Reklama

Reklama

Posledný výstrel

  • Česko Poslední výstřel (viac)
Trailer 1

Vojnový veterán z Vietnamu Jim Hanson (Liam Neeson) má ranč v Arizone neďaleko mexických hraníc a práve prežíva ťažké obdobie. Jeho milovaná manželka zomrela na rakovinu a pri jej liečbe prišiel o všetky úspory. Banka sa mu do 90 dní chystá zabaviť dom a on nemá inú možnosť, ako predať zvyšok stáda. Jeho pokojný život náhle naruší nečakaný príchod dvoch ilegálnych prisťahovalcov, ktorí prekračujú hranice na jeho pozemok - matky Rosy (Teresa Ruiz) a jej 11-ročného syna Miguela (Jacob Perez), ktorí zúfalo utekajú pred brutálnym mexickým kartelom. Po prestrelke, pri ktorej matka zomrie, čaká na Jima neľahká úloha - ochrániť Miguela pred zabijakmi. (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (151)

borec999 

všetky recenzie používateľa

Ďalšia Neesenovka, ktorej pointu a zápletku sme videli spracovanú už sto razy a ktorá originalitou rozhodne neoplýva. No najmä vďaka fajn napísaným dialógom a charizmatickému Liamovi Neesenovi v hlavnej úlohe, ktorý snímok ťahá nahor ako to len ide(ako vlastne vždy), to bolo pre mňa bez problémov pozerateľné. Akcie, ako býva v posledných Neesenových filmoch zvykom je menej a menej, no pri pohľade na tých pár akčných scén čo Marksman obsahuje je to aj celkom logické. Liam proste nemladne(už 68) a tak ide radšej striedmejšou cestou, kedy si film ako tak môže zachovať punc reálnosti než by mal byť prešpikovaný akciou na ktorej by bolo vidieť že Liam je na takéto filmy už starý. Za mňa fajn a na jedno pozretie som si tento akčňák s už regulérnym dôchodcom Neesenom a jeho morálne správnym hrdinom s vojnovou minulosťou, ktorého naháňa kartel užil. No ak nie ste cieľovka, ktoré podobné filmy vyhľadáva ako napríklad ja, tak sa môžte Marksmanovi pokojne vyhnúť. Lepšie 3* 60%. ()

sir-dave 

všetky recenzie používateľa

Doby 96 hodin nebo Non-stop se zdají nadobro pryč, což vlastně Liam nedávno potvrdil. Věk nezastavíš a těch sedm křížků už jde poznat. Mexický kartel naštěstí příliš inteligence nepobral a hrdina si vystačí s jednou odstřelovačkou. Film ubíhá vlažný tempem, nikam nespěchá, do velkých akčních scén se tady nikdo nepouští. Připomíná to filmy s Eastwoodem v pokročilém věku. Škoda konce, takový lehce nedotažený ()

Reklama

iXtr3m3 

všetky recenzie používateľa

Slabučké tri hviezdy, ale aj to s privretím oka. Je to také netradičnejšie (na Neesona) road movie. Už mal ďaleko lepšie počiny aj v poslednej dobe a dokonca aj tie nasledujúce vyzerajú lepšie ako napr. Memory či Blacklight. Ale hej, stále je to herec, ktorý tieto úlohy berie jednu za druhou a čuduj sa svete, oni mu celkom sedia, aj keď priznajme si, časy Taken sú už dávno nenávratne preč. ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Neesonovi tie vrásky naviac pristanú. Nejako sa tej nálepky akčnej hviezdy za posledných 10-20 rokov nevie zbaviť, ale mne to nevadí. Že sme podobných filmov videli mraky? Zase nevadí, Neesona mám rád. Pre filmy , ktoré sa odohrávajú v blízkosti mexických hraníc mám slabosť. Mám rád ten kontrast bohatstvo-chudoba, téma drog či imigrantov, celkovo to americko-mexické trenie. Moc akčných scén tu nie je, ale ak sú, tak je akcia v pohode. Niečo veľmi podobné tu nedávno predviedol Clint Eastwood s Cry machom, ale tiež to nevydalo na viac ako priemer. Ani Marksman Oskara nikdy nedostane, ale na príjemný večer mi to stačilo. 60%. ()

kenkaku 

všetky recenzie používateľa

Koukám dvorní producent Clintona Eastwooda, vyměnil osvědčeného koně o 22 let mladší model. Díky tomu dává smysl “old schoolovský” styl i “Eastwoodovské” tempo celého filmu. Bohužel s tím se i veze ruku v ruce hromada “povinných” iritujících kopanců, které mě vždycky na podobných filmech štvaly (př. jak jedna kulka ušetřená na začátku, na konci stejně najde svůj cíl… jen je mezitím příčinou všeho špatného co se všem okolo stane…, klidně tam nechá zabavení zbraně… roztržité dítko upustí mapu na zem a náhle ho postihne slepota = nevšimne si… a na motely mají asi radar?). Fakt to nesnáším. A táhne se to celý film. Pozn.: Osobně potěšila přítomnost štítonošky z Vikingů a to, že se v motelu dívali na Pověste je výš :). ()

Galéria (13)

Zaujímavosti (4)

  • Keď Jim (Liam Neeson) telefonuje so Sarah (Katheryn Winnick), tá mu hovorí o členovi kartelu, ktorý po ňom ide. V súvislosti s tým mu povie: "Nájde ťa a zabije ťa." Je to pocta slávnej Neesonovej replike na adresu únoscov jeho dcéry vo filme 96 hodín (2008). (m.a.t.o.)
  • Před příjezdem do Chicaga Jim (Liam Neeson) nakupuje na čerpací stanici a z pultu vytáhne láhev rumu Kraken. Je to odkaz na jeho slavnou repliku v roli Dia ve filmu Souboj Titánů (2010): „Vypusťte Krakena!“ (DJMaroko)

Súvisiace novinky

Liam Neeson odchází do akčního důchodu

Liam Neeson odchází do akčního důchodu

18.01.2021

Herec Liam Neeson (96 hodin, Schindlerův seznam) minulý týden oznámil, že se nadobro loučí s akčními rolemi. 68letý herec má před sebou údajně ještě asi dva akční snímky, a posléze si prý hodlá dát… (viac)

Reklama

Reklama