Reklama

Reklama

Noc v Miami je fiktivní příběh jedné neuvěřitelné noci, kdy se legendy Muhammad Ali, Malcolm X, Sam Cooke a Jim Brown sejdou a diskutují o svých rolích během hnutí za občanská práva a kulturního vzepětí v 60. letech. (Prime Video)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (20)

M.i.k.e 

všetky recenzie používateľa

jako divadelní hra může být One Night In Miami super.Jako skoro dvou hodinový film ovšem bojuje se stejnými neduhy s jakými bojují skoro všechny podobné "jednopokojové" konverzačky převedené na plátno.Tempo je pomalé a rozkolísané a ne vždy se filmu daří držet plnou divákovu pozornost a i když sem se vždycky zajímal o novodobé americké dějiny,chvílemi sem se docela nudil.Přitom je to na režijní debut (těch pár TV věcí nepočítám) slušně natočené,dobře obsazené a s chutí zahrané...60% ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

Ja hodnotím "One Night In Miami" ako skvelý film. Spracovaný podľa divadelnej hry, čo už samo dáva náznak, že to bude celé hlavne o dialógoch a postavách. A podľa môjho skromného názoru si myslím, že tento film skvelo ukazuje kto títo ľudia boli, aké boli ich úlohy a ako jeden toho druhého vnútorne vnímali. Dialógy medzi Malcolmom a Samom sú často vysoko vyhrotené a pritom je perfektné rozumieť obom stranám. Tu nejde o to, kto má pravdu. Lebo reálne sú to len strety dvoch ľudí, ktorí majú na niektoré veci odlišný názor. A jeden toho druhého sa snažia presvedčiť o svojom uhle pohľadu. Naši hrdinovia sú skvelí. Tie dialógy medzi nimi šlapú, majú energiu a ani raz som sa nenudil. Rovnako musím uznať, že všetci štyria sú skvelí herci a ani na moment som nepochyboval o tom, koho stvárňujú. Málokedy človek vidí tak dobrý casting ako bol v tomto filme. Nemyslím si, že je to film, ktorý sadne každému. Je vysoko dialógový a ak nemáte radi veľké konverzačky alebo filmy podľa divadelných hier, tak to nie je nič pre vás. Za seba ale hovorím, že Regina King by vo filmovej réžii mala pokračovať. Hodnotenie: A ()

Reklama

Muel 

všetky recenzie používateľa

| Amazon Studios | Pútavá konverzačka medzi 4 legendami tmavej pleti odohrávajúca sa v jednej jedinej miestnosti. Mňa to bavilo, aj keď na 4* mi tam ešte niečo chýbalo. Časom možno hodnotenie navýšim, zatiaľ hlásim spokojnosť. Casting veľmi precízny. | Hodnotenie: 6/10 | ()

VanTom 

všetky recenzie používateľa

Čtyři přátelé – černošští "bratři" – se sejdou v motelovém pokoji. Zatímco dva umírnění, úspěšní v bělošském světě, chtějí hlavně zapařit a oslavit mistrovský titul třetího, čtvrtý se je snaží zapálit pro "jejich" věc (přičemž mu jde nejspíš o život). Probírání a obnažování radikalizmu z několika úhlů má náboj a zaujme, přestože občas myšlenky předkládá příliš doslovně a hádkám se zvyšujícím se hlasem padá řetěz. ()

classic 

všetky recenzie používateľa

Jedna noc v Miami” , bude nielenže poriadne dlhou, ale najmä, a čo úplne asi najviac zdôrazňujem - sa obalí do mimoriadne dusnej, až pomaly snáď úplne vyčerpávajúcej atmosféry, ktorej sa práve naši štyria protagonisti, len tak ľahko nestrasú, pričom akýmsi "hostiteľom" sa zdá byť Malcolm X, občiansky aktivista, čo si do jednej motelovej izby, pozval trojicu najlepších kamarátov, aby s nimi viedol intenzívne diskusie až do rána bieleho, týkajúce sa zrovna aktuálnych problémov afroamerickej, segregovanej populácie v "Spojených štátoch rasistických" , keď boxer Cassius "Muhammad Ali" Clay, ďalej futbalista NFL Jim Brown, a nakoniec i špičkový spevák-skladateľ, s charizmatickým hlasom Sam Cooke, majú na začiatok trochu inú predstavu, v akom duchu sa vlastne bude odvíjať ich pozvánka, kedy do úvahy neprichádzajú žiadne divoké pitky, ba ani pekné striptérky ! Z miestnosti sa neskoršie takmer nepohnem, maximálne tak vyjdem ešte na strechu, či aj do obchodu po fľašu, a tak je už hádam zrejmé, že sa tentokrát (opäť) jedná o divadelný prepis hry Kempa Powersa, konkrétne o fiktívnom stretnutí 4. osobností počas jednej noci, ktorým zároveň debutovala na poli hraného, celovečerného filmu, i oscarová herečka, možno už aj (od)teraz režisérka Regina Kingová, čiže ani nič lepšie sa stať nemohlo, keďže tým pádom tvorcovia skladajú hold tomuto legendárnemu martýrovi, čím takpovediac - pomerne často a príliš tlačia na pílu, kde to robia trochu okato, a tým akosi strácajú na pôsobivosti danej myšlienky, ktorú neustále predsúvajú divákovi na zreteľ, až je z toho normálne vyčerpaný ! PS: Ak máte chuť si pozrieť naozaj zaujímavý film o Malcolmovi X, tak si skrátka (z)voľte ten z roku 1992, režírovaný Spikeom Leeom, v ktorom hlavnú postavu vytvoril Denzel Washington, kedy sa na chvíľu stal svojim naprosto reálnym predobrazom ! ()

Galéria (8)

Reklama

Reklama