Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americké kriminální drama o tvrdém poldovi, který chrání život malého chlapce, jediného svědka vraždy, uprostřed naprosto cizího světa náboženské sekty amenitů. (oficiálny text distribútora)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (202)

dobytek 

všetky recenzie používateľa

Kdyby se z filmu vyhodila zhruba hodinová pasáž o tom, co obnáší takovej život mezi příslušníky amenitů, zůstal by hodně slušnej krátkej krimi-thriller. Takhle jsem neměl sílu to ani dokoukat na jeden zátah, protože jsem uprostřed začal usínat. Opravdu netušim, co je zajímavýho nebo zábavnýho na dojení krav, stavění stodoly a popijení limonády, že to muselo tvořit víc jak polovinu filmu. Když už nějakej film o amenitech, tak radši třeba Kingpin. Tam je ten jejich ujetej způsob života podanej aspoň komicky. Tohle byla prostě nuda. Takže z toho téměř 2-hodinovýho filmu je dobrejch cca 30 minut na začátku a 20 minut na konci. Jo a pak ještě musim pochválit hudbu. Ta ty Vejrovy filmy vždycky dost vylepší. Ať už tu hudbu vytvořil starej nebo mladej Jarre. ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Na tom filme sa mi páči chémia medzi dvomi predstaviteľmi. Keď sa to totiž vezme, ten film nie je až také krimi, ako skôr nezvyčajná romanca v ktorej strede je stret rôznych názorov, veriacich systémov, kultúr? Skrátka Amišovia verzus fungujúci moderný policajt. Krimi zápletka je v zásade veľmi jasná a som celkom rád, že sa na ňu Weir neupína. Vďaka tomu tu máme zábavný, pozerateľný a v mnohých scénach aj veľmi príjemný film. Bohužiaľ to krimi tam v pozadí stále je a preto vyriešenie tejto zápletky pôsobí trošku nedotiahnuto. Skazilo mi to trošku dojem, pretože odrazu tí zlí, neboli až taký (ideme cez mŕtvoly) chlapíci, ako sa nám snažili od začiatku nahovoriť. Mimo toho je to ale dobre natočený film, ktorý v sebe nesie veľmi jasné, ale o to krajšie emócie. ()

Reklama

Tomco 

všetky recenzie používateľa

harrison ford nie je extra dobry herec, ale tento zaner je pre neho ako stvoreny. aj preto ho mam tak rad. na druhej strane kelly mcgillis vsadila na svoju sexi nevinnost a charizmaticky sarm a ako bonbonik odhalila svoje poprsie :), parada. svedok je vyborny svizny thriller, kde sa prakticky od prvej polhodiny az do koncovej skvelej pasaze, ked trojica zaporakov vychadza s brokovnicami von z auta a kraca dole cestou nic akcne nedeje. to vsak vobec neprekaza, prave naopak, divak dostane sancu spoznat charaktery hlavnych postav. v osemdesiatych rokoch vzniklo vela dobrych kuskov a medzi nimi aj weirov witness. ()

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Prvni pulhodinku naprosto totalne neoriginalni kriminalka, kterejch se urodi desitky kazdej rok, ale pak se dej presune na farmu mezi amise a i kdyz ani tohle neni originalni, je to rozhodne zajimavy. A na zaver tu nechybi pekny akcni finale. Celkove jednotlivy casti silne neoriginalni, ale jako celek to funguje vice nez dobre a prave diky spojeni dvou docela odlisnejch zanru to ziskava i urcitou originalitu, navic je film perfektne natocenej a Harrison podava fakt paradni vykon, ale o nejakym zivotnim bych rozhodne nemluvil. ()

GodComplex 

všetky recenzie používateľa

Tak v prvni rade tezce, ale hodne tezce Vangelisovska hudba bez Vangelise, skoro mi prijde jako by Maurice Jarre pred skladanim hudby Vangelisovi zavolal, jestli by mu mohl poslat presety jeho legendarniho CS-80 synthu, protoze zvukove to je skutecne 1:1. Trosku problem, kdyz vidite uvodni sekvence filmu poli americkeho venkova, rozezni se hudba a vam pred ocima zacnou litat vznasedla a nastvani replikanti, nemluve o tom, ze v obou filmech hraje hlavni roli Harrison Ford a hlavni zensky charakter se jmenuje Rachel. Na druhou stranu Blade Runner ma cca nejlepsi soundtrack filmove historie, takze si prece nebudeme na obcasnou podobnost stezovat, ze? Obzvlast kdyz i tady je hudba jednoznacne nejlepsim elementem. Jinak je to vicemene prumerna story o ochrane klicoveho svedka a zkorumpovane policejni siti, jenz se presune do zajimaveho prostredi Amishske komunity. 6/10 ()

Galéria (67)

Zaujímavosti (13)

  • Věta, ve které John Book (Harrison Ford) během večeře s Amiši pochválí kávu, ve scénáři nebyla. (janekrubes)
  • Harrison Ford roli přijal především proto, aby nebyl spojován jen s hrdiny ze sci-fi filmů a vymanil se škatulkování. (janekrubes)
  • Ve filmu hraje český herec Jan Rubeš st., který emigroval do Kanady. (M.B)

Súvisiace novinky

Komu letos poputují čestné Oscary?

Komu letos poputují čestné Oscary?

22.06.2022

Americká Akademie filmového umění a věd (AMPAS) každoročně kromě známého a mediálně ostře sledovaného předávání Oscarů na přelomu zimy a jara organizuje o pár měsíců dřív i menší ceremoniál předávání… (viac)

Reklama

Reklama