Reklama

Reklama

Elisa z Rivombrosy

(seriál)
  • Česko Elisa z Rivombrosy (viac)
Taliansko, (2003–2005), 40 h 39 min (Minutáž: 85–103 min)

Tvorcovia:

Cinzia Th. Torrini

Hrajú:

Vittoria Puccini, Jane Alexander, Alessandro Preziosi, Luca Ward, Antonella Fattori, Linda Batista, Kaspar Capparoni, Pierluigi Coppola, Cesare Bocci (viac)
(ďalšie profesie)

Série(2) / Epizódy(26)

Obsahy(1)

Dřív než byl zavražděn vévodou Ranierim a jeho hrdlořezy, zařídil hrabě Conforti, aby byl kapitánovi Lombardimu doručen seznam šlechticů, kteří se podíleli na spiknutí proti králi. Mezitím se na svém panství Rivombrosa svěřila hraběnka Agnes Ristoriová mladé společnici Elise s obavou, že už nikdy neuvidí svého syna Fabrizzia, který se účastnil vojenských tažení. Fabrizzio se však během cesty domů stal svědkem zákeřného přepadení svého přítele Lombardiho, jež zorganizoval Ranieri, který chtěl dostat seznam spiklenců. Fabrizziovi se nepodařilo Lombardiho zachránit, ale získal drahocenné dokumenty a slíbil svému mrtvému příteli, že je osobně doručí králi. Když dorazil na Rivombrosu, spěchal za matkou a našel ji v Elisině společnosti. Fabrizzio byl zaskočen dívčinou krásou, ale v té chvíli ještě netušil, že je Elisa pouhou služebnou... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (59)

Zetwenka 

všetky recenzie používateľa

Seriál z historického prostředí a kde hrají sympatičtí herci, především dva hlavní představitelé Elisa a Fabrizio, je moji srdcovkou. Úvodní song je velice podmanivý a další doprovodná hudba chytlavá. První série se mi moc líbila, byla romantická, napínavá s intrikami v nejvyšších šlechtických kruzích. Druhá série  mě však moc nezaujala, protože se děj odehrává často mimo panství a navíc jsme ztratili jednoho hlavního představitele a ztratilo to své kouzlo.  Elisa je nucena se s tím vyrovnat, najít novou lásku, starat se o dcerku a podniknout záchranu panství Rivombrosa. Jinak se těším na třetí řadu, která bude vyprávět o osudech Agnes, dcery Elisy Ristori. Viděno: 1 řada 13 / 13 - 2 řada 13 / 13 - 3 řada vidět. Po rozdělení seriálu do řad bych hodnotila I. *****, II. za  ***. ()

Ereniss 

všetky recenzie používateľa

Jediná historická "slaďárna", co mě vážně bavila. Nemohla jsem se nasytit pohledem na krásné dobové prostředí, kostýmy a ani samotní herci nehráli špatně: Alessandro Preziosi byl božský a Jane Alexander zahrála protivnou Lukrezii na výbornou. Druhá série sice za tou první dosti pokulhávala, ale stále se na to dalo dívat. Stokrát lepší, než Manuela a jí podobné seriály. ()

Reklama

k212 

všetky recenzie používateľa

Slušná porce klišé na nedělní podvečer, kdy jsem po víkendovém relaxování třeba trochu společensky znavena, mi vlastně tato "duchaplná" zábava moc nevadí. No a když k tomu přičtu slušnou dávku krásných šedokých chlapů (jejichž výskyt je v tomto seriálu podivuhodně vysoký) :-) hmm tak mě to vlastně vůbec nevadí. ()

Fabrinka 

všetky recenzie používateľa

Snáď prvý a posledný romantický,dokonca talianský seriál,ktorý ma zaujal. Postavy perfektné, to isté sa týka aj hercov, ale mojou favoritkou určite ostáva Lucrezia van Necker, najväčšia záporáčka, ktorej som mala vždy plné zuby. Nesmiem zabudnúť na OST, ktorý je úžasne doladený k prostrediu. Škoda akurát tak 3.série, ktorú už určite nemali točiť. AntiCupo, FabriFan. ()

SarumanKo 

všetky recenzie používateľa

V podstate je to totálny telenovelový výplach, nelíšiaci sa od sračiek z Južnej Ameriky takmer ničím. Má ale celkovo príjemnú dobovú atmosféru a veci s tým súvisiace (kostýmy, masky, rekvizity, lokácie atď.) a zopár prekvapivo dobre zahraných postáv. Príšerný sentimentálny scenár to samozrejme všetko pochováva, ale do 200vky najhorších seriálov by som to rozhodne nezaradil. (40%) ()

Galéria (134)

Zaujímavosti (3)

  • Nejnáročnější práce s kostýmem byla s Jane Alexander (Lucrezia), nosila velmi těsné šaty. (kdoasi)
  • Počas natáčania prvej série sa predstaviteľka Elisy (Vittoria Puccini) zamilovala do Fabrizia (Alessandro Preziosi) aj v skutočnosti a románik z plátna sa preniesol i do reality. V priebehu druhej série Vittoria s Alessandrom otehotnela a porodila dcérku Elenu. (Fabrinka)
  • Zámek Rivombrosa se ve skutečnosti jmenuje Castello ducale di Agliè. (veronica 01)

Reklama

Reklama