Reklama

Reklama

Po ovládnutí boxerského sveta sa Adonisovi „Donniemu“ Creedovi (Michael B. Jordan) darí v kariére aj v rodinnom živote. Keď sa jeho kamarát z detstva a bývalý boxerský talent Damian „Dame“ Anderson (Jonathan Majors) po dlhom treste vo väzení opäť objaví, túži dokázať, že si zaslúži svoje miesto ringu. Stretnutie medzi bývalými priateľmi je viac než len boj. Na vyrovnanie skóre musí Donnie ohroziť svoju budúcnosť a bojovať s Dameom – bojovníkom, ktorý nemá čo stratiť. (Continental film)

(viac)

Videá (12)

Trailer 1

Recenzie (203)

tron 

všetky recenzie používateľa

Ktovieako sa mi do toho nechcelo, ale nakoniec absolútna spokojnosť. V ringových scénach je nesmierne ťažké po desaťročiach vymyslieť niečo nové, ale tvorcom sa to napokon relatívne podarilo, či už je to finále, ktorého časť je štylizovaná/koncipovaná bez divákov, alebo finálna „likvidácia“. Michael B. Jordan odviedol ako debutant až prekvapivo hladkú prácu, ktorá pôsobí značne suverénne a pritom ľahko a svižne. Nie som si istý, či je správne, aby tu chýbal Rocky. Jasné, toto už nie je jeho séria, je to rip-offovský spin-off a do takto nastaveného príbehu by sa ani nehodil, ale aspoň cameo diváka v hľadisku (alebo doma pred telkou) mať mal. Dvojnásobne, keď to celé produkoval. Ešte viac si cameo pýtal Dolph Lundgren. Trojka obsahuje málo akcie, čo ale nevadí, skôr naopak: ako séria Rocky, tak Creed III je najsilnejší v pokojných scénach, kedy sa postavy „len“ rozprávajú a riešia vzťahy. Jordan ako herec, ale tiež tvrdo namakaný Jonathan Majors, o Tesse Thompson a Phylicie Rashad nehovoriac, do toho idú naplno. Je radosť počúvať ich. Je radosť pozerať sa na nich. V spoločných scénach Rashand a Tessy Thompson som sa cítil dojato, lebo Tessa sa tu nesmierne podobá na mladú Lisu Bonet, ktorá v Show Billa Cosbyho hrala Phyliciinu dcéru. V mnohých scénach sa vám pozastaví srdce. Na to, že je film taký dlhý, mohli tvorcovia nájsť pár minút navyše pre Adonisovu dcéru, ktorá v škole vykazuje veľmi zaujímavé aktivity. Rád by som sa dožil toho, ako o 10 - 15 rokov zájdem do kina na film, v ktorom štafetu prevezme práve táto osoba a mentorovať ju bude starý Jordan. Tým by sa kruh parádne uzavrel. Trocha ma rušili detaily (Damian šiel na tak dlho do basy vlastne prečo? Je správne odpúšťať toxickej osobe, kvôli ktorej ste si istým spôsobom zabili matku a ponúkať sa jej, že ak bude potrebovať, nech vás nájde a vy jej pomôžete?). ()

castor 

všetky recenzie používateľa

Sly nesype moudra, protože vyklidil s vyčichlou dvojkou pozice. Adonis se naštěstí už neutápí v mdlých rodinných hodnotách (jako minule), naopak ho dostihly vlastní přešlapy z dospívání. Drsné pohledy, burácivá muzika i kapky potu a krve ve zpomalených záběrech nicméně zůstávají. K tomu každopádně potřebujeme jistého Damiena (velmi dobrý Jonathan Majors), který strávil skoro dvě dekády ve vězení a v dětství byl Adonisův nejlepší kamarád. A taky talentovaný boxer. Pánové jsou najednou na kordy, postupně zjišťujeme, proč je jejich společná minulost poskvrněná temnotou, jen je to najednou trochu uspěchané a s nadužíváním zkratek. Zároveň se mnohé stává podstatně schematičtější, než by si divák přál. A ano, dočkáme se skvěle natočených soubojů, nechybí montáž funění, prskání a cenění (zubů) při intenzivním tréninku, ale emoce zdaleka nešlapou tak dobře jako třeba u prvního Creeda nebo čtvrtého Rockyho. PS: Michael B. Jordan je sebevědomý před kamerou i za ní, Tessa Thompson mě znovu nebavila. ()

Reklama

T2 

všetky recenzie používateľa

║Rozpočet $75miliónov║ Tržby USA $156,248,615║ Tržby Celosvetovo $275,195,615▐  Tržby za predaj Blu-ray v USA ║ Tržby za predaj DVD v USA ║ Nuž Rocky mi tam ale chýba, ako mentor tam predtým fungoval náramne. No ale aj tak Michael B. Jordan sa s tým popasoval zo cťou. Samozrejme dejové kľučky sa tu nejak nedajú viac vygradovať, lebo už to ide v stanovených šablónach, medzi mantinelmi, kde nemá moc čo prekvapiť. /60%/ ()

BoXBe 

všetky recenzie používateľa

Od třetího pokračování spin-offu Rockyho, jehož první dva díly byly pecky a profesionální řemeslo a jen tak mimochodem vybudovaly fungující globální značku CREED, jsem čekal mnohem míň, a jsem jen příjemně překvapený. Dostal jsem opět stylový motivační nářez s parádním soundtrackem. Prázdný stadion super nápad, zápletka pěkná pohádka, režie prvotřídní. Takhle spolehlivě v Hollywoodu už točí málokdo. Vůbec mi nebude vadit repríza. ()

drackula 

všetky recenzie používateľa

Skvele zahraté, zrežírované, má to atmosféru a štýl. Scenár je ale veľmi priehľadný a nepriniesol jediný zaujímavý a nečakaný zvrat. Ako celok je to ale kvalitné "remeslo z ringu", kde ma najmä spracovanie záverečného súboja naozaj bavilo, ale všetko išlo podľa očakávaného plánu a tak ma to na zadok neposadilo. Je to ale stále mimoriadne kvalitný film, ktorý dôstojne pokračuje v generačnej boxerskej ságe. 80% ()

Galéria (61)

Zaujímavosti (12)

  • Natáčalo sa hlavne v Los Angeles v Kalifornii, Tampe na Floride a v štáte Georgia, najmä v Atlante. Natáčanie začalo v januári 2022 a trvalo až do apríla toho istého roku. (Arsenal83)
  • Sylvester Stallone o tom, proč si nezopakoval svou roli Rockyho Balboy: „Mám rád, když jsou moji hrdinové zbiti, ale prostě nechci, aby šli do toho temného místa ve své mysli. Mám pocit, že lidé v sobě mají dost temnoty.“ (mikki089)

Súvisiace novinky

Jonathan Majors je vinen a končí v Marvelu

Jonathan Majors je vinen a končí v Marvelu

18.12.2023

Marvelu se vrší jeden problém za druhým. Poté, co Marvels skončili fiaskem, se stále trošku doufalo v to, že nejúspěšnější sága v historii bude nakopnuta nejen Fantastickou čtyřkou s lákavým… (viac)

Creed se dočká čtvrtého dílu

Creed se dočká čtvrtého dílu

19.11.2023

Jak to tak vypadá, Adonis Creed své boxerské rukavice jen tak nesundá. Oscarový producent Irwin Winkler (série Rocky) během jednoho ze svých nedávných rozhovorů totiž prozradil, že po komerčním… (viac)

Reklama

Reklama