Reklama

Reklama

Samurai 2

  • Česko Samuraj - Musaši Mijamoto: Bitva u Ičidžódži (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Takezo už ako samuraj, pod novým menom Miamoto Musashi, putuje po Japonsku, stretáva sa v súbojoch s tými najlepšími samurajmi a stále zostáva neporazený. Všade ho už poznajú ako toho najmocnejšieho samuraja v celom Japonsku. Musashi sa vracia do Kyota, aby vyzval na súboj majstra tamojšej najprestížnejšej samurajskej školy. Takeza si všimne velmi schopný, ambiciózny samuraj Sasaki Kojiro, ktorý v Musashim vidí svoju životnú výzvu a jeho jediným cieľom sa stáva vyzvať a poraziť Musashiho v zájomnom súboji.

Sasaki Kojiro je podobne ako Miamoto musashi, skutočná historická postava a je ústredným motívom vo filme Kojiro (1967, réžia Hiroshi Inagaki ). (kitano)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (38)

Flego 

všetky recenzie používateľa

Živočíšnosť prvej časti ustúpila, prostredná časť je natočená v komornejšom duchu. Na konci minulého dielu prijal búrlivák Takezo meno Miyamoto Musashi ( tentokrát úspornejší Toshirô Mifune ) a vydáva sa na cestu spoznať samého seba. Jeho bojové umenie je veľké, ale chýba mu rozvaha a rytierskosť samuraja. Dej je temnejší a hlbší a obohacujú ho dve ženy, ktoré sú do Musashiho zamilované. Treba spomenúť aj starosvetsky výbornú hudbu plnú nádherných motívov. 4+ ()

DaViD´82 

všetky recenzie používateľa

Lepší než první část, ne však o moc. Po skvostném úvodu je třeba zatnout zuby a přežít střední pasáž, finále je naštěstí opět zdařilé. Překvapivě málo to stojí na Mifunem a jeho charismatu. Navíc exteriéry tu oproti jedničce mnohem více supluje studiový papundekl, což sice není zápor, ale zarazí to. ()

Reklama

mortak 

všetky recenzie používateľa

Strašné. Souboj Musašiho s přesilou u Icidzodzi je přelomový v tom, že Musaši ho vyhrál pomocí dvou mečů - velkého a bočního a na této zkušenosti založil svou školu. To však film neřeší, a místo toho tu máme půl hodiny telenovelu, běhání po lese a dialogy typu: Mezi námi je nepřekonatelná propast - Tak ty ho miluješ? ()

kitano 

všetky recenzie používateľa

Vyborne pokracovanie, kde Musashi uz ako samurai cestuje, aby ziskal skusenosti a mohol spoznat sam seba. Dreveny mec nahradila katana a pribudlo akcie. Jeden vobec z najlepsich samurajskych filmov, kde sa dozviete, ze fyzicka sila nieje z daleka vsetko co robi samuraja samurajom. A skvely zaver ktory vas navnadi na treti diel, kde Musashiho cesta vrcholi. (10/10) ()

zelvopyr 

všetky recenzie používateľa

Utahané, a přesto dobré. Sošné, ploché, a přesto životné. Oč více skřípající režie, o to lepší Mifune a podpůrní spoluherci. Ještěže jsou časy takovéhle filmařiny pryč. Žel, pryč jsou i ti herci. Doslovný přepis románu, minimální zjednodušení, romantika, přímočarost, Musaši je v této fázi už velikán. P.S. s pohrdnutím režií to myslím vážně - režie neznamená jen zvládnout choreografii soubojů... P.P.S. tenhle díl mi narozdíl od jedničky nepřipadal tolik jako Vávrovy husitské epopeje, ale nevímproč jako Hrátky s čertem - rozvernou notou a malovaným pozadím místo exteriérů. Vlastně nechyběl ani otec scholastik. ()

Galéria (17)

Reklama

Reklama