Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na slovo vzatý odborník Forrest Taft (Steven Seagal) pracuje pre naftársku spoločnosť Aegis Oil, vedenú sebavedomým a bezohľadným Michaelom Jenningsom (Michael Caine). Keď s nasadením života zabráni katastrofe počas havárie jedného z ropných vrtov na Aljaške, naftový magnát tvrdí, že zlyhal ľudský faktor a na tlačovke prezentuje svoju spoločnosť ako ochrankyňu životného prostredia. Iba zasvätení vedia, že za celou propagačnou akciou je Jenningsova snaha započať prácu na novom vrte v priebehu dvoch týždňov. Keď totiž termín nedodržia, príde o právo na pôdu, ktorá pripadne späť Eskimákom - a to nehodlá pripustiť... Poverí preto svojho šéfa bezpečnosti MacGrudera (John C. McGinley), aby zlikvidoval starého predáka Hugha Palmera (Richard Hamilton), ktorý sa stal príliš nebezpečným - a keď zistí, že sa o tajné údaje začal zaujímať i Taft, rozhodne sa ho zabiť tiež. (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (352)

c.tucker 

všetky recenzie používateľa

Některé scény úplně super, hlavně ze začátku a ke konci, když už je nahánějí a na vrtu. Seagal opět klasik jen tu agitku si mohl nechat na koledu (alespoň tu na absolutní závěr). Ale zrovna v tomto snímku se vyskytuje moje nejoblíbenější hláška jeho filmů: "My guy in D.C. tells me that we are not dealing with a student here, we're dealing with the Professor. Any time the military has an operation that can't fail, they call this guy in to train the troops, OK? He's the kind of guy that would drink a gallon of gasoline so he could piss in your campfire! You could drop this guy off at the Arctic Circle wearing a pair of bikini underwear, without his toothbrush, and tomorrow afternoon he's going to show up at your pool side with a million dollar smile and fist full of pesos." ()

castor 

všetky recenzie používateľa

Přesilovka proti muži se stoickým výrazem končí efektním zneškodněním posledního záporáka, který sebou bolestivě praští o podlahu. Steven Seagal (i producenti jeho filmů) pochopili, že není třeba experimentovat tam, kde stačí „pouze“ pokračovat v nastoupené cestě. A to je samozřejmě dobře. Příjemnou nostalgii nabízí i tenhle naivní, ekologicky koncipovaný projekt, který se sice vážným tématem experimentovat pokusil (navíc i tím, že Seagal poprvé a naposledy usedl na režijní křeslo), ale pořád jsou to příjemná devadesátá léta a látka, která se dá bez větší újmy přežít. Vážně ale škoda ekologického spasitelství i odklonu od toho, že divák víc než kecy a výbuchy přivítá právě u Seagala lámání končetin a dobře mířené údery. ()

Reklama

Faidra 

všetky recenzie používateľa

Pro případ, že bych někdy uvažovala o bulimii, mi bude k vyvolání žádoucího efektu stačit fotka Stevena Seagala, ale bývaly doby, kdy se mi Aljaška nezdála úplně strašlivá. Dnes si už jen povzdechnu nad časy, kdy jsem byla mladá a blbá (tedy o něco málo pitomější než teď) a kdy Seagal nebyl hroudou sádla. ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Seagal na začiatku opäť vymláti celý bar, aby sme videli aké vie spraviť rošambo a potom pridá navyše aj morálne ponaučenie. Herecké obsadenie vo filme prekvapilo, no filmu celkovo moc nepomohlo. Akcia je veľmi slušná, zápletka predpotopná, ale stále je to veľmi solídne pozerateľný Seagal. 65%. ()

Falko 

všetky recenzie používateľa

Michael Caine si tu zahral nesympatickeho parchanta, az tak nesympatickeho, ze som sa musel na jeho postave chvilkami smiat. Tento film mal v kinach premieru presne pred 17-timi rokmi od dnesneho dna, ale v tom obdobi ma vsetky tie Seagalovky alebo Van-Dammovky bavili. Dnes, ked si tieto filmy zopakujem, bavia ma stale, ale uz to nie je ten zazitok, ako vtedy, preto som klesol s hodnotenim na 3*. Podobne zle dopadol aj TIMECOP s Van Dammon (1994), pricom filmy o cestovani v case ma velmi bavia. Ale naspät k Aljaske. Film ma tak trosku ekologicky nadych a Seagal sa snazil natocit dobry film, ale niektore jeho predchadzajuce filmy, ktore on nereziroval sa mi pacili omnoho viac. Niektore kamerove zabery na krasnu prirodu boli uzasne, ale ani tie akcne sceny nestacili na 4*. _______ Steven Seagal - (Forrest Taft) +++ Michael Caine - (Michael Jennings) +++ Joan Chen - (Masu) +++ John C. McGinley - (MacGruder) +++ R. Lee Ermey - (Stone) +++ Shari Shattuck - (Liles) +++ Billy Bob Thornton - (Homer Carlton) +++ Richard Hamilton - (Hugh Palmer) +++ Produkcia: Steven Seagal +++ ()

Galéria (25)

Zaujímavosti (13)

  • Film sa mal volať Spint Warrior alebo Rainbow Warrior ale neskôr sa tvorcovia rozhodli pre On Deadly Ground. (Seag)

Reklama

Reklama