Reklama

Reklama

Rocky Balboa (Sylvester Stallone), kedysi bezvýznamný boxer z philadelphskej periférie, potom svetový šampión, premožiteľ amerického majstra Apolla Creeda i ruského boxera Ivana Draga, sa nakoniec ocitne tam, odkiaľ vzišiel - na dne a bez peňazí. Smrtiace údery však neprišli v ringu, ale v súkromí. Prvú ranu mu zasadí lekár, ktorý triašku jeho rúk diagnostikuje ako dôsledok trvalého poškodenia mozgu. Počas kariéry Rocky inkasoval množstvo tvrdých úderov do hlavy a ťažké otrasy mozgu mu natrvalo poškodili zdravie. Zdá sa, že jeho kariéra sa práve definitívne skončila. Lenže vzápätí prichádza druhá rana od ľudí , ktorým dôveroval. Jeho právnici ho podviedli a pripravili o všetky peniaze aj celý majetok. Jediným východiskom by bol návrat do ringu. Lenže dnes je Rocky na tom horšie, ako keď začínal. Zostarol, stratil rýchlosť, švih a jeho povestný smrtiaci úder tiež už patrí minulosti. Na scéne sa však objaví mladý nádejný boxer Tommy "Machine" Gunn (Tommy Morrison), ktorý nutne potrebuje dobrého manažéra. Zdá sa, že Rocky by bol ideálny kandidát... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (470)

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Kdyz jsem tenhle film kdysi videl, tak se mi vubec nelibil, ale ted mi to tak hrozny neprislo. Film opet navazuje tam, kde predchozi skoncil a tentokrat je tu asi nejvic odlisnej pribeh ze vsech dilu. Jsou tu takovy dva problemy. Jednak, i kdyz v hlavni roli je porad Sly, tak trenink a vsechno okolo obstarava nevyraznej Tommy Morrison a Sly je tu jen v roli poradce, takze vetsinou jen dela proslovy. Druhej problem je, ze vrcholnej zapas neni zadny boxersky utkani, ale aspon, ze je ta bitka natocena docela dobre. Jinak krome techhle dvou veci film v podstate jede ve stejnym duchu jako minuly dily a ma i podobnou atmosferu, takze to nakonec ty 4* da. Ale mozna mi to tak jen pride, protoze jsem od filmu nic moc necekal. ()

Dever 

všetky recenzie používateľa

Soundtrack Bill Conti: 1. That's What I Said - MC Hammer [4:24] ,2. All You Gotta Do Is Sing - Joey B Ellis [3:57] ,3. No Competition - MC Tab [4:39] ,4. Go For It! (Heart and Fire) - Joey B Ellis/Tynette Hare [4:14] ,5. Take You Back (Home Sweet Home) - The 7A3 [4:10] ,6. The Measure of a Man - Elton John [4:03] ,7. Can't Stop the Fire - Bill Conti [3:19] ,8. I Wanna Rock - Rob Base [3:02] ,9. Thought U Were The One For Me - Joey B Ellis [4:20] ,10. Keep It Up - Snap [4:03] ,11. Feel My Power - MC Hammer [5:08], ()

Reklama

heyda 

všetky recenzie používateľa

Tak tohle už je trochu zbytečné pokračování. Tvůrci se sice pokusili o nějaký nový prvek, že Silvestr se snaží vychovat novýho mladýho boxera, ten je mu ale nakonec nevěrný a přeleze k jinýmu manažerovi a Silvestr je zklamaný... Já Vám nevím. Tohle ve mně nezanechalo nejlepší pocity. Dám 2 hvězdičky a to jen proto, že mu nakonci docela nakopal prdel :-D Jinak zklamání a pro mě zbytečný díl :-( ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Po náročnom zápase s ruským šampiónom Ivanom Dragom utrpel Rocky čiastočné poškodenie mozgu, ktorému sa hovorí Cavum Septum Pellucidum (CSP). Na vrúcnu žiadosť manželky Adriane a na naliehavé odporúčanie lekárov sa rozhodne ukončiť kariéru. Lenže nečakane prichádza ďaľšia rana. Daňový podvodník pripravil Rockyho rodinu o všetok majetok. Musia odísť bývať späť na špinavé predmestie. Tam zlomený Rocky stretne mladého, ambiciózneho boxera Tommy Gunna. Stane sa jeho radcom, trénerom a aj blízkym priateľom. Na úkor vlastnej rodiny chce z neho spraviť úspešného boxera. Dôverčivý, priamočiary Rocky vôbec netuší, že si hreje hada na prsiach. Piaty diel je návratom od bombastickej akcie ku hlbšej športovej dráme. Réžie sa znova chopil John G. Avildsen, ktorý v roku 1976, získal sošku Oscara za úvodný film tejto boxerskej série. Aj po štrnástich rokoch sa mu podarilo natočiť výborné pokračovanie s odkazmi na úvodné časti. Do príbehu sa dokonca na krátky čas vracia aj starý, nervózny trenér Mighty Mickey Goldmill, čo ma mimoriadne potešilo. Dobrá sa mi zdala aj línia filmu, v ktorej Rocky rieši vzťah so svojim synom. Na jednej strane Tommy Machine Gunn a na strane druhej jeho vlastný syn. Myslím, že je táto časť dosť podceňovaná. Ja jej s radosťou a kľudným svedomím dávam štyri hviezdičky. **** ()

monolog 

všetky recenzie používateľa

Tenhle Rocky se mi líbil asi nejvíc ze všech. Hlavně proto, že tu nejsou žádný přehnaný souboje, ve kterých by oba dva umřeli už po pěti minutách. Myslím, že tenhle je ze všech nejpromakanější. Nejkomornější. Žádnej akčňák a mlácení hlava nehlava. Sice je to tu trochu překombinovaný co se týká Rockyho pádu až na dno, a co si budeme říkat, pět kino-filmů s jednou hlavní postavou a jednou zápletkou je dost, ale pro mě to má svý velký kouzlo. Jak už jsem řekl, tenhle je podle mě nejlepší. A kdyby byl natočen jako první, souhlasilo by se mnou mnohem víc lidí. ()

Galéria (61)

Zaujímavosti (33)

  • Celosvětová premiéra proběhla 13. listopadu 1990 v Západním Hollywoodu. (Varan)

Reklama

Reklama