Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z veterinárnej kliniky ukradli veľké množstvo omamných látok a jedov, ktoré by svojím objemom dokázali zlikvidovať veľký počet ľudí. Pri záťahu v okruhu narkomanov, ktorí prichádzajú do úvahy ako možní páchatelia lúpeže, padne do rúk kriminalistov aj slečna Zahradníková, ktorá – ako sa dokáže – požila jednu z ukradnutých ampuliek morfia po záručnej lehote. Vyšetrovatelia vytipujú troch možných dodávateľov drog. Je medzi nimi aj amatérsky výrobca Postler. Kriminalisti zaistia dôkazy, že Postler bol minimálne spolupáchateľom krádeže, a tak sa ho usilujú donútiť, aby prezradil meno komplica. Výsluch sa však končí tragicky. Postler sa pokúsi o samovraždu, keď rozbije okno a podreže si žily. Navyše dostanú vyšetrovatelia telefonické varovanie, že ak Postlera do dvanástich hodín nepustia na slobodu, niekto otrávi ukradnutým cyankáli vodovodnú sieť Prahy. Do pátrania sa zapoja aj vyššie policajné zložky... (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (26)

SOLOM. 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Blížíme se s Malým pitavalem do finále a tentokrát tu máme feťácký díl s výborným Viktorem Preissem a bandou narkomanů. Mělo to místy vskutku slušnou dramatickou vložku – zvláště pak při jeho výslechu a výhrůžkou o otravě vody. Kvalitou si tento díl udržel průměrnou laťku a to na všech frontách. Potěšila jak Adamovská tak i Petr Čepek, stejně jako Rudlovy moudra a setření naštvané maminky… ()

Ironfood 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Rudla Pekař nemá drogy rád, ale těžko říct, jestli je právě proto ještě lepší detektiv než Sherlock Holmes. Tento případ Rudlův postoj k drogám rozhodně nezlepšil ("Tyhle feťačky, to je opravdu radost") a navíc se u něj do nemilosti nejspíš dostala také okna. S drogami se prostě musí opatrně, a to i v případě, že je člověk elitní toxík jako Viktor Preiss. ()

Reklama

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

V priebehu rokov 1982 až 1986 bol vyprodukovaný český detektívny televízny seriál "Malý pitaval z veľkého mesta" (Malý - neveľký, nepatrný, drobný. Pitaval - zbierka pozoruhodných kriminálnych prípadov. Veľké mesto - Praha). Seriál obsahuje pätnásť samostatných zhruba hodinových častí, v ktorých kolektív pražských kriminalistov rieši rôzne kriminálne prípady. Štrnásta, predposledná, epizóda nesie názov "Narkomani". Bolo vylúpené laboratórium veterinárnej stanice. Lupiči si odniesli značné množstvo morfínu, psychotropných a omamných látok. No nezmizli len drogy, ale i nebezpečné prudké jedy. Tie by mohol páchateľ použiť ku spáchaniu teroristického útoku a ohroziť tak tisíce životov. Preto musia príslušníci z pražskej kriminálky tento prípad urgentne vyriešiť. *** ()

Cibulka_C 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Tohle byl tak divnej díl, možná z důvodu, že si neumím představit Viktora Preisse jako narkomana, i když mě jeho existence ve filmech extrémně se… vytáčí. 🥲 Ale zahrál to skvěle, to zase jako jo no… třeba jak skvěle byl agresivní u toho výslechu, to bylo super. 😚👌🏻 Nic jinýho se tam asi nestalo, bylo to exotické na svou dobu a dost zmatené na dnešní dobu. 🍹 ()

Cesty timem 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Vzpomínám si, že toto a pár podobných českých filmů (např. Mravenci nesou smrt, na kterém jsme byli s partou v 80l. v kině) mělo na nás dost velký výchovný vliv. Ikdyž já jsem byl osobně od závislostí vždy hodně daleko, tak vím, že na nás všechny z toho šel strach a opovržení vůči feťákům a nevím o nikom z nás, kdo by chtěl drogy třeba jenom zkusit. Dnes to už nějak nefunguje. Bohužel... V. Preiss, jak si pamatuji v tomto byl hodně dobrý. Skouknu někdy opakovaně a možná mu dám hvězdu navíc. ()

Galéria (33)

Zaujímavosti (4)

  • Narkoman Postler (Viktor Preiss) má na nemocničním lůžku připoutané ruce popruhy podélně s postelí, ale tlačítko zvonku na sesternu má u hlavy, takže by se k němu v případě potřeby nedokázal dostat. (sator)
  • V této epizodě používá policie k nahrávání výslechu Kazetový magnetofon BRG MK27 IC automatic maďarské provenience, který stál v době dovozu 1 500 Kčs, tedy jeden průměrný plat. (sator)
  • Scéna, kdy jsou pronásledování a následně zatčeni narkomani při jedné z honiček, se natáčela v ulici Africká na sídlišti Červený Vrch v Praze. (Winster)

Reklama

Reklama