Reklama

Reklama

Tajomná žiara nad Pacifikom

  • Československo Tajemná záře nad Pacifikem (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Výročie veľkej americkej hanby a historickej traumy stále zanecháva živé stopy. Útok na prístav Pearl Harbor bol dovtedy nepredstaviteľným. Teraz, po takmer štyridsiatich rokoch sa americká lietadlová loď na čele s kapitánom Matthewom Yellandom (Kirk Douglas) plaví vodami na miestach, kadiaľ prechádzala japonská flotila pri útoku na americkú základňu. Nikto nevie, ako sa to stalo, ale z radarov loď kapitána Yellanda zmizla. O malú chvíľu preletia nad loďou japonské lietadlá. Skvelé napobeniny, hovorí posádka, lenže lietadlá útočia. Znie to neuveriteľne, ale loď prešla časovou bránou do iného kontinua a pred ňou sa nachádza japonská flotila s cieľom zaútočiť na Pearl Harbor. Píše sa rok 1941 a kapitán Matthew Yelland má možnosť zmeniť beh dejín... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (262)

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Trochu filozofovania ešte žiadne sci-fi nezabilo a vojnový film už vôbec nie. Jeden z najlepších námetov, ako využiť možnosť cestovania v čase vo filme, ale nie najlepší film o cestovaní v čase. Je pravda, že film už dosť zostarol, ale oceňujem, že jeho napínavosť nepramení z boja, ale naopak z komorných scén. Už samotný námet by postačoval na napínavý film, tvorcovia zápletku ešte obohatili o zaujímavé vedlajšie postavy, ktoré ho trochu komplikujú. Aká bola skutočná príčina veliteľovho záverečného rozhodnutia? Jeho družstvo, či chod dejín? A nebola oná náhoda zámerom niekoho nad nami, aby sme tento chod zmenili? Toto už film nerieši, ale dnešného diváka táto otázka napadne. ()

Radyo 

všetky recenzie používateľa

Opravdu velice zajímavý snímek o možnosti změny historie pomocí cesty v čase. Pár známých tváří sice nepředvádí nijak úžasné výkony, ale úroveň drží vysoko nad vodou kvalitní scénář a napínavý děj. Zajímavá je už samotná myšlenka, jak by asi mohla dopadnout 2.světová válka, kdyby se nekonalo bombardování Pearl Harboru. Ale to nám nezodpoví ani tento film. ()

Reklama

Big Bear 

všetky recenzie používateľa

V době kdy jsem na to zcela vytřeštěný šel z kina, ještě vládly moři a obloze palubní stíhačky F-14... Uběhlo hodně let a se zájmem jsem snímek zhlédl znovu. A kupodivu účinkoval stejně. Pravda, některé triky dnes působí srandovně, ale např. souboj Zer s Tomcaty je stále atraktivní podívanou. Perfektní drama o tom co by se mohlo stát, kdyby časoprostorem proplula kompletně vybavená moderní letadlová loď USS Nimitz zpět do roku 1941 k pobřeží Havaje. A to zrovna ve chvíli, kdy z japonských letadlových lodí startují směrem k Pearl Harboru první vlny Zer a Valů... Zasáhnout s takovým arzenálem a otočit chod dějin, či nikoliv ? * * * * ()

bourec 

všetky recenzie používateľa

I v tomhle případku sem viděl kdysi snad deset minut, jinak nic.Rest splněn, a bourec překvapen.Fakt už jen ta prvotní myšlenka je za pět hvězd.Film trochu dojíždí na ne zrovna nejsympatičtější obsazení, ale když tohle pominu,je to super.Jen by mě zajímala ještě jedna hodina děje, a trocha změněnejch historickejch událostí.A nebo remake z roku 2020.Nebo radši 2021, tenhle rok je úplně debilní magořina.80%. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Sci-fi s originalnou premisou a sviznym tempom, ale zaujimavy napad nie je prilis kvalitne rozvinuty. Nevadi mi, ze nakoniec nedôjde k ziadnej velkej zmene minulosti, ale stve ma, ze potencial k nejakemu filozofovaniu nad tym, ci sa maju o zmenu pokusit, tu nebol vôbec naplneny. Holt, co ine cakat od tupych zelenych mozgov. Hocijaka epizoda Star Treku ohladom cestovania v case je ovela lepsia. Citelne tu chybal stret dvoch postav z ktorych by jedna chcela minulost zmenit a druha by bola proti. Namiesto toho vsetci čumia jak vyorane myši a neustale menia svoje rozhodnutia. Aspon ze to ma fakt svizne tempo, takze film nenudi, tachnicka stranka je tiez stale kvalitna, takze je na co pozerat. Z hercov ma najviac potesil Sun-tek Oh, ktoreho poznam z viacerych epizod Mashu. Vysledkom je teda taka tupa sci-fi jednohubka. 5/10. ()

Galéria (28)

Zaujímavosti (12)

  • Filmová postava senátora Samuela Chapmana je kompletne vymyslená a jeho zmiznutie sa nezakladá na žiadnej skutočnej udalosti z roku 1941. (Autogram)
  • Útokem na Pearl Harbor pověřil velitel Spojeného loďstva admirál Isoroku Jamamoto 1. letecké loďstvo viceadmirála Čúičiho Naguma s letadlovými loďmi Akagi (vlajková), Kaga, Sorjú, Hirjú, Šókaku a Zuikaku. (Necrotongue)
  • Letoun Mitsubishi A6M-2 Zero filmový štáb samozřejmě k dispozici neměl. Natož pak dokonce v letuschopném stavu. Jeho roli převzal americký cvičný letoun z 2. světové války AT-6 Texan, v Británii nazývaný Harward. (duklak2)

Reklama

Reklama