Reklama

Reklama

Kráľovstvo mačiek

  • Slovensko Ghibli World: Kráľovstvo mačiek (viac)

VOD (1)

Obsahy(1)

Hanblivé dievča Haru zachráni mačacieho princa Luna, aby ho neprešlo auto. Za odmenu sa má stať jeho manželkou v mačacom kráľovstve, a sama sa tak zmeniť na mačku. Elegantný kocúr Barón a jeho pomocníci, tučný Muta a havran Toto, sa jej rozhodnú pomôcť a zachrániť ju nielen pred nanúteným sobášom, ale vyliečiť ju aj z hanblivosti... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (85)

yenn 

všetky recenzie používateľa

Neko no ongaeši mi připomíná korejskou Mari iyagi. Taktéž je zde prostý příběh, dospívající hrdin(k)a a výlet do jiného světa. Oproti Mariině snovosti je však pohádkovější a humornější. Celkově příjemná podívaná, jejímž nejlepším momentem je pro mě výborný nápad s neobvyklým závěrečným schodištěm. 7/10 ()

Carol Pifková 

všetky recenzie používateľa

Nebolo to síce dokonalé aby som tomu dala aspoň tie 4 hviezdičky ale Haru som si obľúbila a navyše postavičky mi boli sympatické napriek tomu, že zo začiatku sa mi nepáčilo ich vyobrazenie, ale ich charakterové vlastnosti ma obmäkkčili. Bohužiaľ slabý dej tomu moc nedopomohol. Na tejto rozprávke by sa dalo lepšie pracovať aby to bolo viac dobrodružné a kľudne tam mohlo byť aj niečo tajomné dáky temný les alebo také niečo. Proste chýbala tomu šťava. ()

Reklama

adamulefa 

všetky recenzie používateľa

V japonských animovaných filmoch podobného typu som zvyknutý popravde na väčšiu kvalitu. Rozumej tým zaujímavé postavy, dychberúca animácia a podrobne prepracovaný dej. Asi to bude tým, že doteraz som nenarazil na šedý priemer aký môžeme vidieť tu... Spomínané postavy, príbeh, animácia, zápletka sú OK, ale nič čo by sa vám vrylo do pamäti. Hlavná protagonistka Haru je síce sympatická, ale to nevyváži plejádu otravných mačiek. Je to taká jednohubka, nad ktorou sa netreba extra zamýšľať. Iste si všimnete diery v dejovej línii a rôzne nekoherentnosti (pekné slovo som to vymyslel čo? ) Sem tam mi isté veci prišli úplne retardované a to je už čo povedať ak to tvrdí človek čo vyrastal ma Pokémonovi, Digimonovi, Sailor Moon, Ranme atď. Ak si ale chcete oddýchnuť tak si tento jednoduchý fantasy film užijete. Len neočakávaje Zámek v oblacích. Na Ghibliho slabotka. Hmm... A veď je ani vlastne nemám rád mačky. 3* nech nežerem! ()

pekas 

všetky recenzie používateľa

Po zdejších hodnoceních jsem se trochu bál toto DVD koupit. Naprosto zbytečně. Studio Ghibli se za tento kousek dle mne stydět nemusí. A že to není tolik pro dospělé, jako jiné kousky? No a co? To je snad dobře, že se na to s chutí podívá se mnou celá rodina a dokonce vícekrát. To snad není měřítko nekvality ne? Prostě je to pěkná a zábavná pohádka pro celou rodinu a díky za ni. Dokonce se mi zdá i cz dabing dobrý, což já často neříkám. ()

johnny01 

všetky recenzie používateľa

Skvělé využití postav z filmu Šepot srdce. Je sice škoda, že film neřeší příběh Barona samotného, ale i příběh Haru je dostatečně nosný a zajímavý. Vynikajícím způsobem je zpracovaný prvotní obrat a je to nepochybně navázání na Šepot srdce, že divák Baronovi okamžitě uvěří. Vyzdvihl bych i důvtipný motiv v bludišti. Fantastická je rozhodně i ta zlatohnědá záporačka! Nejsilnější okamžik je pak na konci donešení školní tašky. ()

Galéria (24)

Zaujímavosti (1)

  • Snímek je stejně jako film Mimi wo sumaseba (1995) natočen na motivy mangy "Mimi wo Sumaseba" od Aoi Hiiragi. (Terva)

Reklama

Reklama