Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavným hrdinom príbehu je Jan Kavka (Milan Ondrík). Štyridsaťročný záchranár z malého mesta práve opustil manželku Evu (Dominika Morávková-Zeleníková). V okamihu rozchodu sa Eva stane tragickou obeťou zločinu. Z Jána je vdovec, ktorý žije s vedomím, že ženinu smrť nepriamo zavinil a neprišiel jej v kritickej chvíli na pomoc. Útočisko pred neodbytným pocitom viny nachádza vďaka kamarátovi Michalovi (Hynek Čermák) v miestnom boxerskom klube. Spriatelí sa s Michalovou zverenkyňou Gretou (Leona Skleničková), ktorej telocvičňa nahrádza nepoznanú rodinu. Vyšetrovateľ Dvořák (Vladimír Javorský), ktorý má prípad smrti Evy Kavkovej na starosti, naráža na množstvo podivných okolností. Ukazuje sa, že páchateľ, feťák Robert Stránský (Jan Jankovský), je informátorom pod ochranou vyšetrovateľky z protidrogovej centrály Mudrovej (Kristýna Frejová). Jan chce veriť v spravodlivosť aj v to, že sa dokáže s pomocou svojich priateľov vrátiť do všedného života. Ale obava z toho, že by vrah nakoniec mohol uniknúť trestu, ho privedie k rozhodnutiu vydať sa na vlastnú cestu odplaty za nečakaných okolností a s neistým výsledkom. Nájde okrem pomsty aj stále nenájdené odpustenie sebe samému? (Continental film)

(viac)

Videá (6)

Trailer 1

Recenzie (147)

claudel 

všetky recenzie používateľa

Po Krakonošově tajemství jsem chtěl vidět ten žánr od Petera Bebjaka, který umí nejlépe. Bohužel jsem si ale zase špatně zvolil. Stínohra měla potenciál napínavého a temného psychologického thrilleru zasazeného do bezútěšných, depresivních a šedivých lokací. Skončila jako snímek, jenž se žánrově utopil sám v sobě, souhlasím s několika dalšími komentáři, že nejvíce film sráží ke dnu slabý a zmatený scénář. Některé postavy působí zbytečně a divák si zákonitě kladu otázku - proč se v tom příběhu objevují, jaký je jejich přínos. Uvařit ke snídani vajíčka? Herecká sestava je vybrána skvostně, ale zase tam máme ale - Vladimíra Javorského uznávám, dokáže zahrát téměř cokoli, ale vyšetřovatel mu nesedí, je nedůvěryhodný. Dominika Morávková zase moc prostoru nedostala a Jana Jankovského jsme vzhledem k ději mohli také vidět výrazně více. Bohužel musím konstatovat, že ani tohle se Peteru Bebjakovi nepovědlo, ačkoli jsem se u toho nenudil jako u Krakonoše, takže půl hvězdičky dávám navíc. ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

Vo výsledku ma Bebjak nesklamal."Stínohra" síce sľubovala asi trošku niečo iné a možno aj z anotácie divák očakával niečo iné, ale nemôžem to označiť za zlyhanie alebo sklamanie. Myslím si, že sú dokopy 2 veci, ktoré aspoň trošku skritizujem. V prvom rade Bebjak v niektorých scénkach dáva zbytočne veľkú dávku hudby a okrem toho je ešte aj celkom nahlas. A nemyslím si, že ju tie scénky úplne potrebovali. Mala byť viac v pozadí. Druhá vec je, že po určitom bode som začal mať pocit, že film vyslovene spomalil a začínal sa už len vliecť. A to bola celkom škoda. Myslím si, že do bodu, kedy sa objaví telo v kontajneri ma to veľmi držalo. Potom to malo sem-tam scénku, ktorá ma dostala. Ako napríklad scénka počas raňajok a debata medzi Janom a Michalom počas nich. Ale rovnako sú tam potom aj stupídne a patetické scénky, ktoré sme vôbec nepotrebovali. Úvod je super, záverečných pár minút rovnako. Milan Ondrík je vynikajúci a veril som mu každú momentku. Rovnako chválim Hynka Čermáka. A to priateľstvo medzi našimi hrdinami fungovalo skvele. Plus aj taký ten vnútorný konflikt a výčitky svedomia sú dobre zachytené. Myslím si ale, že mohlo to byť ešte o niečo silnejšie. A najmä to nemuselo v strede tak tápať. Hodnotenie: B- ()

Reklama

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Áááá, podívej se na Pražáka! Napadlo mi ako prvé pri transformácii Ondríka z čistého slovenčinára na odrazu česky hovoriaceho záchranára, lebo inak by mu v stovežatej predsa nerozumeli! Každopádne artikuláciu Ondrík zlepšil, asi bol u rovnakého logopéda ako Andrej Danko, no a jeho geniálny civilný prejav ostal našťastie zachovaný, takže herecky je stále jednou z najlepších možností, čo náš kraj ponúka. Pochmúrny začiatok dáva šancu na dobrý film, no od určitého bodu film akoby začal stagnovať a zdal sa až preukrutne dlhý, no nápaditý záver mi zdvihol náladu, lebo toto bolo fakt premyslené. ()

NorseSword24 

všetky recenzie používateľa

Mal som väčšie očakávania. Kamera bola niekedy prekvapujúco dosť dobrá. Boli tam scény ktoré trochu evokovali tohtoročného Batmana, čo je dosť dobré. Ale potom tam bolo veľa záberov z blízka, ktoré boli horšie. Ale ľúbilo sa mi to pochmúrno s farbami a ten šum tiež fungoval. Občas sa tam vyskytol nepríjemný piskľavý zvuk čo bolo celkom zaujímavé ale mohlo to fungovať lepšie. Scenár a celý dej bol niekedy fajn, niekedy nezaujímavý a niekedy obyčajný ktorý prestieral že je niečo viac. A tak by som definoval celý film. Obyčajný ktorý prestiera že je niečo viac. Snaží sa to byť niečím viac ale nejde mu to. ()

Mrkvič 

všetky recenzie používateľa

Během filmu jsem si vzpomněl na Veterána a nyní zjišťuji, že hlavní roli hraje stejný herec. Oba filmy mají zajímavou myšlenku, místy zajímavé provedení a hodně schopné tvůrce. Oběma filmům ale chybí něco navíc. Stínohra je dokonce tak vybrakovaná - málo zajímavých dialogů, málo nějakého příběhu - že si ke stominutové stopáži pomáhá občas děsně dlouhými a zbytečnými záběry o ničem. X krást jsem si říkal, že pro atmosféru je dlouhý záběr nikam dobrý, jo, pořád dobrý, jako nezávislé světové filmy, ale po dalších vteřinách už jsme si říkal "tak super, tuhle scénu bych klidně prospal a docela bych se i vyspal". Obsahem dobré na jeden díl seriálu nebo povídku, ale na celovečerák je toho ve filmu strašně málo. ()

Galéria (29)

Zaujímavosti (9)

  • Jan Jankovský kvůli své postavě feťáka hodně zhubnul. Milan Ondrík se musel během půlročního natáčení dvakrát holit a dvakrát si musel nechat narůst vousy. (Falcon)
  • Záchranářská akce se odehrává v průmyslovém areálu Setuza Ústí nad Labem. (Falcon)
  • Benzinová pumpa je reálná pumpa v areálu Agro Jesenice. Točilo se v noci a z jednoho z okolních bytů přišla stížnost na rušení filmovým světlem. Producenti pozvali majitele na plac, podívat se, co se tam děje. Zůstal se štábem celou noc a nadšeně sledoval filmovačku. (Falcon)

Reklama

Reklama