Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Animovaný
  • Komédia
  • Akčný
  • Dráma
  • Krátkometrážny

Recenzie (280)

plagát

Dalíland (2022) 

Ničím výnimočný životopisný film, avšak predstavil mi viac tohto divného umelca a ako prežíval svoj život. No o jeho umení z toho nič nové nemám.

plagát

Prišla v noci (2023) 

Réžia, kamera herečka všetko super, zaslúžia si tie ceny ale... Od druhej polovice filmu to už začína byť pomerne prehnané a vôbec tomu nepomáha nelogické myslenie a činy hlavných postáv. Od začiatku graduje napätie a hnev na matku, ale potom akoby to zakoplo o kameň a nevie kade. Byť v situácií toho syna by som volal políciu alebo niekoho dobil ale hentaká pixovina by ma nenapadla.  Avšak stále to je jeden z tých filmov z česka-slovenska, ktorý ukazuje, že aj tu ešte stále vznikajú kvalitné a originálne filmy. Perfektná komédia ukazujúca klasické hádky v rodine no horor je moc silné slovo pre toto.

plagát

Hnus (1965) 

Námet a nápady na jednotlivé hororové scény sú super ale chýba tomu niečo čo by diváka ťahalo od začiatku. Inak povedané: zapamätám si iba finále. Pritom atmosféra bola pomerne dobrá. Dobrý režisér by vedel spraviť veľmi dobrý remake.

plagát

Pod zemou (2014) 

Toto tu okolo mňa krúžilo už dlhšiu dobu a keď som behom 1 týždňa videl  2och rožných ľudí, že to pozerajú, tak na ich odporučenia som konečne prikývol. A pre moje prekvapenie to nebolo až tak zle ako som čakal. Kamarát mi ukazoval pár jumpscareov, ktoré som hneď kritizoval no v celku to fungovalo fajn. Hlavne tam sú "strašidelné" scény, ktoré si divák aj zapamätá. Priemerný horor, ktorý by som odporúčal skupinke kamarátov na sobotu večer pri pive.

plagát

Pastýř (2023) 

Očarujúci vizuál s ešte viac čarovnou atmosférou. Z tohto si spravím každoročnú, vianočnú klasiku.

plagát

The Adventures of Mark Twain (1986) 

Sú animované filmy, ktoré pozerám len v určitom stave pretože sú proste divné. Keď som sa pri chvíli uvedomenia pozrel na obrazovku, povedal som si: "čo to kurwa pozerám?!".  Najprv 2*, no to si taká animácia nezaslúži.

plagát

Prvý človek (2018) 

Perfektné, napínavé sekvencie plné dravého strihu a silných záberov, ale celkový dej (hlavne prvá polovica) nemá tu energiu, ktorá by sa tomu vyrovnala. Technická stránka > Dejová stránka

plagát

Leo (2023) 

Občasne pekne myšlienky medzi tou podpriemernou animáciou a ešte horšími muzikálovými číslami. Druha polovica ma už vôbec nebavila, tak aspoň decka si to užijú.