Reklama

Reklama

Challenger: Poslední let

(seriál)
  • USA Challenger: The Final Flight
Trailer

VOD (1)

Epizódy(4)

Obsahy(1)

Dokumentární seriál o přípravách startu raketoplánu Challenger a o tom, co následovalo po jeho explozi, ke které došlo 28. ledna 1986. (Netflix)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (36)

mm13 

všetky recenzie používateľa

Emočný rozmer (osud posádky a ich blízkych či výčitky a smútok tých, ktorí sa majú prečo cítiť zodpovední), kritické podtóny (na sebe samom závislý a samého seba požierajúci systém... ktorý si, prezentovaný jeho niekdajšími predstaviteľmi, doteraz nevytýka absolútne nič) aj hlboké poklony (krajne nezávislá myseľ nobelistu Feynmana) tu vyplynuli z pracovitosti a poctivosti tvorcov, nie zo zámeru podávať veci takto a podriadenia sa tomuto zámeru. Proste etalón tohto typu dokumentárneho filmu, príklad (jediného) správneho prístupu. ()

zahadum 

všetky recenzie používateľa

Tak toto sa rozhodne Netflixu podarilo vo všetkých smeroch ! Technicky dobre spracovaný dokument, ani dlhý ani krátky, emocionálne na normálnej úrovni vzhľadom na národnú katastrofu. Svedectvá podané dostatočne presvedčivo. Takto si predstavujem racionálne a výpravne spracovaný dokument k historickej udalosti. " Hovoriacich hláv " bolo minimum, mali sme tu viac ako dosť skutočných historických záberov. Kolega Arsenal83 píše : nikto nebol pripravený na katastrofu. No smutné je, že bol a len sa čakalo kedy to praskne a kedy sa to stane. Bohužiaľ ako vždy kravatáci ak o niečom rozhodujú dopadne to takto. Ak dodávateľ pomocných motorov NEODPORÚČA let pod mínus 11 C a v ten deň bolo - 3,5 C tak to ináč ako brutálny šlendrián nemožno nazvať. JE veľká škoda, že následné vyšetrovanie sa vytratilo do stratena a špičky NASA neboli potrestané už len kvôli siedmym skutočne špičkovým ľuďom od náročnej branže. A tie zahmlievacie PR kecy o " chvoste " to je kapitola sama o sebe. NASA potrebovala ďalšie lety a rýchlo rýchlo aby prichádzali financie z kongresu. Potvrdilo sa znovu to, že nič sa nerobí pokiaľ sa naozaj zle nestane. Žiaľ.  100 % ()

Reklama

phoenixer 

všetky recenzie používateľa

Filmaři si zřejmě ukousli až příliš velké sousto. Je to těžké a silné téma na dokument, které ovšem reálně nevydá na víc než dvě epizody. U některých částí jsem tak měl pocit, že dokument již není o Challengeru samotném, ale spíše o politice a agentuře NASA všeobecně. Ve třetím díle, už mě začalo iritovat neustálé opakování pár vět o špatných gumičkách. Bohužel ani emotivní pasáže ve mě nic nevyvolali a to jsem si říkal, že bych si rád pobrečel. ()

Enceladus 

všetky recenzie používateľa

Nie je to "must see" typ seriálu pre nadšencov letov do vesmíru, pretože niektoré úseky a pasáže príliš tlačia na pílu a opakujú tvrdenia neustále dookola, až to miestami zneje otravne. Príbeh je ale dojímavý a okrem tragédie sa pozrieme aj detailne na to, ako fungovala politika NASA a aké dôsledky môže mať prehnané sebavedomie a neprimeraný tlak z vonku na správnosť rozhodovania. Seriál rozšíri obzory pri pohľade do pozadia katastrofy a citlivejšiemu divákovi môže výjsť aj slzička. S týmto dokumentom som spokojný pretože je spracovaný na úrovní pre široké masy ľudí, ktorým veľa nič o kozmonautike vedieť netreba a napriek obrovskej tragédie dáva optimistický pohľad do budúcnosti lietania. ()

Maura 

všetky recenzie používateľa

Intímny pohľad do zákulisia prípravy na štart neslávne známeho Challengeru. Každá epizóda bola zaujímavá, poučná a dojemná. Akurát si človek uvedomí, že to, čo v Amerike považovali v osemdesiatych rokoch za progresívne (ženy na palube), sa v Rusku dialo o dve desaťročia skôr. Skvelý dokument, ktorý treba vidieť. ()

Galéria (2)

Reklama

Reklama