Reklama

Reklama

Zrodená pre odplatu

  • Česko Pomsta (viac)
Trailer 1

Keď ešte Anna (Maggie Q) ako dieťa žila vo Vietname, zachránil ju profesionálny zabijak Moody (Samuel L. Jackson) po tom, čo jej zavraždili rodičov. Moody ju našiel v skrini so zbraňou v ruke, ktorou vystrieľala izbu plnú svojich únoscov. Vzal si ju pod svoje krídla a aj po 30 rokoch tvoria skvelý tím. Anna tiež vlastní antikvariát v Londýne, kde sa stretáva so starším zákazníkom menom Rembrandt (Michael Keaton). Keď ju Moody požiada, aby preňho vypátrala istého muža, rozhodí svoje siete. Krátko nato je však Moody vo svojom dome v Anglicku zavraždený, stal sa terčom profesionálnej vraždy. Anna sa pustí do pátrania po páchateľovi a zistí, že Rembrandt je tiež nájomný vrah. Vytvoria neľahké spojenectvo s cieľom vypátrať vraha a pomstiť Moodyho smrť. (TV Markíza)

(viac)

Videá (4)

Trailer 1

Recenzie (128)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Kto by povedal, že Samuel má už 72 rokov, vôbec to na ňom nie je vidieť. A Maggie Q je už niečo naozaj na pozeranie, ale žiaľ roly jej nesedia. Respektíve nie až tak herecky, teda nesedia mne, proste 50 kilová siláčka, tá woman power, to nie je ono, nie je to uveriteľné. V podstate to hrala už aj v seriáli Prezident v pořadí. Ale odhliadnuc od toho ide inak o priemerný akčňák, ktorý neurazí. ()

choze 

všetky recenzie používateľa

I když je mi jasné, že Campbell tu operoval s úplně jiným rozpočtem než u bondovek, čekal jsem víc. Scénář nabízí jen průměrnou storku o mstící se zabijákyni, z akčních scén si budu mlhavě pamatovat jen fajn bitku v kuchyni a tak největším pozitivem filmu jsou Maggie Q a Keaton, na které se tradičně dobře kouká. ()

Reklama

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Vietnamskej Nikite zabijú jej mentora, tak sa vydá na cestu pomsty a vystrieľa všetko živé, na čo narazí. Hlavným kladom filmu je špičkovo prevedené akcia. Dokonale prehľadná, tak správne R-ková a ani nepôsobí podfinancovane. Množstva je jej tu tak akurát. Problémom sú nevýrazné postavy, ktoré mi boli úplne u prdele a tak je dejová vata strašne nezáživná. Jackson je už trochu otravný jak sa snaží byť každú cenu cool. Maggie Q je pekná, ale herecky úplne nulová. A najviac to zamrzí kvôli skvelému Keatonovi ako zabijákovi na druhej strane barikády, s ktorým má jej postava love/hate vzťah pri každom ich spoločnom strete, ktorý je jak vystrihnutý z filmu Mr. & Mrs. Smith. Nielenže z jej strany žiadnu chémiu necítiť, ale Keatonova postava mala byť evidentne obsadená mladším hercom. S rovnako starými hercami medzi ktorými by fungovala chémia, to mohlo byť práve to, čo mohlo ťahať celý film. Takto to aspoň herecky utiahol Keaton sám a v akcii ho dobre zastúpili kaskadéri. Takže vďaka Keatonovi a skvelej akcii to stojí za jedno pozretie, ale ako celok to príliš nefunguje. 5/10. ()

castor 

všetky recenzie používateľa

Musím říct, že dvě akční sekvence se správně odvázaným Michaelem Keatonem, který kope za bad guys, se náramně podařily. A když se pak pokouší dostat nájemnou vražedkyni Maggie Q do postele, získává další body navíc. Celé to ve zkušených otěžích drží Martin Campbell, který několikrát solidně vtáhne do děje. Předvádí poctivou oldschoolovou podívanou, platí ale zároveň i to, co jsem psal u jeho nejnovějšího kousku Memory: tempo místy zoufale kolísá. Známé herecké tvářičky nám opakovaně v posledních letech dokazují, že umí pořádně kopat a držet bouchačku. Holt i dámy potřebují své hrdinky. Jenže docela často to byl průšvih. S Maggie Q není (navíc je k nakousnutí). Campbell totiž netlačí na pilu a nepředkládá nám za každou cenu barevnou přestylizovanou divočinu, ve které by dělala psí kusy. Jeho akce je poměrně nápaditá a přehledná. Jen škoda vlažného finále. Tady bych body ubral. ()

darkrobyk 

všetky recenzie používateľa

-Už se rozhodněte, zabte mě, nebo ojeďte.- Tedy Maggie Q zraje jako víno a k tomu má pohyby lovící kočky. Snad i proto a nejen mně jedna scéna evokovala střet Batmana s Catwoman. Svižný akční thriller s pěkným vizuálem a herci, na něž je radost pohledět. Tedy R. Patrick se poněkud spravil, ale stejně jsem měl na mysli hlavně M. Keatona. Samozřejmě S. L. Jackson nikdy nezklame a jeho rozhovor na téma zlo je nenucený a při tom lehce mrazivý. Já se nebudu dohadovat, že v rámci žánru nepřináší film nic nového a převratného, protože už jeho název napovídá, o čem bude. Některé scény jsou skvělé a není jich málo. Hned úvodní u bazénu navnadí, scéna s malou Aničkou, které předchází masakr, to dorazí. Závěr beru jako poškádlení diváka - opravdu vše skončilo tak, jak se zdá v letmém posledním záběru? ()

Galéria (67)

Zaujímavosti (3)

  • Rovnako ako dej filmu, aj jeho natáčanie prebiehalo v rumunskom Bukurešti a vietnamskom Da Nang. Natáčalo sa aj v Bulharsku a Veľkej Británii. (Real Tom Hardy)
  • Na hudbě k hlavnímu traileru se podílel mimo jiné i český skladatel Tomáš Oliva. (Qaeky)

Reklama

Reklama