Reklama

Reklama

Ilsa, sibiřská tygřice

(neoficiálny názov)
  • Kanada Ilsa, the Tigress of Siberia (viac)
Trailer

1953, vyhnanecký tábor na Sibíri. Jeho šéfka, prsatá blondýna, cez deň sadisticky trestá neposlušných väzňov a v noci súloží so svojími komunistickými kumpánmi ("Áno, Ivan, áno..."). Je však tesne pred zvrhnutím Stalina. A to bude udalosť, ktorá z existencie tábora spraví zamhlenú minulosť. (POMO)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (22)

Arkanoid 

všetky recenzie používateľa

Začína behom na krutej, zasneženej Sibíri v roku 1953. Nudný, minimálne adrenalínový útek zachraňuje prebodnutie hlavy utečenca vrhom kopije v najočakávanejšom momente. Vďaka tomu vieme, že máme do činenia s Ilsou a žánrom exploitation. Film ponúka povinné body, ako konflikt s dozorcami gulagu, klietka za trest či orgie rôznych zložení po dobrej pijatike. Zima a hrubé kabáty nejako kazia dojem akcie, keďže bežať či niečo rýchlo robiť si človek predstaví bez zbytočných vecí na sebe. Pretláčanie rúk s nebezpečenstvom motorovej píle je v sérii novinka. Ilsa má asi najkrajšie zariadenú izbu v celej sérii, niečo ako jesenný nádych, ktorý tam oživuje všetko drevo. Psychológia postáv šumí dostratena. Zabitie tigra lopatou znie ako zlý vtip. Benzínom podporená horiaca jama vybuchne práve vtedy, keď z nej hlavný hrdina stihne vyskočiť. Gulag prekvapivo končí pred polovicou filmu a nastupuje USA, kde pokračujeme so sexploitation. Fyzické súboje sú prepracované len málo, zdôrazňujú impulzívnosť postáv pred pokojným úsudkom, ktorý by im pomohol viac. Projektovanie strachov po hypnóze je zaujímavo nasvietené a je škoda, že sa nerozvinulo viac, ako od primárneho strachu do niečoho takého, ako vytvoril David Cronenberg vo svojom sci-fi eXistenZ. Z filmu mám rovnaký pocit ako z prvých dvoch filmov série (ten zvyšný som nevidel). Neozvinuté postavy, snaha o zábavnosť v predvídateľnom deji s jedným nečakaným zvratom tu je, prejavuje sa krvavosťou, brutalitou a nahotou. Na vyššie hodnotenie mi to nestačilo. ()

Campbell 

všetky recenzie používateľa

Ilsa ve svém posledním filmu nakonec překvapila, není to nijak extra dobrý film ale je aspoň sem tam zábavnej třeba prvních 20 minut bylo zábavných hlavně scéna s tygrem, ale jinak je to stejná sračka jako ostatní filmy. Erotické scény nejsou moc erotické Thorne nepovažuju za moc sexy. A celkově je film slabej, ale po těch sračkových předešlých dílech dám aspoň ty 2*. ()

Reklama

Fiftis odpad!

všetky recenzie používateľa

Štvrté pokračovanie je už naozaj veľa. Hlavná predstaviteľka ukáže svoje prednosti a užíva si svoju obľúbenú trojku. A to je to jediné pozitívu, že kozičiek Ilsy sa tu dočkáme naozaj požehnane. Na rozdiel od dvoch predchádzajúcich filmov ubudlo erotiky a pribudlo nezmyselné táranie, najmä v druhej časti príbehu. V štvrtom pokračovaní príbehov je Ilsa veliteľkou gulagu kdesi na Sibíri. Píše sa rok 1953 a prevýchovné tábory sú plné nepriateľov komunistickej veľmoci. Plukovníčka Ilsa sadisticky mučí väzňov, používa dômyselná zariadenie vrátane klietky s hladným tigrom. Spolu so svojimi podriadenými, s ktorými si v noci užíva sex, sa jej prevýchova darí. Tretie pokračovanie príbehov Ilsy, sadistickej veliteľky rôznych táborov, prináša zmenu režiséra, čo sa prejaví aj v koncepcii filmu. Film je prakticky rozdelený na dve časti, ktoré sa diametrálne líšia. Polovica v gulagu s nevyhnutnými sadistickým vložkami a druhá, v luxusnom bordeli v Montreale. Naivné sú obe rovnako. ()

Yoshimitsu 

všetky recenzie používateľa

Z Ilsy vlčice se stala sibiřská tygřice v beranici, která svoje sadistické sklony úplně neodhodila, ale snížila míru brutality. V malém táboře to mělo pod kontrolou i její večerní švédské skotačení si neodpustila, ale potom to šlo docela dolů, ale jak už jsem psal prvně ty její melouny to vše vynahradí. Dávám 50% ()

POMO 

všetky recenzie používateľa

Filmársky profesionálnejšie než prvý diel série (Ilsa, She Wolf of the SS) a taktiež s lepším scenárom. Ten obsahuje zhruba v polovici filmu jeden nečakaný zvrat a premiestnenie celého deja do nového prostredia a tiež prekvapivo dobrý, otvorený záver. Ale hodnotiac Ilsa, the Tigress of Siberia nezávisle na sérii, ako samostatný film, je to zase len ďalšia hovadina. Veľmi krvavá hovadina s množstvom nahoty. ()

Galéria (22)

Reklama

Reklama