Reklama

Reklama

Světlo a stíny

(seriál)
  • USA Shadow and Bone
Trailer
USA, (2021–2023), 14 h 52 min (Minutáž: 45–64 min)

Tvorcovia:

Eric Heisserer

Predloha:

Leigh Bardugo (kniha)

Hrajú:

Jessie Mei Li, Ben Barnes, Freddy Carter, Archie Renaux, Amita Suman, Kit Young, Simon Sears, Daisy Head, Julian Kostov, Caroline Boulton, Tom Weston-Jones (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Série(2) / Epizódy(16)

Obsahy(1)

Když mladá bojovnice projeví kouzelné schopnosti, které by mohly sjednotit její svět, začnou proti ní kout pikle temné síly. (Netflix)

Recenzie používateľa momomoo22 k tomuto seriálu (6)

Světlo a stíny (2021) 

Páčilo sa mi to viac ako prvá seria a to kvôli  Vranam,ktoré mali zaujímavý pribeh a dostatočný priestor. Co uberalo na hlavbom príbehu. Do toho sme videli hlavný príbeh Aliny z 2 kníh, ktorý sa posuval rýchlosťou blesku každou scénou, takže mu chýba  hĺbka.  Len zrazu s každým je kamarátka a je koniec. Musím priznať, že väčšina vedľajších postáv sa mi páčila a boli zaujímavé, klasika Vrany a aj korzáry boli fajn. Lepší ako Alina. Najnezaujímavejšia postava bol Mal, ani ten herec nebol extra. Ten princ bolo zaujímavejší. Ku koncu série mal problém aj scenár, ktory bol slabší. Taký priemerný seriál, ktorý sa sobre pozerá. ()

Série 2 (2023) (S02) 

Páčilo sa mi to viac ako prvá seria a to kvôli Vranam,ktoré mali zaujímavý pribeh a dostatočný priestor. Co uberalo na hlavbom príbehu. Do toho sme videli hlavný príbeh Aliny z 2 kníh, ktorý sa posuval rýchlosťou blesku každou scénou, takže mu chýba hĺbka. Len zrazu s každým je kamarátka a je koniec. Musím priznať, že väčšina vedľajších postáv sa mi páčila a boli zaujímavé, klasika Vrany a aj korzáry boli fajn. Lepší ako Alina. Najnezaujímavejšia postava bol Mal, ani ten herec nebol extra. Ten princ bolo zaujímavejší. Ku koncu série mal problém aj scenár, ktory bol slabší.  A trošku mohli ubrať a keď mame jeden gej pár, tak nemusí  byť aj lesbicky pár. ()

Magnetická přitažlivost (2023) (S02E03) 

Linka s Vranami je zaujímavejšia ako hlavná...Skôr ako by oni boli hlavní a Alina doplňa. U nej je to len sek sek. Záporak pôsobí slabo. A mali zle scénu, keď sek a Žena len tak uteká. ()

Hlas srdce neposlouchej (2023) (S02E05) 

Príbeh ide ďalej.  Klasika, príbeh vran zaujímavejší ako Alina. Aj keď sa už niečo  deje. Obcas je otravná s tým postojom všetko ona. S Nikolajom jej to ide a Mal....Keby nebol, nič by sa nestalo.  Ale vidieť ako je sekané, že  chyba tomu prepojenosť. ()

Sejdeme se na louce (2023) (S02E07) 

Toto bolo utrpenie....predfinálová bitka grišov a armady Také nneschopáctvo. Armáda bez schopnej strategie a schopností len utekala (ale vyďrž mali riadnu). To branenie, že postavím.sa dopredu....Nelogicka obrana. Grišovia o niečo schopnejší, ale ich taktika žiadna  sláva.   A cele to spasia Vrany. Chápem nutnosť zapojenia, bolo to fajn. Alina tam len pobehovala az sa aspoň  dotala k vráse. A tam zas pozornosť 0 bodov. ()

Žádný pohřby (2023) (S02E08) 

Posledný  diel nič  moc. Všetko sa vyriešilo na začiatku dielu, kde záporak padol rýchlosťou blesku, ale očividne rýchle to bolo aj v knihách(knihu som nečítala, len komentáre ku knihám). Tak mohli to vylepšiť. Zvyšok časti pripravovali na ďalšou sériu. Rozdelenie Aliny a Mala nedava logiku. Mal o sebe nezaujímava postava, musí sa nájsť aby nebol nebol len podpora Aliny. Však  čo  na tom, že  sa milujú, tak odchádza a projekčne dostane pozíciu Kapitana na lodi. Vidíme bábsku silu...a končí to klasicky katastrou pre ďaliu seriu. ()

Súvisiace novinky

Co si odnést z hory statistik Netflixu

Co si odnést z hory statistik Netflixu

18.12.2023

Netflix už delší dobu každý týden vydává žebříček deseti nejsledovanějších pořadů, v celkových číslech i rozřazený pro jednotlivé země, kde je streamovací služba dostupná. V uplynulém týdnu ale firma… (viac)

Novinka režiséra Raidu nabírá obsazení

Novinka režiséra Raidu nabírá obsazení

28.06.2021

Akční thriller Havoc režiséra Garetha Evanse (The Raid, Gangs of London) nabírá další herce. Fanoušci tvůrce, kteří snímek netrpělivě vyhlíží, už nějakou dobu ví, že si v něm hl. role zahrají Tom… (viac)

Reklama

Reklama