Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vlasta Burian jako černý pasažér rozvrátí disciplinovaný chod jednoho nádraží. Pan Ťopka působí dojmem gentlemana trochu chaplinovského typu. Živí se příležitostnou prací, za níž jezdí výhradně jako černý pasažér vlakem. Při jedné jízdě se setká s obávaným generálním inspektorem drah Kokrhelem. Na jedné malé stanici se mu podaří vystoupit a převléknout se do uniformy přednosty stanice. Setkání s inspektorem Kokrhelem se však nevyhne... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (324)

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Celá komédia založená na jednej zámene postavy plus pár nesúvisiacich trápnych reštauračných fórikov. Burianove neustále gúľanie očami vtipné tiež nie je, ale niekoľko humorných scén sa objavilo. Hlášky sa mi kultové určite nezdajú. Všetci nakoniec zoberú podvod podľa očakávania športovo, takže happy-endu nič nestojí v ceste. ()

Stanislaus 

všetky recenzie používateľa

Přednostu stanice jsem nechával zajetého v depu celkem dlouho a vlastně jsem se tím ochuzoval o kvalitně natočenou a svižně napsanou komedii, která je výtečným hereckým koncertem Buriana s Marvanem. Film má sice poněkud pomalejší rozjezd a scéna ze zahrádky je spíše (a doslova) takovou ochutnávku, avšak od probuzení ve vlaku se příběh veze na vlně kvalitního humoru v podstatě až do samého konce. Ať už se jednalo o slovní narážky, Burianovy grimasy a fyzické herectví, nebo zmatenou ztřeštěnost nejedné situace - Přednosta stanice je názornou ukázkou kvalitní humoru, jenž hravě odolává zubu času a osloví i dnešní publikum. ()

Reklama

OughJay 

všetky recenzie používateľa

Vlasta Burian opět kouzlil, Marvan zahrál taky skvěle, nemůžu se ale ubránit pocitu, že tomu chyběla taková šťáva jakou měli například Revizor, nebo Ducháček. Na oddech to neni špatněj film, ale podle mě má Burian lepší. Tohle bylo bez kouzla a spousta dialogů ani nebylo vtipnejch. Přednosta stanice mi hold nesednul a tudíž mi zdejší hodnocení 87 % přijde dost opapouškovaný zas, i to se ale občas stane a na Burianovy filmy určitě nezanevřu. :) ()

Radek99 

všetky recenzie používateľa

Zřejmě nejlepší komediální dvojice československého filmu Burian - Marvan a jejich nesmrtelná komedie. Ani po tolika letech se u ničeho jiného tak nezasměju. Spolu s Baronem Prášilem je to naprostý vrchol Burianovi kariéry a tím pádem i československé filmové komedie (je paradoxní, že takovéhle komediální skvosty plodila právě smutná doba Protektorátu...) ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Vlasta Burian bol proste genialny komik. Hoci mam stale problem s ceskoslovenskymi filmami 30. rokov /jo, stale tvrdim, ze filmari sa len rezisersky hladali, herci tiez nemali prakticke skusenosti ...../, v zasade ich neglorifikujem, ale ani nezatracujem. S cs filmami 40. rokov potom uz problem nemam - predsa len nasi ceskoslovenski velikani ako Vavra, Fric, Bielik, Zeman uz nabrali reziserske skusenosti. A tuna ide o vyslovene genialnu komediu z Protektoratu Cechy a Morava. 94 % ()

Galéria (44)

Zaujímavosti (27)

  • Když v závěrečné scéně Vlasta Burian (Ťopka) zpívá na plošině vagónu svou nezapomenutelnou píseň, je v okénku vidět kameraman s kamerou. (Robbi)
  • Necelé dva roky po natočení filmu spoločnosť, ktorá film natáčala a financovala, Brom-film, fakticky zanikla, lebo bol vydaný výnos ríšskeho protektora v Čechách a na Morave, na základe ktorého sa združili všetky filmové spoločnosti pod názov Kosmosfilm spol. s r.o. (Raccoon.city)
  • Vo filme zaznejú dve piesne "Přednosta stanice" v podaní hlavnej postavy Vlasty Buriana, ktorý stvárnil čierneho pasažiera Ťopku, ktorá vyšla aj na platni v roku 1981 s názvom "Perličky stříbrného plátna" a "Pod okny na housle starý tulák hrál", ktorá zaznie v podaní mužského zboru pod vedením Antonína Zacpala (Anatol Jelen). (Raccoon.city)

Reklama

Reklama