Reklama

Reklama

Sirota: Prvá vražda

  • Česko Sirotek: První oběť (viac)
Trailer 1

Príbeh démonického dievčaťa Esther z hororu Sirota má novú kapitolu. Psychicky narušená žena Leena Klammer je pre dobro sveta zatvorená v ústave pre duševne chorých pacientov niekde v Estónsku. Mimoriadne inteligentná, promiskuitná Leena je zlo v ľudskej podobe, má množstvo psychických porúch a vo svojich tridsiatich rokoch vyzerá ako dieťa. Jedného dňa sa jej brilantným spôsobom podarí z blázinca utiecť a rozhodne sa naplniť svoj rovnako dokonalý plán. Odchádza do Ameriky, kde sa vydáva za stratené dieťa Esther z bohatej rodiny. Jej zmanipulovaný a spokojný život malého dievčaťa sa však nečakane zvrtne. Esther sa následne dostáva do nervydrásajúceho súboja so svojou novou matkou, ktorá je pripravená urobiť čokoľvek, aby svoju rodinu ochránila pred vražedným dieťaťom. (Bontonfilm SK)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (204)

IceQueen 

všetky recenzie používateľa

Isabelle Fuhrman vyzerá vo svojich dvadsiatich šiestich rokoch na tridsať a to je problém, keďže hrá, že úspešne hrá desaťročnú. Tentokrát naša sirôtka skončila v novej rodine za zaujímavých okolností. Esther si opäť presekáva, prebodáva, prevražďuje cestu za šťastím a keďže má isté potreby, tradične sa jej nevhodne zapaľujú mini lýtka. Zvrat naozaj zvráti smerovanie dobrodružstiev estónskej trpaslice a sama bude mať čo robiť, aby sa dožila adoptívnej rodiny z jednotky. ()

verbal odpad!

všetky recenzie používateľa

Dříve parádně bizarní až děsivá malá svině z Klokánku je zpět. Tentokrát se však nechala adoptovat do natolik míchu urážejícího „scénáristického“ holosvinstva, až to vypadá, že soudruzi za velkou ropnou sqrnou začali v rámci neomarxistické antidiskriminace zanedbatelných minorit na úkor většiny mohutně podporovat kurzy kreaturivního psaní i u hnutí LGBTI+OMM (Lobotomové, Gonorea Bičíkovci, Trotlovití, Idioti + Ostatní Mentální Malformace). Naprostá dehonestace původního solidního napínače a žluklý chrchel do xichtu diváckých očekávání, který už nevytrhla ani ta krpatá zrůdička. Prostě něco, co je moderní filmovou teorií zcela prudérně odborně definováno jako úděsná MRDKA – Mimořádně Retardovaná Demonstrace Kreténského Amatérismu. ()

Reklama

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Jednotka bola viac psychologická dráma než horor. Dvojka, respektíve prequel, je už len jednoduchý béčkový slasher. Vo všetkých smeroch tak ideme o triedu-dve nižšie, čo poznať už z úvodu, kde skrátka nedáva nič zmysel a vidíme explicitne tri krvavé vraždy. Ak sa ale dokážete ihneď prepnúť do patričného guilty pleasure a antilogického módu, tak vás príjemne prekvapí aj zvrat v polovici a istým spôsobom sa budete baviť až do konca. Ak by nešlo o životnú úlohu dokonale obsadenej Isabelle Fuhrman a Julia Stiles by nebola taká pragmatická bitch, až neviete koho skôr by ste sami najradšej zabili, na tri hviezdy by to určite nebolo. 50% ()

Gorehound 

všetky recenzie používateľa

Isabelle Fuhrman definitívne vstúpila do prvej zabíjackej ligy. Tá tvár, podľa potreby oscilujúca medzi malým dievčatkom a psychicky narušenou psychopatkou, to jej stvárnenie, mimika, pohyby... Naozaj z toho mrazí, klobúk dole. Najskôr mi Orphan "dvojka" pripomínal staré dobré VHS časy v štýle Stepfathera, alebo Mikeyho, také to votretie sa do rodiny, odstraňovanie ľudí, ktorí čosi tušia ap. Potom ale príde zvrat, ktorý som naozaj nečakal. K česti tvorcov treba povedať, že sa nezbláznili, a aj keď sa nájde čierny humor, neurobili z toho paródiu. Estherino vyčíňanie je od začiatku do konca surové, kontaktné a záver je pomerne veľkolepý, a dobre uzavretý. Je to natočené s chuťou, prehľadom, zábavne a občas nepredvídateľne, sídlo a zima majú svoju atmosféru a Isabelle Fuhrman to jednoducho dáva naplno. Nič mi nejako vyslovene nevadilo, nevšimol som si žiadne hnusné CGI gore, tvorcovia netrepú divákovi o hlavu rasovú a menšinovú vyváženosť a "prevaženosť", dá sa to, tlieskam. Vlastne si to rád pozriem niekedy znovu, čo je viac, čo môžem povedať o väčšine novších hororov, akokoľvek tento žáner milujem. ()

kaposlav 

všetky recenzie používateľa

Orphan z roku 2009 som videl 2krát, ale úplne presne si nepamätám záver. Práve si sťahujem film, aby som si ho opäť 3krát pozrel a dal do súvislosti s týmto filmom "Sirotek: První oběť". Aj keď z toho ako som ohodnotil prvý film ide evidentne o čosi slabší počin, ale prižmúrim oči a dám 4* aj preto, lebo si to pýta ešte pokračovanie. ()

Galéria (15)

Zaujímavosti (9)

  • Začátek filmu se odehrává v Estonsku v psychiatrickém ústavu v roce 2007, pak krátce v Rusku a zbytek v nejmenované vesnici v Connecticutu na východě USA. (noelcoward73)

Súvisiace novinky

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (viac)

Reklama

Reklama