Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V Japonsku sa prepoja osudy, keď v chudobnej rybárskej dedine uviazne loď. (Disney+)

Recenzie (50)

Miyamoto 

všetky recenzie používateľa

Výprava perfektní, snaha o představení základních reálií feudálního Japonska taktéž. Blackthorne se odklání od předlohy asi nejvíce, z poměrně bezohledného muže hned od začátku tu máme odhodlaného hrdinu a následně týpka, který je vzpurný a agresivní tak, že by v reálu nepřežil déle, než pár minut. Mimo toho ale parádní podívaná a určitě si nenechám ujít další díly. ()

slovan.mma 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Ledzep: keby si čítal knihu(a evidentne nečítal), tak presne takí ti Japonci v tej knihe boli.Ale chápem má veľa strán... Zatiaľ je to výborné. Relatívne podľa predlohy.Samozrejme postavy sú trošku iné ako v knihe(ako vizuálom,tak správaním)a aj scény sú zjednodušené a skrátené,ale nevadí to.Ak by to bolo presne podľa knihy,tak by to bolo tak na 5 sérii. Zatiaľ super. ()

Reklama

molcan2 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Videl som hodnotenie 92, takže som naozaj očakával niečo špeciálne. Bol to úplne priemerný príbeh s toľkými nahodenými menami a postavami, že je veľmi ťažké sa do konca zorientovať, kto je kto. Jednoducho nechápem ten hype. Vidím, že veľa ľudí, ktorí čítali knihu alebo videli predlohu, dali dobré hodnotenie, možno pomôže, ak už poznáte príbeh. Pre mňa ako človeka, ktorý o tom nemal žiadne predchádzajúce informácie, to nebolo nič výnimočné, nič z udalostí zobrazených na plátne nebolo prekvapivé ani nijako zvláštne. Vizuálna stránka bola v poriadku, niekedy pri širokouhlých záberoch bolo CGI príliš očividné. Taktiež herecký výkon navigátora je zvláštny, nemohol som si nevšimnúť neprirodzený spôsob jeho rozprávania. ()

Elerrina 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Skoro po všech stránkách vynikající dramatizace obrovsky rozsáhlé (a dle mého laického názoru vlastně nezfilmovatelné) literární předlohy. Musí se toho stihnout odvyprávět hodně, takže se logicky ztratilo především podrobné psychologické prokreslení některých postav a jejich motivací. Z čehož nejhůř bohužel vychází právě sám Andžin, jehož obsazení necharismatickým a výrazově plochým Cosmo Jarvisem zatím vypadá jako těžký miscast. ()

Sany33 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Príbeh: Portugalci majú vzácne obchodné vzťahy s Japonskom a to by sa zachcelo aj Holanďanom ale jediná ich loď ktorá sa dostane až do svojho cieľa je plná vyhladovaných úbožiakov a zbraní pre celú armádu. Práve tieto zbrane sa zrejme stanú hybnou silou miestneho lorda proti, ktorému sa spichli zvyšné štyri provincie. Čas sa ale kráti. Prevedenie: Veľmi dobrý feeling. Postavy sú obsadené s citom a ja, čo mám problém pri Ázijských filmoch som rozpoznal presne kto je kto. K čomu si gratulujem. Zatiaľ sa príbeh rozbieha pozvolna a popravde piatu hviezdu som dal iba kvôli autenticite, ktorou na mňa film pôsobí. Dúfam, že naberieme tempo. 90% ()

Galéria (14)

Reklama

Reklama