Reklama

Reklama

Podozrivá

  • Česko Podezřelá (viac)
Trailer 3

Detektív Hae-joon je privolaný k prípadu úmrtia muža, ktorý sa zabil za nejasných okolností pri páde zo skaly. Tieň podozrenia hneď padá na čerstvú vdovu, krásnu Seo-rae, ktorú táto skutočnosť na prvý pohľad ani len neznepokojí. Zdá sa však, že chladná bola iba k svojmu manželovi, pretože medzi ňou a vyšetrovateľom začína vznikať nečakané citové puto. Nie je ale láska iba zásterkou, ako uniknúť zraku polície? Autor legendárneho Oldboya a Komornej Park Chan-wook sa vracia s mysterióznou detektívnou romancou, ktorá vám zamotá hlavu a rozbúši srdce. (Filmtopia)

(viac)

Videá (3)

Trailer 3

Recenzie (100)

agentmiky 

všetky recenzie používateľa

Očekával jsem nadupanou detektivku s nádechem romance plnou příběhových twistů...Ale bohužel se film nese v duchu pomalejšího konverzačního dramatu. Nezaměnitelný styl Park-Chan Wooka se tomu na druhou stranu odepřít nedá. Jeho vymazlený vizuál vždy rád přivítám s otevřenou náručí, z korejské kinematografie patří mezi tu nejužší smetánku v této kategorii. Ale samotná zápletka Podezřelé mě zklamala. Prvním dvěma třetinám bych osobně asi ještě ani nic nevytýkal, tam Park skloubil mix dramatu a komediálních vsuvek na jedničku a na konci celého prvního aktu přichystal menší překvapení, ale vše, co přišlo po tom (příběhově o 13 měsíců později), bylo absolutně zbytečné. A úplný závěr jsem popravdě nepochopil. Fanoušci Parkovy tvorby si asi přijdou na své, ale vím, že dokáže natočit snímek o dost atraktivnější. Za mě 5,5/10 ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Asi bude hlavný problém v očakávaniach, respektíve v očakávaniach ani nie autorovho rukopisu, ale údernejších zvratov. Ak by som sa ale na Podozrivú od začiatku pozeral ako na old school elegantný film noir v modernom háve, ústredná výčitka by bola minimalizovaná. Podozrivá ponúka niekoľko skvelých scén a momentov (nechajte sa prekvapiť), častokrát som sa ale pristihol, že z filmu vypadávam. Z môjho pohľadu zatiaľ najslabší režisérov počin z tých, ktoré som videl a ktoré ma bez výnimky maximálne strhli, takže aj preto 70% zaokrúhľujem smerom nadol. ()

Reklama

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Dlho som nevidel kórejský film a tak voľba padla na túto podivnú drámu. Režisér sa snaží diváka upútať rôznymi zábermi a technikami, ktoré pristanú skôr hororom. Prvú hodinu ma príbeh ako tak zaujímal, ale každou ďalšou minútou bol film čoraz uťahanejší a nudnejší. Poslednú polhodinu som doslova pretrpel a na hodinky som pozeral naozaj veľmi často. Prial som si koniec, ktorý nie a nie prísť. Už ma ani nezaujímalo, či je pani podozrivá alebo nie.  Ústredná dvojica bez charizmy, príbeh ťažkopádne a pomaly plynúci a napätie takmer nulové. Ak to mala byť romantika, tak to už vôbec nie...Trochu to mohlo pripomenúť Basic instinct a rozhodne ho môžem odporučiť 10 x viac než tento podivný a nezáživný mix žánrov. 40% ()

Lachtaan 

všetky recenzie používateľa

Jeden z velkých restů loňska, co jsem nakonec vlivem stále malé fanouškovské základny korejských kousků v našich končinách nestihl na velkém plátně. Jeden z mnoha pozoruhodných asijských thrillerů, co hodlá intenzivně útočit na vaši mysl. Jeden z těch, které do toho ale šlapou takovým způsobem, až na vás neberou ohled, jakmile jednou škobrtnete a ztratíte se v ději. Podezřelá disponuje pozoruhodným příběhem, který ale pro mnoho nejasností člověku nedovolí přidat tu čtvrtou hvězdu. [viděno v KVIFF.TV 28.1.2023] ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Čakal som trocha viac zvratov, inak dobré a hudobne precízne štylizované. A niekedy aj spolu s počasím to dodáva tú správnu atmosféru. Chemická reakcia medzi dvomi protagonistami bola ale taká kyslá a príbeh je taký dlhý, že nájdu sa aj nudnejšie pasáže. Možno viac než by bolo nutné. Milostný príbeh obalený v tajomnej vražde ale určite na šoky z Oldboya nemá. ()

Galéria (78)

Zaujímavosti (2)

  • Juhokórejskí zástupcovia si zvolili snímku ako svojho kandidáta do boja o nomináciu na 95. ročník Oscara v kategórii Najlepší cudzojazyčný film za rok 2023. (MikaelSVK)
  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo na viacerých miestach v Južnej Kórei, predovšetkým v meste Pusan. (MikaelSVK)

Súvisiace novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (viac)

KVIFF.TV exkluzivně uvádí Trojúhelník smutku

KVIFF.TV exkluzivně uvádí Trojúhelník smutku

20.12.2022

Streamovací platformu KVIFF.TV nemohli fanoušci filmu v uplynulém roce přehlédnout. Jako jediná přinesla do České republiky poslední počin režisérské legendy Larse von Triera – třetí sérii Království… (viac)

V Cannes byly uděleny Zlaté palmy

V Cannes byly uděleny Zlaté palmy

28.05.2022

75. ročník prestižního Mezinárodního filmového festivalu v Cannes se uchýlil ke svému konci a dnes večer proběhl zakončovací ceremoniál celé letošní filmové akce, kde byli mimo jiné oznámeni vítězové… (viac)

Reklama

Reklama