Reklama

Reklama

Bloody New Year

  • Veľká Británia Horror Hotel
Horor / Mysteriózny
Veľká Británia, 1987, 90 min

Obsahy(1)

Parta mladých ztroskotá na ostrůvku, kde najde útočiště v hotelu jako vystřiženém ze starých dobrých časů. Tam ale řádí nadpřirozené síly. (Netflix)

Recenzie (15)

George Stobbart 

všetky recenzie používateľa

Pomerne zvláštny horor o partii mladých, ktorým sa počas plavby dobabre loď a ocitnú sa pri zdanlivo opustenom pobrežnom hoteli. Samozrejme sa v ňom začnú správať ako doma, no zároveň sa tu začnú diať aj veľmi čudné veci. Film sa mi zdal netypický tým, že v sebe spájal veľké množstvo subžánrových hororových motívov a takmer do polovice filmu nebolo jasné, ktorým smerom sa bude uberať. A tak na nás na začiatku dýchne slasherová atmosféra, ktorá začne po chvíli zaváňať duchárčinov, až sa dostane k téme haunted house, k čomu sa však objaví neaký ten náznak časového posunu, ktorý vystrieda štýl vidieckych buranov a nemalú úlohu zohrajú aj démoni. Problém filmu však je, že len málo z toho je spracované dostatočne strašidelne či presvedčivo a dokonca som sa miestami nudil. Atmosféra 80´s je celkom fajn, hlavne zo začiatku, pochybné triky a správanie postáv sa v takýchto filmoch (väčšinou) dajú odpustiť a chválim aj hudbu. Povedal by som, že ide o divne pozliepaný, ale pozerateľný kúsok, ktorý miestami vykráda slávnejších filmových kolegov. ()

ricci.s 

všetky recenzie používateľa

Vcelku súhlasím s komentárom G. S., akurát s tým rozdielom, že ja som sa nenudil len miestami, ale väčšinou. Myslel som si, že keď sa partička mladých nešťastne vylodí na ostrove, môže z toho v spojení s haunted house horrorom vzniknúť atmosferická pecka ako napr. The Slayer. Nevznikla. Prvá polovica ma fatálne uspala, v tej druhej sa síce niečo začalo diať, ale to mizerné spracovanie nepustí. Zliepanie viacerých subžánrov mi síce nevadí, pokiaľ samozrejme každý jeden nezlyháva - ako to bolo v tomto prípade. Gore typicky mimo záber, a čo je najdôležitejšie, horor nebol ani trochu desivý. Podarené masky démonov a hudba - to sú dve a súčasne aj jediné plusy. ()

darkrobyk 

všetky recenzie používateľa

Úvodní potyčka a honička v lunaparku mají drajv, to ale není nic proti tomu, co šestici mladých čeká na ostrově, u kterého ztroskotají. Zařízený hotel, na nějž narazí, je zdánlivě opuštěný, ale přeci jen se zdá, jako by někdo číhal ve stínech. Postavy, které se přirozeně chovají hovadsky, nejhorší je asi permanentně hysterická Janet, si idylky dlouho neužívají. Temné síly jim ukážou, kdo je tady pánem a navrch k tomu se přidá i síla živá. Postupně se z toho stává jakýsi surrealistický koktejl, kdy se realita mísí s fantazií bez pravidel a bez hranic. A samozřejmě se přidá smrt. Gore sice není výživné, ale vraždy ujdou. Jedna z nejnapínavějších scén je s výtahem. A při ní si také člověk tak trochu vzpomene na Freddyho. Jinak člověka napadne řada filmů - Osvícení, Karneval duší (byť pointa je v něm jiná) nebo pozdější Loď duchů. Konec byl od jisté chvíle očekávaný a vítaný. Místy velmi dobrá hudba a scény jako s poltergeistem - výborná kuchyně. Mně to tentokrát sedlo. ()

pornogrind 

všetky recenzie používateľa

Oficiálně první film viděnej v roce 2024. Novej rok jsem chtěl začít nějak stylově. A jak jinak(u mě) než hororem a ještě s takovým příznačným názvem Bloody New Year. Kupodivu nejde o nějakej profláklej kousek. Zde má film jen 57hodnocení a průměrných 51%. Co bych k filmu dodal aniž bych o něm moc prozradil. Snad jen to, že nápad se mi líbil jen to zpracování místy trošku pokulhávalo. Někdy to působilo lehce komicky a z toho by se dala atmosféra a napětí doslova krájet. Ruku na srdce nebo alespoň mluvím(píšu) za sebe. Na takovej ostrov bych se dostat nechtěl. Vítejte na Grand Island. Lepší 3hvězdy. ()

hladass 

všetky recenzie používateľa

V případě Bloody New Year mohlo jít o opravdu dobrý film, nápad zkombinovat několik hororových subžánrů (slasher, ghost, haunted house, gore, demons, splatter) a komedii, zní v mých uších docela dobře, věřím, že taková Troma by si s tímto nápadem, zejména pod taktovkou Kaufmana, poradila se ctí... Což se v tomto případě nestalo... Samotná levnost a viditelná béčkovost mi vůbec nevadí, naopak tyto kousky vyhledávám, že film vykrádá všechny horory široko daleko okolo, taky ne, ale že je to velký chaos a k tomu z větší části dost nudný a bez atmosféry, už ano... Pár slušných nápadů, ucházející hudba a pěkné masky film už nezachrání... ()

