Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Danielle (Drew Barrymoreová) síce trpí nenávisťou svojej macochy Rodmilly (Anjelica Hustonová) a jej dcér, ale šestnásťročná dievčina si nedá skákať po hlave. Naopak. Vie sa brániť, niekedy i razantnejšie. Náhodou sa zoznámi s následníkom trónu princom Henrym (Dougray Scott). Starého sluhu chce uchrániť pred vyhnanstvom do Ameriky, a tak sa na kráľovskom dvore predstaví ako barónka. Sčítaná Danielle, ovplyvnená Utópiou Thomasa Morea, vyvolá princov záujem. Na ceste k vytúženému šťastiu – svadbe s princom Henrym – však čaká Danielle ešte veľa nástrah od jej macochy, ale ja prekonanie spoločenských rozdielov, ktoré ich rozdeľujú. A namiesto zázračnej víly či troch orieškov „Popoluške“ Danielle pomáha sám Leonardo da Vinci (Patrick Godfrey)... (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (159)

Prochy38 

všetky recenzie používateľa

Jak hodně lídí píše "hloupá" americká adaptace na "naši" českou Popelku. Jak si já myslím? Hodně povedená pohádková komedie! Hodně dobré obsazení snad na všech postech! A celkem originálně pojatý notoricky známý příběh. Fakt se mi to líbilo. Jen když jsem na tom byl v 6. třídě v kině, tak dobře jsem to neocenil... Teď spokojenost. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

"Sadnite si, bratia Grimmovci. Rozpoviem vám príbeh." Krásna rozprávka, ktorú mám rád odkedy som ju koncom 90. rokov videl na VHS. Pôvodne sa mala volať Popoluška, nakoniec ale v poslednej chvíli tvorcovia názov zmenili. Vydarená kombinácia realistickej rozprávky (bez trikov, drakov, zakliatych kráľovstiev atď.), sviežo pôsobiacej romantickej komédie (princ je v podstate sympatický blbec) a prekvapivo realistickej melodrámy (skvelá Anjelica Huston ako uveriteľná macocha hlavnej hrdinky, ktorú fajn stvárnila sympaťáčka Drew Barrymore). Rozpočet 26 miliónov, celosvetová tržba 98... veľmi pekné. ()

Reklama

kolemjdouc 

všetky recenzie používateľa

Popelka v USA pojetí.USA pohádky zkrátka neumí.Všechno jsou jen nepovedené parodie.My Češi jsme na pohádky mistři.Nebo jsme alespoň byli.Na Barrymore se v té době dalo ještě koukat ale postupem času ji semlela holyvúdská filmová mašinerie.Jen těžko hraje nějaké emoce když má pokřivený spodní ret.To stejné jako když měl Collin Farrell spadlé jedno pravé obočí níž než to druhé.Po chirurgickém zákroku už jeho tvář působí opravdověji. ()

LizzyJackson 

všetky recenzie používateľa

Nie som zástancom toho, aby boli herci prototypmi dokonalej krásy, ale čo sa týka Popolušky, tá chudera úbohá by si zaslúžila výraznejšiu herečku ako je Barrymorová už len za ten jej prekliaty život... čo sa týka iných vecí, nedokázala som sa na ne sústrediť... Je to len jedna z tých romantických odrhovačiek, ktoré my ženy ( nech sú akékoľvek zlé ) budeme vždy s obľubou pozerať a dúfať, že niečo podobné čaká aj na nás. Každá jedna čaká na svojho princa na bielom koni... respektíve na milionára na Maserati...Za svetlý bod tohto filmu hodnotím pieseň Kyrie Eleison, ktorú spieval zbor počas svadby princa... :) ()

Gemini 

všetky recenzie používateľa

Popelka je pohádka, které se vždycky vysmívám, a jedinou čestnou výjimku zpodobňuje Libuška Šafránková;) Takže co ode mě čekáte, když se tu sejde husička Drew Barrymore s "úžasným, milým, sympatickým princem" Dougrayem Scottem? Jenže když uvážíme, že se musela dodržet příběhová i charakterová šablona, co můžeme hodnotit? Výpravu, patřičně bohatou, může ve filmu shodit jen historická nevěrohodnost, a když princezna nedrandí po cestách v podhradí na galuzkáči Favorit (což se u českých televizních "pohádek" také občas stávalo), v rámci pohádkovosti nemůžeme vytknout nic ani v tomhle ohledu...takže globální hledisko - zážitek/myšlenka/zábavnost - tady je to lehce nadprůměrné, protože už jsme to sice stokrát viděli, ale bylo to celkem hezké. ()

Galéria (19)

Zaujímavosti (14)

  • Leonardo da Vinci žil od roku 1516 až do své smrti roku 1519 žil ve Francii na pozvání krále Františka I. Ten byl francouzským králem v letech 1515 až 1547. Na trůnu ho vystřídal jeho syn Jindřich II. Ten vládl od 31. července 1547 do své smrti v r. 1559. (Yalka)
  • "Popelčiny" skleněné střevíčky vyrobil Salvatore Ferragamo. (HappySmile)
  • Příběh se dočkal muzikálové adaptace na divadelních prknech. První premiéra byla naplánována na rok 2009, několikrát se však odložila a nakonec k ní došlo až v polovině roku 2015 v Paper Mill Playhouse (Millburn, New Jersey, USA). (Jirka_Šč)

Reklama

Reklama