Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nočný pražský autobus a v ňom stará žena. Na konečnej sa spýta, ako sa dostane na sídlisko. Jeden z cestujúcich je povie, že sídlisko je dvadsať minút peši. O malú chvíľku neskôr ju milenecký párik nájde mŕtvu so štrnástimi bodnými ranami v tele. O krátky čas obeť identifikujú, pretože na oddelenie VB sa dostaví muž, ktorý hľadá svoju ženu. Identifikácia ukáže, že ide o pani Kosařovú. Poplietla si autobus, ktorým sa chcela dostať domov, pretože sa len nedávno presťahovali. Vyšetrovaním vraždy poveria Rudolfa Pekařa (Vlastimil Hašek), ktorý si na pomoc vezme Jiříčka Otradovca (Michal Pešek). Na základe televíznej výzvy sa obráti na bezpečnosť svedkyňa Laurová, ktorá nočným autobusom cestovala. Vďaka svojej fotografickej pamäti kriminalistom povie k prípadu závažné skutočnosti. Vo finále dokonca identifikuje na základe fotografií istého Vaněčka – cestujúceho, ktorý dlho zostával anonymný. Je to onen muž, čo mŕtvej povedal, kde je sídlisko. Keď sa už zdá, že páchateľova totožnosť je známa, ukáže sa, že všetko je inak.. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (27)

fabecc1222 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Je jasné, že v tomhle díle si všechnu pozornost pro sebe krade Iva Janžurová, jako účetní - vědma, mající nepřeberné schopnosti v rámci lidské psychologie a fotografickou paměť, takže v podstatě rozluští celý případ za bandu "neschopných" kriminalistů. No, nakonec byla pravda ohledně vraždy trochu jinde, i tak ale Janžurka udělala z kriminalistů na dvakrát trotly. Spíš jsem si říkal, že je škoda, že vlastně ona nebyla ten pachatel, a pěkně je celou dobu vodila za nos :) ()

evangelik 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Tak tyhle detektivky "mám nejradši". Po složitém vyšetřování se ukáže, že vrahem je nějaký pošuk nebo úchyl, který se čirou náhodou ocitl ve "správnou dobu" na místě činu. Vyloženě mně v této epizodě vadila I.J. Před 50 roky jsem to neviděl, až teď - kromě špatně snesitelné okoukanosti jsem ani "nevzal" tu její roli jako vševědoucí svědkyně... ()

Reklama

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Malý - neveľký, nepatrný, drobný. Pitaval - zbierka pozoruhodných kriminálnych prípadov. Veľké mesto - Praha. Verejná bezpečnosť (VB) vždy zvíťazí! Republiku si rozkrádať, ani rozvracať, nenecháme. Máme na to páky. V deviatej časti ("Kuchařinka") detektívneho televízneho seriálu "Malý pitaval z veľkého mesta " sa súdruhovia z pražského obvodného oddelenia Zboru národnej bezpečnosti zamerajú na odhalenie vraha, ktorý pripravil o život staršiu pani na konečnej zástavke nočného spoja mestskej hromadnej dopravy. Výdatne im s jeho vypátraním pomôže svojrázna svedkyňa, ktorú bravúrne stvárnila Iva Janžurová. *** ()

quokam 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Az neuveritelne autentcky a lidský Ladislav Pesek. Pokud se tu jiste pravem chvali Janzurka, pak Pesek ji i na tak kratkem prostoru strci do kaps i s celym hereckym ansablem. Vzdy mne zajimalo, jestli ta svedkyne je vylicena podle predobrazu nejake skutecne "báby", nebo si ji vymysleli pani scenariste. 8.5 / 10. ()

otík 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Starší lehce zmatená žena vystoupí na konečné zastávce autobusu a hledá jakési sídliště. Někteří spolucestující se na ni vykašlou a neporadí ji, zatímco jeden muž jí poměrně neochotně poradí. Když ženu ještě tu noc najdou zavražděnou, jedna z cestujících onoho neznámého muže označí jako pachatele. Kriminalistům nezbývá nic jiného, než muže najít a usvědčit. Jenže starý dobrý nadporučík Pekař (Vl. Hašek) má dost zkušeností na to, aby si pátrání vedl po svém. Díl veskrze průměrný také díky hodně rychlému a nepropracovanému konci, ale zaujme především skvělou Janžurkou, zmateným Poloczkem a cestou do Uherského Hradiště (neb jsem Hradišťák) - takže dávám nadstandardní čtyři hvězdy. ()

Galéria (24)

Zaujímavosti (5)

  • Počas návratu do Prahy a improvizovaného výsluchu v aute sedí ppor. Hamřík (Pavel Zedníček) najprv na pravom sedadle, no neskôr na ľavom vodičovom mieste. Nevenuje sa však riadeniu, aj keď je auto evidentne v pohybe. Pri vystupovaní na mieste už opäť sedí vpravo. (Fredy.Tukot)
  • Natočené podľa skutočného prípadu brutálnej vraždy, ktorý sa stal v roku 1974 a vystrašil celé Československo. Vražda dôchodkyne bola "silná káva" aj pre odolných a skúsených kriminalistov, a preto scenárista seriálu vraždu veľmi zmiernil. Seriálová kuchárka (Jiřina Štěpničková) bola zabitá 14 bodnými ranami, v skutočnosti obeť Marie Jandová vo veku 64 rokov bola znásilnená a zabitá 34 bodnými ranami. Skutočný vrah, 24-ročný sexuálny deviant Antonín Vorel, bol odsúdený na trest smrti, ktorý súd zmenil na 25 rokov odňatia slobody s následnou ústavnou liečbou. Na slobodu sa už Vorel nikdy nedostal. V liečebni zomrel. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama