Reklama

Reklama

Americký outsider

  • USA American Underdog (viac)
Trailer 1

Film inspirovaný skutečnými událostmi zachycuje jedinečný příběh Kurta Warnera (Zachary Levi) a dlouhá léta překážek a neúspěchů, které mohly ohrozit jeho hvězdnou kariéru v NFL. V té době se jeho sny zdály téměř nedosažitelné. S podporou oddané ženy Brendy (Anna Paquinová) a milující rodiny, trenérů a spoluhráčů však Warner našel sílu ukázat světu svou velikost a talent. Povznášející snímek dokazuje, že je možné dosáhnou všeho, když máte víru, rodinu a odhodlání. (Cinemax)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (51)

PlysovyMacko 

všetky recenzie používateľa

Vo veľkej miere klasický športový film from zero to hero, ktorý by som brala menej vážne keby nebol podľa skutočnosti. Úžasné, čo sa dá dosiahnuť aj ked film sa dost venuje Kurtovmu rodinnemu zivotu. Film vo mne zanechal emócie a ma pre mňa pridanú hodnotu z dvoch dôvodov. Po prvé je urastený fešák Zachary, z ktorého som nevedela spustiť oči a po druhé, kebyže žijem v Amerike a som muž a mam meter deväťdesiat, chcela by som aj ja hrať futbal. Pekný zážitok. ()

BOURQUE 

všetky recenzie používateľa

Dojímavý príbeh so srdcom, predovšetkým pre občanov USA, ale bez potrebných prvkov (napr. Al Pacinov speech), ktoré by ho v danom žánru posunuli do kategórii nadpriemer. Z hereckej stránky zaujímavý duo v podaní Zachary Levi / Anna Paquin  a plus opäť jedna malá ale za to charizmatická rola pre Dennis Quaid. Slušná práca na úrovni TV filmu. Osobné hodnotenie: 77% (***) ()

Reklama

xxmurphyxx 

všetky recenzie používateľa

Film je tak obrovské klišé, ako si len človek dokáže predstaviť, ono už len ten názov hovorí úplne za všetko. Ale. Je tu jedno veľké ALE. A to, že celé to je naozaj veľmi sympaticky natočené, zahrané a navyše, aj keď človek môže namietať, že je to až moc klišé, ťažko s tým niečo urobiť, keďže to je podľa skutočnosti. Celkovo má film taký ten feel good feeling s pekným posolstvom, takže v tomto mu ťažko niečo vyčítať. V podstate ani neviem, čo by sa tu dalo vylepšiť. Ak si chce niekto zlepšiť náladu, alebo hľadá kus motivácie do života, smelo do toho. ()

papadoce 

všetky recenzie používateľa

Na príbehu Amerického podpsa sú dobré dve veci. Svet amerického futbalu a prekvapivo Zachary Levi. Príbeh Kurta Warnera bol natočený so všetkou Disney naivitou a skôr ako rodinné melodrama, než skutočný príbeh z reálneho života. Zo škaredého káčatka Anny Paquin vyrástla naozaj škaredá kačica Anna Paquin, navyše so slabým slabučkým hereckým výkonom. Neveril som jej vôbec nič. Pri 73% hodnotení môžem skutočne hovoriť skôr o sklamaní. Môj obľúbený žáner opäť takmer utrpel nečakanú ranu. Na druhej strane, Zachary ma skutočne prekvapil, keďže od neho som veľké očakávania nemal a išiel dobre. Bol som po väčšinu filmu presvedčený o dvojke, ale keďže som stará rozkysnutá citlivka, tak ma posledných 20 minút rozcítilo natoľko, že dám tri. A neviem či som už spomínal, mám rád športové drámy. ()

M.i.k.e 

všetky recenzie používateľa

já má pro tyhle sportovní dramata slabost a i když je American Underdog natočen dost tuctově, Warnerův příběh postupem času zaleze pod nehty a prostě mu nejde nefandit.A to i přesto, že sám hlavní hrdina tu není nijak extra dobře vykreslen a prakticky se o něm nedozvíme nic víc než je na stránkách wikipedie (což platí i o všech dalších postavách).Jeho příběh je přitom dost silný a inspirativní na to aby se točilo vyloženě na jistotu s volnoběhem.Zklamání to každopádně není,čiré nadšení ovšem taky ne.Silné tři...nebo možná slabší čtyři...těžko říct...68% ()

Galéria (69)

Zaujímavosti (6)

  • Arena Football League, kterou hrál Kurt Warner (Zachary Levi) tři sezóny před vstupem do NFL, byla profesionální fotbalová liga, která měla trvání od roku 1986 (první zápas se hrál roku 1987) do roku 2019. Šlo o variantu amerického fotbalu hranou v hale na menším (asi čtvrtina plochy NFL) hřišti, což podporovalo rychlejší a útočnější fotbal. (Olík)
  • Kurt Warner (Zachary Levi) byl prvním nedraftovaným hráčem, který byl jmenován jak MVP (nejužitečnější hráč) NFL, tak Super Bowl MVP. (Olík)
  • Kurt Warner (Zachary Levi) je jediným hráčem, který byl uveden do síně slávy Pro Football Hall of Fame (profesionálního amerického fotbalu), tak i Arena Football Hall of Fame (arénového amerického fotbalu). (Olík)

Reklama

Reklama