Reklama

Reklama

101 dalmatíncov

(seriál)
  • Česko 101 dalmatinů (viac)
Animovaný / Komédia / Rodinný
USA, (1997–1998), 24 h 55 min (Minutáž: 23 min)

Predloha:

Dodie Smith (kniha)
(ďalšie profesie)

Série(2) / Epizódy(65)

Obsahy(1)

Rodinný animovaný seriál z produkcie Walta Disneyho na motívy filmu Pongo a Perdita z roku 1961.  Démonická majiteľka módneho salónu Cruella DeVil už dávno stratila zdravý rozum a miesto srdca má najskôr kus chladného mramoru. Posadla ju zvrátená túžba získať kožuch z jemných kožiek šteniatok dalmatíncov. Jej návrhárka Anita Dearlyová s manželom Rogerom chovajú dalmatíncov Rogerov pes Pongo sa zamiloval do Anitinej dalmatínky Perdity a jeho vzplanutie prinieslo majiteľom - okrem niekoľko milých nepríjemností aj 15 milých šteniatok. Ďalších 84 psíkov si adoptovali. Roger a Anita odmietajú miláčikov predať a zločinná Cruella organizuje ich únosy priamo z pelechu. Pongo, Perdita a vidiecke zvierací priatelia však nedovolia Cruelle zrealizovať jej krutý plán za žiadnu cenu! (oficiálny text distribútora)

(viac)

Zaujímavosti (6)

  • V čase premiérového vysielania seriálu na Slovenskej TV JOJ televízia vyhlásila súťaž o to, kto najlepšie nakreslí hlavných hrdinov seriálu, víťaz sa mohol pozrieť do ateliérov televízie. (matthew.17)
  • Okrem hlavného tria mali mať hlavnú rolu aj psíci Patch a Penny. Tvorcovia sa ale zhodli, že hlavných postáv by bolo už príliš veľa a tak bol Patch "degradovaný" na vedľajšiu postavu, ktorá sa sem-tam objaví, Penny sa pre zmenu neobjavila vôbec a pre oživenie sa dopísala postava sliepky Spot. (matthew.17)
  • Rovnako ako v hranom filme 101 dalmatíncov (1996), Cruella vlastní módnu značku, Anita pre ňu pracuje a Roger vymýšľa videohry. Práve z hranej adaptácie si seriál "požičal" tieto nápady, v pôvodnom animovanom filme totiž o Cruellinej práci nebola ani zmienka a Roger bol hudobný skladateľ. (matthew.17)
  • Hoci sa dej oboch animovaných aj hraných filmov odohráva v Londýne a na anglickom vidieku, v seriáli je dej presunutý do Ameriky. (matthew.17)
  • Príbeh seriálu nesúvisí s filmovými predlohami. Postava Cruelly DeVill musela totiž prejsť značnou úpravou, keďže v pôvodných filmoch chcela zabiť šteniatka, neustále fajčila a bola vulgárna, v Disney sa zhodli na tom, že takto temná postava nemôže byť hlavný záporák seriálu pre deti. Vulgarizmy, cigarety a túžba po krvi šli preč, Cruella bola zbavená svojho typického kožuchu a jej hlavnou ambíciou sa stalo získať farmu na ktorej žijú šteniatka a nie sťahovať ich z kože. (matthew.17)
  • Většina názvů epizod je založena na slovních hříčkách týkajících se psů. (LUKICKK)

Reklama

Reklama