Campbell 

všetky recenzie používateľa

Takovej lehce podprůměrnej polozapomenutej kousek od Warrena který jediný dobrý co natočil byl Inseminoid. Celkově je film ale poměrně mindfuckovej. Občas mi přišlo že ani sám režisér nevěděl co chce. Slasher? Duchařskej film? Všechno tak nějak zkombinoval a zbyl z toho poměrně mišmaš. Nemůžu říct že bych byl zklamanej nebo že by mě film nějak urazil, jen je občas nudnej a právě i dost zmatenej. A konec je průserovej. Ale zas tak hroznej film to není. ()

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Predsa len som čakal niečo, čo sa baví. A to film z rokov 80. ktorý kráča spolu so svojimi súkmeňovcami. Ale to by asi malo byť viac a vlastne nič viac a viac menej, ako prídel tej správnej atmosféry. Gradácia? Na konci. Počas filmu, ani prd. Je to zvláštne, lebo potenciál tu bol a sú tu aj skvelé masky, ale aby som nejako tento horor uznal a odporučil, tak to asi nie. ()

Astaroth12 

všetky recenzie používateľa

Začiatok na kolotočoch mi prišiel celkom svižný, ale i bláznivý či divný, lebo som celkom nepochopil, prečo sa to cele udialo. Potom naša partia mladých je na loďke a uprostred oceána narazia na kameň, čo určite nie je až tak podivné a tak sa naši stroskotanci dostanú na ostrov, kde je hotel, ktorý ako keby zastal v čase. A práve tam to začína byť celkom chaotické a zmätene. A tak každá zo scén, ako keby chcela mat svoj príbeh a dôsledku toho dochádza k čoraz väčším prešľapom. Je pozoruhodne, že film čerpá z veľa zdrojov, ale čo už pozoruhodné nie je, že to robí strašne roztržito. Keby to vzal do rúk schopnejší režisér, určite by z tohto spravil obsahovo zaujímavejšie dielo a nebol by to až tak strašný mišmaš, ako je to práve tu. Trikovo mi to prišlo ako niečo medzi O statočnom kováčovi a Nebojsa a ani tu som sa nebál. Film ma ani tak nenudil a rád som si zaspomínal na staré filmy, ktoré tento film kopíruje aj keď sa im v ničom nemôže rovnať. Ani si nepamätám, či som videl film, ktorý ma v sebe toľko subžánrov ako práve  tento a to bol najväčší kameň úrazu, je toho tu veľa, ale niekedy je menej viac. Ale aj tak som rád, že som ho objavil a videl. Slabé 3*. ()

Gorehound 

všetky recenzie používateľa

Film nenudí, a z očividne nízkeho rozpočtu tvorcovia vyžmýkali čo sa dalo, pointa je vcelku originálna, ale... Tu sa ukáže inšpirácia Shining, tam Nočnou morou z Elm street, inde Evil dead, a kde by mali tvorcovia pritvrdiť a vytasiť sa s parádnymi gore efektami, ostane len taký nemastný neslaný úmysel. Taktiež toho pobehovania po ostrove je niekedy až veľa, prospela by hutnejšia atmosféra a koncentrovanejší dej, človek občas stráca pozornosť. Inak je to fajn a občas i ambicióznejšie béčko, ktoré malo na viac. ()

gumli 

všetky recenzie používateľa

Veľmi dobrý horror,žiaľ veľmi málo známy.Čo je dosť veľká škoda.Samotnému filmu sa síce dajú vytknúť vykrádačky z iných horrorov,aj to že akýsi pozliepaný z rôznych horrorovych žánrov,čo môže niekomu vadiť.No celkovo je veľmi dobrá horrorova atmosféra,niekedy je to naozaj husté,no je tam aj zopár komických momentov,ale s mierou,takže tu nejde o nejaký komediálny horror. ()

LukyHell 

všetky recenzie používateľa

Geniální Warren, co dodat víc. Podivná časová smyčka spojená s prokletým ostrovem a hlavně hotelem s partou mladých britů. Na nízký rozpočet je to dobře uděláno a poctivé praktické triky potěší, třeba scéna s výtahem. Zápletka moc smysl nedává, ale za to je tady pilot zombie duch, který exploduje. Navíc hudba se do hororu vůbec nehodí a proto je naprosto perfektní. Tenhle film stojí určitě za podívání. ()

Renfield 

všetky recenzie používateľa

Škoda přílišných odkazů na minimálně tři kultovní horory, v této podobě se to už nedá nazvat inspirací, ale vykrádáním. Přitom nápad dát dohromady několik hororových subžánrů sliboval béčkově oddechovou jízdu, jenže ani jeden z nich není dotažen, například kamera uhýbá před gore, za což pravděpodobně může rozpočet. Zůstává tak pouze nuda, která je částečně originální pouze tím, že většina strašení probíhá ve dne. 45% ()

helraiser 

všetky recenzie používateľa

Mohl to být docela zajímavý horor, bohužel nakonec není. Místy dobré, ale zub času a místy až směšnost, se na tom podepsalo a strašně to celé sráží. Nápad docela zajímavý, ale zpracování ne zrovna povedené. ()

baronGrga 

všetky recenzie používateľa

Vražedný vysavač, perverzní sprchová hadice, zákeřné kachní zábradlí a spoustu staré špatné béčkařiny. Doporučuji zhlédnout o silvestrovské noci, kdy spoustu toho vyloženě blbého lze v rámci obecného davového šílení prostě odpustit. 40% ()

Reklama

Reklama