Reklama

Reklama

Podozrivá

  • Česko Podezřelá (viac)
Trailer 1

Detektív Hae-joon je privolaný k prípadu úmrtia muža, ktorý sa zabil za nejasných okolností pri páde zo skaly. Tieň podozrenia hneď padá na čerstvú vdovu, krásnu Seo-rae, ktorú táto skutočnosť na prvý pohľad ani len neznepokojí. Zdá sa však, že chladná bola iba k svojmu manželovi, pretože medzi ňou a vyšetrovateľom začína vznikať nečakané citové puto. Nie je ale láska iba zásterkou, ako uniknúť zraku polície? Autor legendárneho Oldboya a Komornej Park Chan-wook sa vracia s mysterióznou detektívnou romancou, ktorá vám zamotá hlavu a rozbúši srdce. (Filmtopia)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (102)

borec999 

všetky recenzie používateľa

Vizuál,kamera, jej prechody,strih- všetko je natočené kvalitne a vidno, že režisér má talent. Dejovo ma však Podozrivá absolútne nechytila. Je pravda, že film kombinuje podobne ako Parazit v sebe viacero žánrov od vzťahovej drámy cez krimi, komédiu,romantiku až po mysteriózny triler. No na rozdiel od oscarového prekvapenia tu proste tieto časté zmeny žánrov nefungujú a vo finále to bol pre mňa jeden veľký mišmaš, ktorému som len sťažka vedel po celý čas venovať plnú pozornosť. Forma zvíťazila nad obsahom... 40% ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Čakal som trocha viac zvratov, inak dobré a hudobne precízne štylizované. A niekedy aj spolu s počasím to dodáva tú správnu atmosféru. Chemická reakcia medzi dvomi protagonistami bola ale taká kyslá a príbeh je taký dlhý, že nájdu sa aj nudnejšie pasáže. Možno viac než by bolo nutné. Milostný príbeh obalený v tajomnej vražde ale určite na šoky z Oldboya nemá. ()

Reklama

BoPo 

všetky recenzie používateľa

Detektívka a podivná romance v jednom. Hlavným hnacím motívom príbehu je stalking. Bavili ma tie vizualizácie predstáv a presuny v priestore. Fajn osvieženie. Bohužiaľ od určitého momentu sa rieši už vyriešené. Záverečná tretina pôsobí ako zbytočne nadstavovaná kaša. Potiahnuť dojmy niekam vyššie nedokážu ani postavy samotné. Najviac mi v pamäti zostali veľmi príjemne pôsobiace interiéry bytov a domov. Sklamanie z dielne značky Čchan-uk Pak (Old Boy, Komorná). ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

S ázijskými filmami je to u mňa ako na hojdačke. Niekedy sa trafia do môjho vkusu, inokedy je to strela totálne mimo môjho záujmového spektra. A ten druhý príklad je presne tento film. Akokoľvek veľmi chcem prihliadnuť na Pak-ove dovednosti a schopnosti zručného režiséra, ktorý nám v minulosti priniesol kinematografické skvosty, tak nemôžem, pretože pri filme s takýto očakávaniami sa nemôžem neustále pozerať na hodinky, že kedy to už skončí. Celý čas som čakal na nejakú scénu, ktorá by začala udávať tempo filmu, pretože atmosféra je totálne sterilná, puto a chémia medzi postavami priam patologická. Príbeh mi miestami absolútne nedáva zmysel, a to som sa naozaj snažil byť voči námetu benevolentný. Dve hviezdičky dávam za výber lokácií a veľmi zaujímavý typ retrospektívy, ktorému pomohol vizuál a zručná kamera. 40%. ()

Skeksis 

všetky recenzie používateľa

Park Chan-wook sa konečne prebral. Po tých posledných troch blbinách, čo natočil, je to konečne niečo, na čo som bola zvyknutá, a prečo ho mám rada. Tento film je v podstate totálne klišé, ale spracovanie skvelé. Old Boy je stále môj najobľúbenejší film. tému pomsty mám asi najradšej, je to zdroj, z ktorého sa dá stále čerpať, ale uspokojím sa aj s romantickou zlátaninou, pokiaľ je od Parka. Aj keby natočil párky v chladničke, tak si to zapnem. ()

Galéria (78)

Zaujímavosti (2)

  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo na viacerých miestach v Južnej Kórei, predovšetkým v meste Pusan. (MikaelSVK)
  • Juhokórejskí zástupcovia si zvolili snímku ako svojho kandidáta do boja o nomináciu na 95. ročník Oscara v kategórii Najlepší cudzojazyčný film za rok 2023. (MikaelSVK)

Súvisiace novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (viac)

KVIFF.TV exkluzivně uvádí Trojúhelník smutku

KVIFF.TV exkluzivně uvádí Trojúhelník smutku

20.12.2022

Streamovací platformu KVIFF.TV nemohli fanoušci filmu v uplynulém roce přehlédnout. Jako jediná přinesla do České republiky poslední počin režisérské legendy Larse von Triera – třetí sérii Království… (viac)

V Cannes byly uděleny Zlaté palmy

V Cannes byly uděleny Zlaté palmy

28.05.2022

75. ročník prestižního Mezinárodního filmového festivalu v Cannes se uchýlil ke svému konci a dnes večer proběhl zakončovací ceremoniál celé letošní filmové akce, kde byli mimo jiné oznámeni vítězové… (viac)

Reklama

Reklama