Reklama

Reklama

Posledný výstrel

  • Česko Poslední výstřel (viac)
Trailer 1

Vojnový veterán z Vietnamu Jim Hanson (Liam Neeson) má ranč v Arizone neďaleko mexických hraníc a práve prežíva ťažké obdobie. Jeho milovaná manželka zomrela na rakovinu a pri jej liečbe prišiel o všetky úspory. Banka sa mu do 90 dní chystá zabaviť dom a on nemá inú možnosť, ako predať zvyšok stáda. Jeho pokojný život náhle naruší nečakaný príchod dvoch ilegálnych prisťahovalcov, ktorí prekračujú hranice na jeho pozemok - matky Rosy (Teresa Ruiz) a jej 11-ročného syna Miguela (Jacob Perez), ktorí zúfalo utekajú pred brutálnym mexickým kartelom. Po prestrelke, pri ktorej matka zomrie, čaká na Jima neľahká úloha - ochrániť Miguela pred zabijakmi. (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (152)

mzss1 

všetky recenzie používateľa

[37%] Tak já nevím, ale mě tento film moc nesedl. Je v podstatě o ničem. Liam Neeson mě v posledních dvou filmech (Mrazivá pomsta a Pro balík prachů) zklamal nebo respektive ty filmy. Odpad a 1 hvězda. Haha, zde se polepšil, dávám aspoň tu druhou, slabou … Což je ironie asi … No nic, nemám toho moc, co bych zde rozpitvával. Prostě x krát ohraný příběh, někdo tu píše, že je to taková laciná verze na pátého Ramba (ano, myslím tebe Laco :D ), ale to bych moc nesrovnával. To prostředí tomu trochu odpovídá, to jo, jinak nic. Já se nudil, ale až do konce. Neeson byl zde ale docela dobrý, takže alespoň kvůli němu se to dalo dodívat bez úhony. Nějaké ty menší přestřelky a zabití – toho tu moc nebylo, ale nenadchlo mě z toho nic. Prostě zbytečný film. ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Tak trochu mi to prišlo ako keby sa hral Neeson na Eastwooda a nie som moc ďaleko, keď poviem, že tomu tak s časti je. Režisér Robert Lorenz, moc toho nenatočil a väčšinou produkoval filmy od Clinta. Ako bonbónik v telke na hotely dávajú film práve s Eastwoodom. Príbehom je to taká klasika, kde vojnový veterán, ktorému umrela žena, pomôže prisťahovalcom a pomáha im až do posledného dychu. Dosť napadne sa to podobá na vynikajúce Gran Torino od Clinta (zdravím kamoša Rogama, ktorý ho furt nevidel). Lenže Gran Torino je vynikajúce a nie akčné. Tu Neeson ako vždy, predvedie zopár dobrých výstrelov a aj v pokročilom veku ho sprevádza veľká sila (od čias Skrytej hrozby zrejme). Nie je to svetoborné a takýchto filmov je hromada a aj keď je Liam Neeson už trošku zoschnutý, bavil ma. Poslednú dobu hrá v ľahko nadpriemerných akčňákoch a zrejme si v mladosti dosť výprasku neužil, keď sa teraz bije v každom filme, ale čo je podstatné je to, že je to od sračkovej Seagalovej produkcie stále ďaleko. Neviem v koľkých akčných rolách sa musí Neeson ešte objaviť a koľko nepriateľov zabiť, aby ho konečne draftovali s prvého miesta do tímu Expendables. Snáď sa toho Liam raz dočká. 65% - 3* ()

Reklama

Trevor 

všetky recenzie používateľa

Clint Eastwood si svoju (pravdepodobne) dôstojnú rozlúčku odbil v Pašerákovi a na niečo podobné sa podujal aj Liam Neesom, aj keď v jeho prípade to ešte rozlúčka nemusí byť. Sk by bola tak sa podarila celkom dôstojne. Sympatický film ktorý obsahuje aj tému nelegálnej migrácie aj tému vojnových veteránov citlivo, netlačí na pílu ani v tom že držiteľmi zbraní sú iba biely rasisti, netvrdí že všetci utečenci sú nevinné obete systému ale najmä poukazuje na to že drogové kartely predstavujú naozaj obrovský problém, najmä ich obrovská kúpna sila v porovnaní so smiešnym rozpočtom na boj proti nim. Milý, sympatický film, ktorý mohol byť aj o niečo kratší, aj keď tie prázfne dialógy Jima s Miquelom mali svojimspôsobom tiež svoje čaro. ()

alchac 

všetky recenzie používateľa

Kterak Alzheimerových 96 hodin potkalo artritické Narcos, aneb dělají-li dva vietnamští veteráni v důchodu se slabostí pro mladé uzenáče totéž, nemusí to být nutně totéž, a to zejména pokud psal scénář opravdu výjimečně nekreativní blb (např. kdy hrdinům odejde ten chladič, to jsem odhadl na vteřinu přesně - nekecám!) a k tomu bezskrupulózní kleptoman, pročež za zastřelení psiska hlavního hrdiny, které ve mně probudilo několik let tak pracně potlačované džondickovské trauma, za což jsem navíc dostal jen dvě mizerné přestřelky na hodinu a půl unylého žvanění během cesty po americkém středozápadě a těžce psychoanálytický finál fajt, to ponižuji z obyčejně hnusné dvojice na obzvláště odpornou jednici jen velmi těsně lízající hladinu septiku. ()

Marze 

všetky recenzie používateľa

Tato pohadka na me nezanecha dlouhodoby dopad. Pribeh je vykreslen pouze strachem a neocekavanym pratelstvim. Film tezi z ucasti Liana Neesina v hlavni roli, ale tento akcni thriller mohl byt o dost lepsi. Eastwooduv byvaly pomocny reziser Robert Lorenz sice prisel s neotrelym vizualnim stylem a vykreslenymi postavami, takze jeho byvaly sef by mel radost. ()

Galéria (13)

Zaujímavosti (4)

  • Před příjezdem do Chicaga Jim (Liam Neeson) nakupuje na čerpací stanici a z pultu vytáhne láhev rumu Kraken. Je to odkaz na jeho slavnou repliku v roli Dia ve filmu Souboj Titánů (2010): „Vypusťte Krakena!“ (DJMaroko)
  • Filmovalo sa v amerických štátoch Ohio a Nové Mexiko. (MikaelSVK)

Súvisiace novinky

Liam Neeson odchází do akčního důchodu

Liam Neeson odchází do akčního důchodu

18.01.2021

Herec Liam Neeson (96 hodin, Schindlerův seznam) minulý týden oznámil, že se nadobro loučí s akčními rolemi. 68letý herec má před sebou údajně ještě asi dva akční snímky, a posléze si prý hodlá dát… (viac)

Reklama

Reklama