Reklama

Reklama

Samurai 2

  • Česko Samuraj - Musaši Mijamoto: Bitva u Ičidžódži (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Takezo už ako samuraj, pod novým menom Miamoto Musashi, putuje po Japonsku, stretáva sa v súbojoch s tými najlepšími samurajmi a stále zostáva neporazený. Všade ho už poznajú ako toho najmocnejšieho samuraja v celom Japonsku. Musashi sa vracia do Kyota, aby vyzval na súboj majstra tamojšej najprestížnejšej samurajskej školy. Takeza si všimne velmi schopný, ambiciózny samuraj Sasaki Kojiro, ktorý v Musashim vidí svoju životnú výzvu a jeho jediným cieľom sa stáva vyzvať a poraziť Musashiho v zájomnom súboji.

Sasaki Kojiro je podobne ako Miamoto musashi, skutočná historická postava a je ústredným motívom vo filme Kojiro (1967, réžia Hiroshi Inagaki ). (kitano)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (38)

DaViD´82 

všetky recenzie používateľa

Lepší než první část, ne však o moc. Po skvostném úvodu je třeba zatnout zuby a přežít střední pasáž, finále je naštěstí opět zdařilé. Překvapivě málo to stojí na Mifunem a jeho charismatu. Navíc exteriéry tu oproti jedničce mnohem více supluje studiový papundekl, což sice není zápor, ale zarazí to. ()

kitano 

všetky recenzie používateľa

Vyborne pokracovanie, kde Musashi uz ako samurai cestuje, aby ziskal skusenosti a mohol spoznat sam seba. Dreveny mec nahradila katana a pribudlo akcie. Jeden vobec z najlepsich samurajskych filmov, kde sa dozviete, ze fyzicka sila nieje z daleka vsetko co robi samuraja samurajom. A skvely zaver ktory vas navnadi na treti diel, kde Musashiho cesta vrcholi. (10/10) ()

Reklama

zelvopyr 

všetky recenzie používateľa

Utahané, a přesto dobré. Sošné, ploché, a přesto životné. Oč více skřípající režie, o to lepší Mifune a podpůrní spoluherci. Ještěže jsou časy takovéhle filmařiny pryč. Žel, pryč jsou i ti herci. Doslovný přepis románu, minimální zjednodušení, romantika, přímočarost, Musaši je v této fázi už velikán. P.S. s pohrdnutím režií to myslím vážně - režie neznamená jen zvládnout choreografii soubojů... P.P.S. tenhle díl mi narozdíl od jedničky nepřipadal tolik jako Vávrovy husitské epopeje, ale nevímproč jako Hrátky s čertem - rozvernou notou a malovaným pozadím místo exteriérů. Vlastně nechyběl ani otec scholastik. ()

Flego 

všetky recenzie používateľa

Živočíšnosť prvej časti ustúpila, prostredná časť je natočená v komornejšom duchu. Na konci minulého dielu prijal búrlivák Takezo meno Miyamoto Musashi ( tentokrát úspornejší Toshirô Mifune ) a vydáva sa na cestu spoznať samého seba. Jeho bojové umenie je veľké, ale chýba mu rozvaha a rytierskosť samuraja. Dej je temnejší a hlbší a obohacujú ho dve ženy, ktoré sú do Musashiho zamilované. Treba spomenúť aj starosvetsky výbornú hudbu plnú nádherných motívov. 4+ ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Pokračovanie životnej cesty najslávnejšieho samuraja 17 storočia feudálnym Japonskom je plné nečakaných zvratov, klamstiev, intríg a hľadania. Toshiro Mifune zo zdvihnutým samurajským mečom, je pre mňa hrdina, ktorý dáva filmu silu, epickosť a nesmrteľnosť. Pre takého postavy sa Mifune narodil. Aj keď jeho vnútorné pochody nie sú detailne rozpracované – film sa sústreďuje hlavne na postavy, ktoré ho obklopujú, jeho protivníkov, alebo ľudí s jeho minulosti, a ich vplyvy na jeho rozvoj a na jeho dospievanie ako bojovníka ovládajúceho umenie meča, film tým netrpí. Akčné scény umocňuje často krát Japonská krajina so všetkými ryžovými jazierkami, vysokými borovicami a jednoduchými obydliami. Aj keď na filme badať, zhutnenie takmer tisíc stranovej knihy – čo sa prejavuje hlavne v strácaní sa, medzi rôznymi postavami, film je po dramaturgickej stránke zvládnutý na výbornú. Má skvelé tempo, výbornú hudbu a nezabudnuteľné výkony Japonských hercov, ktorý sa už v prvom diely stali nesmrteľnými. Neuveriteľne sa teším na tretí diel a knihu si objednávam. ()

Galéria (17)

Reklama

Reklama