Reklama

Reklama

Kalifornia

Trailer

Novinár Brian Kessler, ktorý sa zaoberá problematikou sériových vrahov, a jeho priateľka, fotografka Carrie, cestujú naprieč krajinou, aby nazbierali informácie pre svoju novú knihu. Spoločnosť im robia ich noví známi Early a jeho priateľka Adele. Čoskoro sa ukáže, že za informáciami o vrahoch a ich zločinoch nebudú musieť cestovať tak ďaleko, ako si pôvodne mysleli... (RTVS)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (276)

Lischai 

všetky recenzie používateľa

Nějak mě to zklamalo. Kalifornia je běžný thriller typu "manželé v průšvihu, snad se z toho dostanou", nic víc. Pár spisovatel--fotografka v černých hadrech je samozřejmě cool, fandil jsem jim a bál jsem se o ně a tak, ale slibovaná psychologická studie mysli vraha se nekonala. Z Brada Pitta vidíme jenom špinavého otrapu co bije lidi tágem. Nerozuměl jsem mu ani na začátku, ani na konci, ani nikdy. ()

Bachy 

všetky recenzie používateľa

Asi bych potřeboval větší škálu hvězd. Dávám 4, ale nebál bych se přihodit i tu poslední. Lehce zdlouhavý začátek zase tolik neuškodil a výborná squadra herců pak rozjíždí parádní roadmovie. Gradace se zde opravdu povedla, film je s každou minutou lepší a napínavější. Duchovny tentokrát nehledá pravdu tam někde venku a je jen dobře, že o sobě dal vědět i v díky jiné roli. O Pittovi netřeba psát slohy, on prostě exceluje a hotovo. Možná, že můj výsledný dojem z filmu ovlivnilo i naprosto nulové očekávání. Každopádně já spokojen byl. ()

Reklama

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Už v prvej štvrťhodine som si spomenul, že som Kaliforniu už kedysi videl. Asi na mňa neurobila nejaký zvláštny dojem, keď som potreboval celú štvrťhodinu na rozpomenutie sa. Bizarná štvorka sa dá náhodne dokopy pri ceste do krajiny, ktorá má vyriešiť ich aktuálne trable. Rôznorodejšiu štvorku by sme asi ťažko zostavovali a tak netrvá dlho, keď sa udalosti začínajú hýbať nezmeniteľným smerom. Je to málo uveriteľný príbeh, ale tvorcom išlo o atmosféru a napätie, tak čo by sme chceli viac. Brad Pitt s Juliette Lewis zvládajú svoje úlohy o jednu úroveň lepšie, ako protihráčska dvojica. Film, na ktorý sa dobre pozerá a rovnako dobre zabúda. ()

swamp 

všetky recenzie používateľa

Pitt a Lewis ve filmu opravdu figurují - Duchovny a Forbes jsou zde spíš do nezbytného počtu .. ovšem to klidně může být záměr, protože k vykreslení postav se toto jejich útlé herectví dosti hodí. Z nenápadně se rozjíždějícího snímku se vyklube silný thriller, kterému drsný cvok Early (Pitt) dodává opravdové grády. ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Teraz neviem či bol lepší Pitt alebo Duchovny. Človek si často kladie otázku, či by nebolo lepšie prehodenie postáv, teda že by bol Pitt kladná postava a Duchovny záporná. Každopádne Michelle Forbes bola trefa do čierneho. Asi prvýkrát som videl Brada Pitta v zápornej úlohe a zahral to famózne. Naozaj brutálne výborným štýlom si zahral šialeného psychopata. Výborný road-psycho movie, ktorý sa odohráva presne v štýle klasických amerických vyvražďovačiek tzv.masovými vrahmi. ()

Galéria (150)

Zaujímavosti (2)

  • Film má aj svoju komiksovú adaptáciu, o ktorú sa postaral americký spisovateľ Chuck Dickson a umelec Duncan Fergedo a nesie rovnaký názov ako film. Adaptácia však nebola nikdy dokončená. (apocalyptik)

Reklama

Reklama