Reklama

Reklama

Jentl

Trailer

Obsahy(1)

Za hudbu dostala snímka Oscara a na ďalších troch bola nominovaná, hoci Barbru Streisand v jej životnej úlohe nezávislého dievčaťa, ktorá je donútená vydávať sa za chlapca, aby ukojila svoj smäd po poznaní, nominácia minula… Režisérsky debut práve samotnej Barbry Streisand je hudobnou adaptáciou príbehu židovského spisovateľa Isaaca Bashevisa Singera. Yentl túži len po tom, môcť študovať Písmo, čo ako žena nesmie. Rozhodne sa teda vydať a začína vysnívané štúdium. Čoskoro sa zblíži so svojim spolužiakom a nakoniec sa do neho zamiluje… (HBO Max)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (81)

LenkaAK 

všetky recenzie používateľa

Kdyby Barbara nezpívala, tak je to za pět hvězdiček! Nádherný entuziasmus při dosahování vlastního cíle, rozhodnost, bourání konvencí! Člověk musí Jentl fandit až do konce. Jdi holka, nedej se a ukaž jim to. Láska a manželství prostě nejsou jedinou náplní života a pokud cítíte, že chcete víc, tak musíte bojovat. K tomu ještě krásná zákoutí českých měst a dokonalý film je na světě. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Pekný film s posolstvom, že diskriminácia kohokoľvek pre čokoľvek je nielen zlá, ale hlavne nezmyselná okorenená o príjemnú romantickú líniu medzi Barbrou a Mandym. Celý film to medzi nimi neskutočne iskrí aj keď on netuší, že ona je žena a nie mladík za ktorého sa vydáva. To že by nikto Barbre neuveril, že je chlap nechám bokom. Je to holt film. Naviac romantický muzikál, takže s tým som nemal problém sa zmieriť. Horšie to bolo s pesničkami, ktoré fakt vo filmoch nemusím a tak som musel veľkú časť filmu pretáčať. Muzikály fakt nie sú môj žáner, ale námet tohto filmu ma zaujal, tak som to riskol. Snáď prvýkrát mi bola Barbra sympatická a držal som jej postavy palce, nech to nejak dobre dopadne. Vyústenie filmu je také horkosladké. Za jedno pozretie to stálo a kto má rád pesničky a Barbru, tak bude určite spokojný. 6/10. ()

Reklama

Madison 

všetky recenzie používateľa

V dobách, keď boli ženské sny nekompromisne pošliapané mužským pokolením, sa zrodila žena, ktorej túžba po naplnení predčila mužské sebectvo. Na svojej ceste sprevádzanej knihami, si však uvedomuje, že k tomu, aby otvorila oči a vdýchla pravú múdrosť, učebnice vôbec nepotrebuje, pretože na lásku niet žiadnej teórie. Barbra so svojím zamatovým hlasom umocnila emocionálne vyznenie filmu a muzikálového doprovodu som sa nemohla nabažiť. Každú scénu, každý záchvev spevu či nežného pohľadu určenému tomu pravému, som vstrebávala po celé dve hodiny a nemohla uveriť, že pod rukou ženy vznikol taký silný ľudský príbeh. ()

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Túžba po vedomostiach, to je niečo, čo sa dnes už veľmi nenosí. S touto túžbou mali ženy niekedy problém, keď bolo štúdium výsadou mužov. A nešlo asi len o židovskú komunitu, ktorej sa film venuje. Vo filme si viem odmyslieť otázku, prečo nikto nepoznáva v Jentl ženu, ale problém som mal s pesničkami, ktoré ma na to, že ide o muzikál, dosť otravovali. –––– Už po tisíce let mají muži a ženy jiné povinnosti... A neptej se proč! –––– Je to žena! Nemůže myslet sama za sebe! ()

laik_60 

všetky recenzie používateľa

troška o tom, ako to v takej ješive chodí, troška o talmude, ale celé je to o úžasnej Barbare a jej krásnych piesňach. Ano a troška to bolo aj o výbornom Patinkinovi, ktoré som poznal len z o desať rokov neskôr natočeného Chicago Hope. Myslím, že milovníci muzikálov si pri tomto filme prídu na svoje - 4b. ()

Galéria (46)

Zaujímavosti (24)

Reklama

Reklama