Reklama

Reklama

Winx Saga: Osud

(seriál)
  • Taliansko Fate: The Winx Saga (viac)
všetky plagáty
Trailer 2

VOD (1)

Série(2) / Epizódy(13)

Obsahy(1)

Víly se učí ovládat svoje magické schopnosti a řeší u toho trable s láskou, soupeří mezi sebou a musí si taky dávat pozor na životu nebezpečné příšery. (Netflix)

Recenzie používateľa Anet21 k tomuto seriálu (2)

Série 1 (2021) (S01) 

⚪Nie je úplne jasné, prečo sledovať tento seriál a radšej si nepustiť animovaný originál. Viac-menej schematické, nenápadne plniace klauzuly, s podlízaním o teenagerskej erotike, ktorá vôbec nebola potrebná. Jediné pozitíva sú: prekvapivý fatalistický záver, ktorý pôsobí v podobných žánrovkách ako svieži závan (aj keď, ktovie, aký dopad bude mať v pokračovaní) a moje (znovu)objavenie hudobnej skupiny London Grammar skrz použitie ich pesničky.⚪ ()

Série 2 (2022) (S02) 

⚪Nudnejšie príbehom, za to ale oveľa viac nutnej ideologickej agitky na čokoľvek, kedy sa do pôvodne detského seriálu o vilách nasilu namontovala napr. lgbt tematika či dejová linka o švédskej trojke a vzťahu-nevzťahu týchto indivíduí. Extrém, nesledovateľné ani ako spôsob nostalgie za detstvom a pôvodným seriálom, keďže aj zápletky sú vycucané z prstu slabého scenáristu, napätia je ešte menšie ako minulú sériu, hlavná záporná postava skôr k smiechu, rovnako to, ako nenápadne všetky víly robia akýsi ,,odboj."⚪Celý dej sa viac zameriava na rôzne romániky dospievajúcich ako na hlavné problémy sveta, dôležité je kto s kým, kedy a ako, pridanie postavy Flory úplne bez efektu a nápadu.⚪Čerešničkou je jednak úplne náhodné vytriezvenie tučnej víly, že keďže ju nechcú muži, asi je na ženy (toto tam reálne v istej obmene zaznie, čiže klasický západ, kde natlačíme kauzálnosť aj tam, kde nie je - tučná víla sa ľutuje, že je tučná, nemajú o ňu záujem muži, o ktorých by mala záujem ona, z toho usúdi, že si vyberá zlých mužov a že je lesba....Hmm...bez komentára), a jednak posledný diel, premena víl a efekty v ňom na úrovni slovenských seriálov či filmov. Je na počudovanie, že seriál stále niekto sponzoruje, keďže dosť očividne varí z vody, peňazí do neho netečie veľa a výsledok je každou sériou zbytočnejší produkt.⚪Za mňa touto sériou končím, to už naozaj radšej animák.⚪ ()

Reklama

Reklama