Reklama

Reklama

Epizódy(6)

Skutočný seriálový príbeh, ktorý sa veľmi verne drží priebehu vyšetrovania tzv. „ponorkového prípadu“, ktorý riešila dánska polícia v Kodani. Išlo o zmiznutie novinárky Kim Wall, ktorá robila reportáž so známym a populárnym dánskym vedcom v jeho zhotovenej ponorke, na ktorú nastúpila v októbri roku 2017 a odkiaľ sa nikdy viac nevrátila. (RTVS)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (88)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Zvláštny a zaujímavý prípad, ktorý sa začína stratou podomácky zostrojonej ponorky prevážajúcej švédsku novinárku Kim Wall spolu s vynálezcom Petrom Madsenom. Pomalé severské tempo s výbornou atmosférou dáva tušiť, že sa to môže vyvinúť ktorýmkoľvek smerom. Záhada podľa skutočnej udalosti, o ktorej je lepšie nevedieť najprv nič a až potom si preštudovať prípad na internete, inak sa stráca to čaro. Je to samozrejme aj trochu ťažké, nakoľko prípad bol dosť medializovaný. Zachovaná je typická severská atmosféra pri vyšetrovaní kriminálok a v hlavných úlohách sa objavia herecké esá: Søren Malling a Pilou Asbæk. Ale inak sme už videli aj lepšie škandinávske kriminálky. ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Celý seriál sa nesie v duchu hľadania motívu, či získavania dôkazov, na ktoré má ako obžaloba, tak aj obhajoba - svoj vlastný názor. Je to komorné, bez výrazného tempa, no 4 hodinová stopáž je v tomto prípade ideálna. Za mňa ide o veľmi slušnú, originálnu rozpletačku zamotaného prípadu, v ktorom divák sleduje postupné kroky ľudí na strane zákona, ktorí sa snažia preukázať vinu páchateľovi. ()

Reklama

petikacka 

všetky recenzie používateľa

Dokonale decentně zpracovaný, skutečný příběh, úchylného psychopata, který si postavil ponorku, aby si tam pozval jakoukoliv ženu, kterou by zabil podle svých úchylných představ a navíc si představoval, že to bude dokonalá vražda. Na této sérii oceňuji jak ukazuje tu naprostou mravenčí práci námořních, policejních, rodinných a švédských členů týmů, kteří makali celé dny a noci na rozdíl od patologie, která si pouze (jako doktor Cvach) držela alibistický odstup, aby náhodou nemohla být z něčeho obviněna! No byl to hnus velebnosti. Neskutečně skutečný případ, který ukazuje, že nic není nemožné ovšem zároveň jak to dokáže zdevastovat životy ostatních lidí, kteří tomu dali úplně vše. Hodně silný zážitek z případu o kterém jsem věděla vlastně skoro vše a zároveň NIC! A to, že se tam ani jednou neobjeví jak fotka, tak jméno toho parchanta, je to úplně nejlepší co mohli tvůrci pro pozůstalou rodinu udělat! Za mě 100% ()

angel74 

všetky recenzie používateľa

„Možná je to tak, že čím jsme civilizovanější, tím větší potřebu máme dívat se do temnoty.” - „Všechno je černobílé. Ale i když v noci jsou barvy pryč, stejně tam někde jsou. Jenom je nevidíme, dokud zase nezačne svítit slunce.” +++ Ten zločin je tak neobvyklý a naprosto zvrácený, že tvůrcům seriálu Případ: Ponorka bohatě stačilo zaměřit se na dlouhé peripetie spojené s jeho vyšetřováním a následným dokazováním viny obžalovaného, aniž by divák měl možnost vůbec spatřit vraha. Nikdy bych nevěřila, že podobný koncept může fungovat, ale Tobias Lindholm mě téměř dokonale vyvedl z omylu. Chválou nešetřím ani na adresu Sørena Mallinga jako hlavního vyšetřovatele Jense Mollera, který svým civilním pojetím role podpořil autenticitu vyprávění. (85%) ()

zahadum 

všetky recenzie používateľa

Čím sme civilizovanejší tým viacej hľadíme do tmy. Zaujímavý, tichý, depresívny a mlčanlivý seriál podľa skutočnej udalosti. Celé je to chladné, držiace si odstup od diváka ale bravúrne herecky zahrané. Chybička na kráse môže byť pre niekoho veľmi pomalé mlčanlivé tempo v ktorom sú často dlhé tiché pohľady kamery do neznáma. Nakoniec to ale hodnotím kladne a som rád, že tam nebol stres, burácajúca hudba a hluční ľudia. Nebol tu žiaden super cool detektív ktorý všetko o prípade vedel už 400 rokov pred Kristom. Za všetkým kladným aj záporným sú tu len obyčajní ľudia. 80 % ()

Galéria (37)

Zaujímavosti (5)

  • Mnohých potápačov v seriáli hrajú skutoční potápači, ktorí pracovali na pátraní po Kim Wallovej. Objavia sa aj psy, ktoré boli použité pri skutočnom hľadaní. (Arsenal83)
  • Interiérové ​​scény z policajnej stanice sa natáčali na chodbách dánskej televízie TV-Byen. (Arsenal83)
  • O afére bol natočený 90-minútový dokument, ktorý však Netflix následne nezverejnil pre nezhody v zmluvných právach. (Arsenal83)

Reklama

Reklama