Reklama

Reklama

Imawa no kuni no Alice

(seriál)
  • Japonsko 今際の国のアリス (viac)
Trailer 2

Série(2) / Epizódy(16)

Obsahy(1)

Mladík posedlý hraním videoher se společně se dvěma kamarády ocitne ve zvláštní verzi Tokia, kde všichni musí hrát nebezpečné hry o přežití. (Netflix)

Recenzie používateľa muti k tomuto seriálu (4)

Episode 1 (2020) (S01E01) 

Za nápad 3 hviezdičky, len s tým že tie patria predlohe, teda sériam Kocka a Ganz. Deus ex machina rozlúsknutie hry je také pritiahnute za vlasy, že sa bojím čo bude v ďalších častiach. Keď si vezmeme že o rok neskôr spravili korejci Netflixu sériu squid game, tak toto nemôže mať viac ako 60%, toto je určite o level nižšie ()

Episode 2 (2020) (S01E02) 

Určite je to pôvodnou skepsou z prvej časti že z tohto nie som paf. A rozumiem aj keď niekto iný tomu dá 5/5. Ale logikou mi to pripomína seriál Lost, kde neviem prečo niektoré postavy nehrajú ako o život a dávajú súperom stále nejaké nové šance na oživenie a protiútok. Koordinácia hráčov taktiež nikde. Nuž, tie postavy by sa aspoň mohli tváriť že je to pre nich aj o život... ()

Episode 4 (2020) (S01E04) 

Po tejto časti sa už nemá zmysel sledovať seriál ďalej, riešenia sú tak vycucane z prsta že by ich neprešiel nikto nikde, ale keby máš scenár vo vrecku tak to dáš. Akože keď už tam bola tá puma tak reku že gg 🤷🙈 celé je to od hry k ďalšej hre, postavy stále nechápu logiku, len že musia hrať alebo zomrieť. Postavám chýba motivácia, nemôže byť všetko stále na štýl okay ja tu zomriem a vy choďte bezo mňa. Nie, to nemôžeš, okay tak môžeš, čau a preživší idú do ďalšieho kola. Chýba tu rozmer výhry, ako mal squid game, že hráš o ja neviem 500 miliónov pre víťaza. Hrať hry prakticky bez inštrukcii je tiež taký pochaby nápad. Ale čo chceme od sveta, ktorý stavia na tom že 99,99% obyvateľov proste na začiatku zmizla (Kam sa hrabe Thanos...) ()

Episode 5 (2020) (S01E05) 

The beach prisľúbenia o ktorej nikto nevie pričom jediná svieti široko ďaleko (viď posledná scéna), sa dostáva na dosah ruky. Hlavní hrdinovia si všimnú vzorce organizácie istých hráčov a cez connecting dots & jumping to conclusions sa dostanú na stopu the Beach. Tam funguje absolútne never happened spoločnosť ktorá stále paří a užíva si, pričom chodia hrávať hry ako team a víťazné karty odovzdávajú šéfovi. Šéf ani nenosí zbrane, pričom súperiaca frakcia áno. Takže za pár zásobníkov by všetko skončilo, keby príde na to kto je tu šéf. Šéf akosi pozná pravidlá výhry, nikto neskúma čím to má podložené, proste je to tak. Ide na ďalšiu hru, ktorá je peknou vizualizáciou jednej starej logickej hádanky. Absentujúca logika sveta a konanie postáv mi žiaľ nedovolí ísť nad 3, je to čisté režisérke Deus ex machina vycucane z prsta, pochybujem že seriál bude mať nejaké uspokojené vysvetlenie, ukončenie, skôr sa nechá dosť veľa nezodpovedaných otázok na druhú sériu ()

Súvisiace novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (viac)

Reklama

Reklama