové závity. ()

Galéria (84)

Zaujímavosti (3)

Reklama

Reklama