Reklama

Reklama

Diablova korisť

  • Česko Ďáblova kořist (viac)
Trailer 1

Podľa správ z Vatikánu sa v posledných rokoch výrazne zvýšil výskyt posadnutí démonom. Katolícka cirkev preto opäť začala vybraných kňazov zaúčať do tajov posvätného obradu exorcizmu. Vo filme Diablova korisť dostanú diváci možnosť nahliadnuť do jednej z týchto škôl, ktoré tvoria obrannú líniu ľudstva proti silám večného zla. Hoci vyháňanie diabla bolo vždy výsadou mužov – kňazov, sestra Ann je hlboko presvedčená, že exorcizmus je jej poslaním. Keď jej starší profesor potvrdí, že má naozaj zvláštny dar spoznať zlo, stane sa prvou mníškou, ktorá dostane šancu absolvovať tajomný rituál. Jej vlastná duša sa však ocitne v nebezpečenstve, pretože vyjde najavo, že s temnými silami už mala do činenia aj v minulosti. (Forum Film SK)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (95)

S.Kok.i 

všetky recenzie používateľa

Vzhľadom k tomu, že Stammov počin z roku 2010 sa mi celkom páčil, 2x som nerozmýšľal a zo zvedavosti som musel ísť na túto novinku do kina. Dosť ma na to navnadil aj trailer, z ktorého som mal dojem, že aj napriek tomu, že téma Exorcizmus je už obohratá, bude to niečo iné, čo ma prekvapí a nezapadne to medzi klasické klišé horory, ktoré bez nejakého prínosu len recyklujú predošlé. Najmä škola exorcizmu sa mi javil ako dobrý nápad, z ktorého sa bude dať veľmi dobre vyťažiť. A ako to dopadlo? Nuž, moje očakávania to nenaplnilo. Atmosféricky veľmi slabunké, a aj keď sa jedná o horor s ratingom PG-13, určite sa dalo trošku pridať. Najväčšou zbraňou sú tu jumpscary, ktoré sú „dobré“ len vďaka tomu, že sú nahlas, no samotná scénka vás vydesí len minimálne. Pozerať to doma, tak sa asi ani raz nezľaknem. Miernym pozitívom sú postavy, ktoré sú uveriteľné, nikto mi vyslovene nevadil, no zároveň je to tak natočené, že si k hlavnej postave ani nestihnete vybudovať vzťah, a v konečnom dôsledku je vám jedno ako to dopadne. Síce je to po hororovej stránke slabé, no nie je to úplne nepozerateľné. Priemerný horor, ktorý neurazí, ale ani nemusel vzniknúť. Hádam to uspokojí aspoň menej náročných hororových fanúšikov. Celkový dojem: 3/5. ()

darkrobyk 

všetky recenzie používateľa

D. Stamm se k tématice exorcismu vrátil, a i když jeho předchozí počin vyloženě špatný nebyl, tak v rámci žánru šlo spíše o průměr. Ďáblova kořist je o level výše. Kdo má tenhle hororový podžánr nakoukaný, ví, že s ničím zásadně novým přijít nelze, proto prim zde hraje zpracování. Jde především o psychologické drama mladé Ann, která má za sebou traumatizované dětství, pobyt v dětském domově a před sebou dráhu řádové sestry. A logicky je tedy film vyprávěn především v rovině psychologické, tudíž zlo a násilí se podepisuje na duši. Ostatně ani kultovní Friedkinův Vymítač nesázel na brutální gore, nejdrastičtější scénou je v něm lékařské vyšetření Regan. Přesto dojde i na solidní masky a fyzické znetvoření. Pěkný vizuál, úžasné interiéry školní budovy. Potěšil B. Cross v malé, a svojí předposlední, roli kardinála. Chápu, že kdo hledá prvoplánové strašení, bude zklamán. Já byl naopak mile překvapen. Jedinou věc, co bych vytknul, jsou zbytečné a přehnané lekačky doprovázené výstřelem z děla. Staré filmy nám ukazují, jak děsivé dokáže být ticho, a tak padající činely nejsou potřeba. Rozhodně jsem spokojenější, než tomu bylo na příklad u série V zajetí démonů, která staví jen na těch trapných lekačkách... ()

Reklama

Flopik 

všetky recenzie používateľa

Vymietačský horor, kde nebol zrovna najmenší rozpočet a ktorý sa celkom podaril. Škola exorcizmu výborný nápad, hlavná hrdina je sympatické a po hororvej stránke občas niečo príjemne vystraší. Inak je to ale všetko v starých kolajoch, kde miestami poteší atmosféra.  Snažilo sa to byť aj reálne začo chválim, nemôžem si však pomôcť, že to mohlo a malo byť lepšie. Koniec v katakombách, výborne zvolené miesto ale hrozne rýchly. Finále v taxíku skôr na smiech. U mňa za čisté 3* ale jednu prihodím, nakoľko takýchto hororov, ktoré nestoja za prd je veľmi málo. ()

figliar 

všetky recenzie používateľa

Už z názvu som očakával ďalšiu tuctovú satanistickú vymietačku. Na jednej strane ňou aj film bol, ale predsa len sa tu objavil nový prvok v podobe kláštora, ktorý si vychováva svojich vlastných rádoby exorcistických Hitmanov v budove, ktorá bola technicky lepšie vybavená ako ÚPVO (Úrad paranormálneho výskumu a obrany) z Hellboya. A to mi vôbec nedávalo zmysel. Keď k tomu pridám nepochopiteľné správanie postáv a neustále poukazovanie na feminizmus, ani ten jeden pre mňa nečakaný dejový zvrat filmu nepridal na kvalite. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Žánrová priemerovka, ktorá nevydesí toľko, koľko mohla. Mnoho ľakačiek je predvídateľných. Na druhej strane, film síce nebol až taký strašidelný, ale v celku bavil. Ale zároveň pripomenie, že sa nevymýšľa nič nové a stále sa dookola recyklujú tie isté témy a nápady. Prekvapí tvšak ým, že v dnešnej dobe nedať ani jednu posadnutú osobu z lgbt komunity... no nie je to trocha homofóbne? ()

Galéria (18)

Zaujímavosti (4)

  • Herec Ben Cross zomrel 18. augusta 2020 a natáčanie ukončil len desať dní predtým. (Arsenal83)
  • Film sa natáčal v Sofii (Bulharsko) počas leta 2020. (Arsenal83)
  • Původní název filmu byl „The Devil's Light“, ale později byl změněn na „Prey for the Devil“. (Baru.Class)

Reklama

Reklama