Reklama

Reklama

Highlander

(seriál)
Akčný / Fantasy / Dobrodružný / Mysteriózny / Sci-Fi
Kanada / Francúzsko, (1992–1998), 96 h 58 min (Minutáž: 48–49 min)

Hudba:

Roger Bellon

Hrajú:

Adrian Paul, Alexandra Vandernoot, Elizabeth Gracen, Peter Wingfield, Lisa Howard, Christopher Lambert, Ben Pullen, Jan Tříska, Gregory Smith (viac)
(ďalšie profesie)

Série(6) / Epizódy(119)

Obsahy(1)

Je nesmrtelný. Narodil se před čtyřmi sty lety na Skotské vysočině a není sám. Jsou tu i druzí jako je on - někteří dobří, někteří zlí. Již celá staletí bojuje se silami temnot a jediné útočiště mu poskytuje svatá půda. Nemůže zemřít, pokud ho nepřipraví o hlavu a nevezmou mu jeho sílu. Na konci může zůstat pouze jeden. Je to Duncan MacLeod, Highlander. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie používateľa majo25 k tomuto seriálu (45)

Season 1 (1992) (S01) 

Prvú seriu som si takmer už ani nepamätal. Úvod je síce vlažnejší, ale po krátkom čase dokáže skvele navnadiť. Napriek jasne danej štruktúre seriálu vedia jednotlivé diely prekvapiť, sú celkom originálne a málopočetné obsadenie dobre klape. Zmena prostredia uprostred série z Kanady do Paríža nie je na škodu. Najlepšie epizódy sú Zlý deň v budove A a záverečná - Lovci, ktorá posúva seriál dopredu a už otvára zápletku ďalšej série. ()

The Gathering (1992) (S01E01) 

Lambert je síce ťahákom úvodu seriálu, ale jeho postava je viacmenej zbytočná. Úvod ťahá predovšetkým atmosféra a flešbeky. ()

Family Tree (1992) (S01E02) 

Rodokmeň je nadpriemerná epizóda, v ktorom sa riešia určite zaujímavé otcovské otázky. Duncan ukáže nielen zaujímavé flešbeky zo starého Škótska, ale aj pár akčných chvatov. Celkom dobre mu sekunduje Peter DeLuise. ()

The Road Not Taken (1992) (S01E03) 

Tu už sa ukazuje, že na mladého vzpurného zelenáča, ktorý sa priplietol do Duncenovej cesty, si budem zvykať dlho a ťažko. Zápletka o dávnom čínskom priateľovi, rovnako ako záverečný súboj, sú iba priemerné. ()

Innocent Man (1992) (S01E04) 

Tých priateľov medzi nesmrteľnými je nejako dosť. Zaujímavé je hlavne zasadenie v malomeste na severe USA, kde žijú rovnakí burani ako napr. na americkom juhu, a potom dvaja protagonisti - hlavný záporák (šerif) i obsadenie neprehliadnuteľného Schiavelliho alias blázna. ()

Free Fall (1992) (S01E05) 

Zápletka s amnézovanou nesmrteľnou kríva na obe nohy. Jednak, že sa naučí šermiarsku technika za pár lekcií a hneď aj odrovná mstiaceho sa geroja...a jednak trochu trápnym vyzývaním na súboj. Začiatok so saltom z mrakodrapu je ale fajn. ()

Bad Day in Building 'A' (1992) (S01E06) 

Toto sa fakt vydarilo. Zápletka v štýle Smrtonosnej pasce 1, akurát Duncan sa namiesto mrakodrapu ocitá v súdnej budove. Záporací sú fajnoví a vyvražďovačka, niekedy fakt pekne drsná - aspoň na seriál, môže začať. ()

Mountain Men (1992) (S01E07) 

Duncan sa s ďalším nesmrteľným riadne zapotí. Záporák v obsadení Marca "Pán šeliem" Singera sa vydaril nadmieru. Rovnako ako lesno-horské prostredie. Stopovačka na únoscov môže začať. ()

Deadly Medicine (1992) (S01E08) 

Čo sa stane, ak smrteľné zranený človek po autonehode (polícia ho označí rovno za mŕtveho) sa jednoducho z lôžka zdvihne a odkráča po svojich preč? Zachraňujúci traumatológ sa však nevzdáva. Záver je síce zbytočne prekombinovaný - otravná novinárka, vražda a pátranie po vrahovi - ale inak nadmieru podarená epizóda s prvkami fungujúceho napätia. ()

The Sea Witch (1992) (S01E09) 

Dávna stretávka s "kamarátom" spred polstoročia, v ktorej sa dozvedáme, že Duncan ráčil vstúpiť aj na sovietsku pôdu. Ale aspoň súbojov je relatívne dosť. ()

Revenge Is Sweet (1992) (S01E10) 

Pomsta je síce sladká, ale je prevádzaná tak neobratne, že by jeden povedal, že tú pomstu ani nechce. Ešte k tomu mstiaca sa dáma, ktorá sa s mečom stretla iba v deň natáčania epizódy. Dobrý je ale nápad s jedovatými šatami a konečne bol vymenený aj vyšetrujúci policajt. ()

See No Evil (1992) (S01E11) 

Nie je to síce stretnutie s naozajstným zlom, iba s vyšinutým bláznom, ale má to atmosféru a zaujímavú zápletku. ()

Eyewitness (1993) (S01E12) 

Oči svedka by mali byť oslepené. Síce sa epizóda rozbieha pomalšie, s nástupom ''nesmrteľného'' policajta postupne naberá na grádoch. ()

Band of Brothers (1993) (S01E13) 

Zaujímavá nadstavba v tematike nesmrteľných, kde okrem bežných nesmrteľných máme aj ultrastarých nesmrteľných. Záporák je síce slabší, ale má to atmosféru a v závere dlhý súboj. Uvidíme, či zmena prostredia na francúzske seriálu prospeje alebo ani nie. ()

The Beast Below (1993) (S01E16) 

Duncan sa nám stratil v opere a vzniko tak niečo na spôsob Fantóma opery 2. ()

Saving Grace (1993) (S01E17) 

Prvýkrát sa na scéne objavujú aj ženy-nesmrteľníčky. Namiesto súboja s nimi je tu však dávna láska a tiež dávna žiarlivosť. ()

Lady and the Tiger (1993) (S01E18) 

Doteraz žiadne nesmrteľníčky a zrazu jedna za druhou. Slušilo by jej však oddeliť hlávku od tela, bohužiaľ Duncan je až príliš veľký džentlman. Našťastie o súboj sa iný schopný nesmrteľník. ()

Avenging Angel (1993) (S01E19) 

Chorej mysli (herec sa trochu podobá na Nichalasa Cage-a) aj Duncan môže pripadať ako archaniel Gabriel. Zaujímavá epizóda - nielen kvôli templárskej mysterióznosti, ale aj kvôli tomu, že vidíme vznik nového nesmrteľného a teda nie všetci vznikli pred storočiami. ()

Eye of the Beholder (1993) (S01E20) 

Ľudia sa časom menia. Aj priatelia. Neprekvapí ako asi dopadne súboj so "starým" módnym návrhárom. ()

Nowhere to Run (1993) (S01E21) 

Osamelý zámok a komando partička na čele s neústupným nesmrteľným otčimom, ktorý sa dozvedel, že práve znásilnili jeho dcéru. Menej očakávaný záver, v ktorom pomsta predsalen zostane dokonaná. Akcia takmer tak dobrá a bohatá ako tá v epizóde odohrávajúcej sa v súdnej budove. ()

Reklama

Reklama