Reklama

Reklama

Ilsa, sibiřská tygřice

(neoficiálny názov)
  • Kanada Ilsa, the Tigress of Siberia (viac)
Trailer

1953, vyhnanecký tábor na Sibíri. Jeho šéfka, prsatá blondýna, cez deň sadisticky trestá neposlušných väzňov a v noci súloží so svojími komunistickými kumpánmi ("Áno, Ivan, áno..."). Je však tesne pred zvrhnutím Stalina. A to bude udalosť, ktorá z existencie tábora spraví zamhlenú minulosť. (POMO)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (22)

Arkanoid 

všetky recenzie používateľa

Začína behom na krutej, zasneženej Sibíri v roku 1953. Nudný, minimálne adrenalínový útek zachraňuje prebodnutie hlavy utečenca vrhom kopije v najočakávanejšom momente. Vďaka tomu vieme, že máme do činenia s Ilsou a žánrom exploitation. Film ponúka povinné body, ako konflikt s dozorcami gulagu, klietka za trest či orgie rôznych zložení po dobrej pijatike. Zima a hrubé kabáty nejako kazia dojem akcie, keďže bežať či niečo rýchlo robiť si človek predstaví bez zbytočných vecí na sebe. Pretláčanie rúk s nebezpečenstvom motorovej píle je v sérii novinka. Ilsa má asi najkrajšie zariadenú izbu v celej sérii, niečo ako jesenný nádych, ktorý tam oživuje všetko drevo. Psychológia postáv šumí dostratena. Zabitie tigra lopatou znie ako zlý vtip. Benzínom podporená horiaca jama vybuchne práve vtedy, keď z nej hlavný hrdina stihne vyskočiť. Gulag prekvapivo končí pred polovicou filmu a nastupuje USA, kde pokračujeme so sexploitation. Fyzické súboje sú prepracované len málo, zdôrazňujú impulzívnosť postáv pred pokojným úsudkom, ktorý by im pomohol viac. Projektovanie strachov po hypnóze je zaujímavo nasvietené a je škoda, že sa nerozvinulo viac, ako od primárneho strachu do niečoho takého, ako vytvoril David Cronenberg vo svojom sci-fi eXistenZ. Z filmu mám rovnaký pocit ako z prvých dvoch filmov série (ten zvyšný som nevidel). Neozvinuté postavy, snaha o zábavnosť v predvídateľnom deji s jedným nečakaným zvratom tu je, prejavuje sa krvavosťou, brutalitou a nahotou. Na vyššie hodnotenie mi to nestačilo. ()

Karamanlis 

všetky recenzie používateľa

Ilsa, the Tigress of Siberia v podstate prekonala moje očakávania a v mnohých ohľadoch sa mi páčila viac než prvá Ilsa z roku 1975. Príbeh má aspoň akú-takú zápletku a pochopiteľne nechýbajú nahota, gore či brutalita. Ilsa a jej kumpáni sa snažia posunúť metódy trýznenia svojich obetí do sofistikovanejšej a krutejšej formy, výsledkom čoho je niekoľko silných scén, ktoré človeku utkvejú v hlave. Na škodu neboli ani akčné vsuvky, vďaka ktorým film nabral trochu netypický rozmer. ()

Reklama

POMO 

všetky recenzie používateľa

Filmársky profesionálnejšie než prvý diel série (Ilsa, She Wolf of the SS) a taktiež s lepším scenárom. Ten obsahuje zhruba v polovici filmu jeden nečakaný zvrat a premiestnenie celého deja do nového prostredia a tiež prekvapivo dobrý, otvorený záver. Ale hodnotiac Ilsa, the Tigress of Siberia nezávisle na sérii, ako samostatný film, je to zase len ďalšia hovadina. Veľmi krvavá hovadina s množstvom nahoty. ()

Yoshimitsu 

všetky recenzie používateľa

Z Ilsy vlčice se stala sibiřská tygřice v beranici, která svoje sadistické sklony úplně neodhodila, ale snížila míru brutality. V malém táboře to mělo pod kontrolou i její večerní švédské skotačení si neodpustila, ale potom to šlo docela dolů, ale jak už jsem psal prvně ty její melouny to vše vynahradí. Dávám 50% ()

Fiftis odpad!

všetky recenzie používateľa

Štvrté pokračovanie je už naozaj veľa. Hlavná predstaviteľka ukáže svoje prednosti a užíva si svoju obľúbenú trojku. A to je to jediné pozitívu, že kozičiek Ilsy sa tu dočkáme naozaj požehnane. Na rozdiel od dvoch predchádzajúcich filmov ubudlo erotiky a pribudlo nezmyselné táranie, najmä v druhej časti príbehu. V štvrtom pokračovaní príbehov je Ilsa veliteľkou gulagu kdesi na Sibíri. Píše sa rok 1953 a prevýchovné tábory sú plné nepriateľov komunistickej veľmoci. Plukovníčka Ilsa sadisticky mučí väzňov, používa dômyselná zariadenie vrátane klietky s hladným tigrom. Spolu so svojimi podriadenými, s ktorými si v noci užíva sex, sa jej prevýchova darí. Tretie pokračovanie príbehov Ilsy, sadistickej veliteľky rôznych táborov, prináša zmenu režiséra, čo sa prejaví aj v koncepcii filmu. Film je prakticky rozdelený na dve časti, ktoré sa diametrálne líšia. Polovica v gulagu s nevyhnutnými sadistickým vložkami a druhá, v luxusnom bordeli v Montreale. Naivné sú obe rovnako. ()

Galéria (22)

Reklama

Reklama