Reklama

Reklama

Salto je kráľ

  • Česko Salto je král (festivalový názov) (viac)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Najvyššie vodopády sveta a ich zlaňovanie. Čo si pod tým predstaviť? Neskutočnú scenériu, adrenalínový zážitok alebo div sveta, ktorý bežný smrteľník nepresiahne? A predsa existuje partia kamarátov, fanatikov a bláznov, ktorá nepostihnuteľnú kategóriu ovláda takmer dokonale. Ich spoločnou výzvou je objaviť, dosiahnuť a splynúť s nespútanými vertikálnymi živlami. Cesta k nim predstavuje často výpravy do neznáma, kde ani najdôslednejšia príprava negarantuje tušený cieľ. Jedinou ich istotou je sila priateľstva, maximálna dôvera a cit spolupatričnosti. Bude to však stačiť na prejdenie najvyšších vodopádov sveta? (ASFK)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (20)

Radko 

všetky recenzie používateľa

Nielen Salto, ale i Becko je kráľ. Odkedy sa totiž tento týpek a adrenalínová legenda zjaví na scéne, dokument sa prebudí a začne byť zaujímavý. Čo je samozrejme zámer v duchu názvu, pretože zábery z lezenia na stolovú horu Venezuely a následné spúšťanie sa popri impresívnom vodopáde Salto Angel, v druhej polke filmu, miestami vyrážajú dych. Do toho Becko, stúpajúci pomedzi nebezpečné skaly nahor v kroksoch a - podržte sa - za pomoci bariel. Jeho nespútaná energia, zjav a trefné komentáre dodávajú celku potrebnú šťavu a humor, ktoré v úvodnej časti skoro vyschli. Podobne, ako africký vodopád Tugela, ukázaný v záberoch z prvej polovice dokumentu aj bez kúsočka vody. 70% ()

Maniik88 

všetky recenzie používateľa

Áno, nie je to tak dobré ako Trou de Fer. Nie je to čisto klasický dokument z jedného miesta a akcie. Ale mne to vôbec nevadilo. Barabáš nám ukázal, že to nie je vždy prechádzka ružovým sadom, že sa stávajú aj nešťastia, zranenia a potom ide točenie rýchlo do ústrania. Samotná hlavná časť o zlaňovaní Salto de Angel je úchvatná. Tí chlapi sú proste neuveriteľní šialenci a borci v jednom. Ako prví zdolali najvyšší vodopád Afriky a možno aj sveta a taktiež do nedávna najvyšší Salto a to už pred 20r. Teraz sa k novej generácii pridal jeden ostrieľaný pes, skvelá postava Becka. S barlami a batohom sa brodí blatom a džungľov a týždeň spomína na cestičku ktorú objavili na vrch stolovej hory a na okraj vodopádu pred 20r. Zábery parádne. Takže dávam 5*, lebo ten výkon si to zaslúži. A nielen Salto je kráľ, ale aj Becko a Barabáš. ()

Reklama

Darth Maul 

všetky recenzie používateľa

Zlaňovanie Salto Ángel pôsobilo ohromujúco a vzalo mi dych. Trošku ma však vyrušoval koncept a príbehová výstavba celého filmu, čiže veci, ktoré máva Pavol Barabáš obvykle pod kontrolou. Výpravy k ďalším vodopádom boli veľmi napínavé a zaslúžili by si detailnejšie spracovanie. Hľadanie kráľa medzi vodopádmi sveta by podľa mňa potrebovalo trošku rozsiahlejšiu minutáž a komplexnejšie vystavaný dejový oblúk. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Čo môže padnúť na konci tohto neuveriteľného a turbulentného roka lepšie, než výlet mimo civilizáciu do nádhernej prírody s notnou dávkou adrenalínu. A spoločne s tvorcami a športovcami riešiť problémy typu, ktorý je to ten najvyšší vodopád na svete. Verte, že to má niečo do seba, len ani tu nechýba, keďže tretia a najdlhšia časť filmu sa odohráva vo Venezuele, zmienka o našej nedokonalej civilizácii a jej problémoch. ()

hygienik 

všetky recenzie používateľa

Salto Ángel (Anjelsky vodopád) vysoký skoro 1 KM je majestátne krásny, priam mystický. Lenže jeho zlaňovanie tvorí asi len 60% stopáže. Zvyšok sú Barabášove zábery a historky z iných vodopádov sveta. Hoci film trvá iba hodinu, obrazového materiálu akoby bolo aj tak málo a paradoxne ku koncu sa to zdalo zdĺhavé. Barabášove dokumenty mám rád. Ale Salto, hoci je naozaj kráľ, je skôr zaujímavý heroizmom protagonistov a jednotlivými zábermi, ako príbehom samotným. ()

Galéria (13)

Reklama

Reklama