Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Film Purpurová barva byl natočen podle stejnojmenného románu Alice Walkerové, oceněného Pulitzerovou cenou. Bohatě strukturovaný děj, zahrnující několik desetiletí, vypráví příběh Celie, nevzdělané venkovské ženy z amerického Jihu. Po vynuceném sňatku s hrubým mužem, kterého musí oslovovat pane, se Celie uzavírá do sebe a se svým trápením se svěřuje pouze Bohu. Až přátelství se dvěma skvělými ženami jí dodá sílu, z níž čerpá sebedůvěru a schopnost odpustit. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (217)

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Herecké výkony skvělé, ale jinak je tohle tak hnusně schematické a patetické, až mám pocit, že je to neuvěřitelné, že ten film má tak vysoké hodnocení. Skoro si myslím, že je to opravdu mnou, ale na druhou stranu, nebude to tím, že Spielberg natočil film o černoších pro bílé, aby bílí mohli říct, že tohle tu chybělo? Popravdě takový "Komorník" je lepší a v emocích uvěřitelnější. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Purpurová farba sa svojim spôsobom stala nadčasovým filmom. Dnes je určená pre všetky ženy, ktoré plačú nad ťažkým osudom žien v modernej spoločnosti. Hej, majú to ťažké, ale čo je to v porovnaní s tým, ak žijete v nedávnej minulosti na americkom juhu, ste žena, ste ku všetkému černoška a nie veľmi pohľadná. Neostáva vám nič iné, iba sa s tým zmieriť, alebo s tým bojovať. Spielberg natočil film, ktrorý by dnes mohol byť prehlásený za rasistický, lenže on je iba pravdivý a realistický. Bohužial v mnohých kultúrach je aj dnes podobné zaobchádzanie so ženami považované za normálne. Glover a Goldberg v najlepších rolách svojich kariér. ()

Reklama

GILLWANDER 

všetky recenzie používateľa

Oscarom nedocenený krásny film, ktorý mi predviedol neskonalú sesterskú lásku. Vo všetkých smeroch brilantne zrežírovaný, hereckými výkonmi nadľudský zahraný a jemnou hudbou úžasne sprevádzaný. Scenár, kostýmy, masky, hudba, výprava, herci, kamera, réžia, to všetko si zaslúžilo jasného oscara a nie len nomináciu. Keby bolo na mne, dal by som ho každému. Všetci si ho jednoznačne zaslúžili. A to nehovoriac o Whoopi Goldbergovej, ktorá podala heroický výkon. Určite sa jedná o jeden z najlepších a najkrajších filmov 80. rokov. ()

vydumnica 

všetky recenzie používateľa

Asi ho chcem vidiet este raz a ani knihu by nebolo zle precitat :-). Spielbergov film uz dost stary, ale az teraz som sa k nemu dostala. Prekvapila ma Whoopi Goldberg, myslela som si, ze hra len v komediach! A tu zrazu taka vazna rola a este aka mlada tam bola a Oprah Winfrey a jej filmovy debut. Jedna sa o film, ktory urcite stoji za pozretie alebo aj viac pozreti. Vrelo odporucam, ak ste to este nevideli. ()

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

50% Príbeh incestu, zneužívania, domáceho násilia a rasizmu v podobe sentimentálnej rozprávky pre celú rodinu. Oukej, nie je to úplne tak, ale výsledná kombinácia intenzívneho materiálu a gýčovej mládeži prístupnej uhladenej oscarovky je úplne absurdná. Začínam chápať, čo časť ľudí neznáša na Spielbergovi. Zo všetkých spielbergoviek Purpurová farba zostarla asi najviac. ()

Galéria (50)

Zaujímavosti (16)

  • Produkčná Kathleen Kennedyová prinútila Spielberga, aby si prečítal román Alice Walkerovej "Purpurová farba". Samotný režisér sa neskôr nechal počuť, že bežne nečíta knihy pre vlastné potešenie, ale touto knihou bol tak nadšený, že ju jednoducho musel zrežírovať. (Tomco)
  • Celosvětová premiéra proběhla 16. prosince 1985 v New Yorku. (Varan)
  • Kritika sa tiež týkala spôsobu, akým Steven Spielberg otupil ostrie niektorých kontroverzných prvkov knihy. Filmu to však neuškodilo, vyniesol totiž takmer 100 miliónov dolárov. (Tomco)

Súvisiace novinky

Prequel Šíleného Maxe má datum premiéry

Prequel Šíleného Maxe má datum premiéry

27.12.2020

Furiosa, prequel Šíleného Maxe od režiséra George Millera a studia Warner Bros. má oficiálně stanovené datum premiéry. Snímek v hlavní roli s herečkou Anyou Taylor-Joy (Dámský gambit) tak dorazí do… (viac)

Filmový svět opustili dva slavní tvůrci

Filmový svět opustili dva slavní tvůrci

17.04.2020

Filmový svět se v rozpětí několika hodin musel rozloučit rovnou se dvěma významnými filmovými tvůrci. Ve věku 77 let zemřel kameraman Allen Daviau, jehož budou diváci znát nejlépe díky skvělé práci… (viac)

Reklama

Reklama