Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z Markýtky (Michaela Kuklová) a Honzu (Miroslav Simunek) je milujúci sa a milovaný kráľovský pár. Prefíkaná Eufrozína (Sabina Laurinová) však svojim pôvabom celkom omámi Lucifera a sedemmíľovými čižmami aj s otcom uteká z pekla, aby sa opäť spojila s kráľom Brambasom (Daniel Hůlka) a zbavila Honzu kráľovského trónu. Ani zlá sestra Dora (Dana Morávková) sa neprizerá nečinne. Využije Honzovej neprítomnosti, ktorý vedie proti nepriateľom vojnové ťaženie a vkradne sa na zámok, kde skoro Markýtku pripraví o život. S čím však Eufrozína a Dora nepočítali, Markýtka a Honza majú okrem svojich tradične známych spojencov aj ďalších pomocníkov, ktorí im radi kedykoľvek pomôžu. A medzi nich patrí dokonca sám veľký Lucifer... (TV Markíza)

(viac)

Zaujímavosti (11)

  • Počas premiéry Z pekla štěstí (1999) Karel Gott predniesol prípitok na úspech filmu a povedal, že by si rád niekedy v takej rozprávke zahral. Jeho želanie sa splnilo hneď s druhým dielom. Bol rád, že si konečne zahrá niekoho iného než seba. Pekelné scény sa nakrúcali v polovici septembra iba v noci, keď bolo asi 0 °C, ale Karel Gott, čoby Lucifer, sa nesťažoval. (Zdroj: časopis Eurotelevízia) (krasomama)
  • Dana Morávková (Dora) má ve skutečnosti z koní strach. Během natáčení dokonce z koně spadla. Dnes již s úsměvem vzpomíná, že když film viděla poprvé, byla naštvaná, jelikož záběr s koňmi se točil poměrně dlouho, avšak ve filmu z něj vidíme jen několik málo sekund. (fiLLthe3DD)
  • Na natáčení jezdili za Karlem Gottem němečtí fanoušci i v několika autobusech. (M.B)
  • Bylo natočeno 35 km filmu, 144 obrazů a 1200 záběrů. (M.B)
  • Práva se prodala do 22 zemí. (M.B)
  • Filmovalo se v Adršpašských skalách(jezero), na zámku Telč a hradu Gutštejn. (M.B)
  • Film navštívilo v kinech 334 858 diváků a vydělal 19 980 437 Kč. (Pumiiix)
  • Na 1. MFF pro dětské filmy NADĚJE v Petrohradě (2003) získal snímek obě hlavní ceny festivalu - Grand prix a 1. cenu dětské poroty. (hippyman)

Súvisiace novinky

Zemřel zpěvák Karel Gott

Zemřel zpěvák Karel Gott

02.10.2019

Ve věku 80 let zemřel nejznámější a nejúspěšnější český zpěvák Karel Gott. Gott se na hudební scéně pohyboval od roku 1958, kdy se přihlásil do soutěže amatérských zpěváků. Právě tady započala jeho… (viac)

Reklama

Reklama